Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Χωρίς να λείπουν τα προβλήματα Ανοιξαν Σχολεια, Παιδικοι Σταθμοι

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Άνοιξαν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί
Χωρίς να λείπουν τα προβλήματα
Ξεκίνησε χθες  η επαναλειτουργία και των μικρότερων βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί και Ειδικά Σχολεία), σε όλη την χώρα και στην πόλη μας. Αφού ως γνωστό  παρέμεναν κλειστά με κυβερνητική απόφαση  για την αντιμετώπιση του κορονοιου.
Τεράστιο πρόβλημα στο 6ο και 9ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, όπου συνεχίζονται οικοδομικές εργασίες και οι γονείς καλούντα να φέρουν τα παιδιά τους σε ένα …..εργοτάξιο. Οικοδομικές εργασίες και ταυτόχρονη λειτουργία του σταθμού δεν γίνετε! Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο.  
…………………………………………………………………………………………………..
 Απεργούν για καθαρά σχολεία
Από το πρωί ήταν εμφανής η ικανοποίηση στα μάτια όλων, παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών,   που άνοιξαν τα σχολεία και ξαναβρεθήκαν στο γνωστό και αγαπημένο τους περιβάλλον.
Σε όλα τα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικούς σταθμούς της πόλης μας  είχε γίνει σχετική προετοιμασία σύμφωνα  και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να προσαρμοστούν οι αίθουσες, τα προαύλια στα νέα δεδομένα των κατευθύνσεων των ειδικών.
Δεν έλειψαν όμως και τα προβλήματα

Η πανδημία ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα, που υπάρχουν. Τα ακατάλληλα κτήρια σε αρκετές περιπτώσεις, τις μικρές αίθουσες, τις ελλείψεις σε προσωπικό, παιδαγωγικό και κυρίως σε καθαρίστριες, φύλαξη.
Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται ποιο οξυμένα τώρα  με την πανδημία και με την επαναλειτουργία των  όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Αναδεικνύεται η ανάγκη μπροστά στην πλήρη λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο  να παρθούν όλα τα μέτρα από κυβέρνηση και δημοτική αρχή για να σύγχρονα κτήρια και όχι ΠΡΟΚΑΤ και επαρκές μόνιμο προσωπικό , παιδαγωγικό, καθαριότητα, φύλαξη.
Κυβέρνηση, υπουργείο παιδείες και δημοτικές αρχές προσπαθούν να παρουσιάσουν μια ωραιοποιημένη  εικόνα για την επανέναρξη των σχολείων και των παιδικών σταθμών.  
Εμφανής είναι η ολιγωρία της δημοτικής αρχής της πόλης μας,  να αντιμετωπίσει έγκαιρα τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι καθαρίστριες δεν επαρκούν σε Γυμνάσια- Λύκεια, Δημοτικά, Παιδικούς σταθμούς για να τηρούνται στην καθαριότητα όλα όσα ορίζει ο ΕΟΔΥ και ενώ θα μπορούσε οι πρόσληψη καθαριστριών να είχε γίνει. Υπάρχουν μικρές αίθουσες σε αρκετούς παιδικούς σταθμούς . νηπιαγωγεία και δημοτικά με αποτέλεσμα τα παιδιά να έρχονται εκ περιτροπής.
Υλικά μέσα για την καθαριότητα έχουν δοθεί σε όλα τα σχολεία και τους σταθμούς. Δεν έχουν  δοθεί οι ειδικές στολές και τα αναγκαία μέσα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος στη διάρκεια λειτουργίας του σχολειού και του Παιδικού Σταθμού παρά τις αυστηρές οδηγίες του ΕΟΔΥ .
Οι προσέλευση την πρώτη ήμερα ιδιαίτερα στους Π. Σταθμούς  ήταν μικρότερη της αναμενόμενης και μένει να φανεί στη συνέχεια εάν επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο και τους Παιδικούς Σταθμούς.
Ιδιαίτερο και πολύ οξυμένο πρόβλημα, υπάρχει στον 6ο και 9ο συστεγαζόμενους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην οδό Β. Ηπείρου. Και αυτό γιατί συνεχίζονται οι τεχνικές εργασίες- επισκευές στο κτήριο, με αποτέλεσμα  ο σταθμός να μοιάζει με οικοδομή, εργασίες, θόρυβος, σκόνη κλπ-  και ταυτόχρονα καλούνται οι γονείς να φέρουν τα βρέφη και τα προνήπια σε ένα χώρο που μοιάζει με εργοτάξιο.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από την δημοτική αρχή που έχει και την ευθύνη.
Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί στην αρμόδια αντιδήμαρχο και απαιτούν να εξευρεθεί  άμεσα  λύση. Οικοδομικές εργασίες και ταυτόχρονη λειτουργία του σταθμού δεν γίνετε, είναι απαράδεκτο,  αναφέρουν οι εργαζόμενοι.  Ενώ το πρόβλημα αυτό αναφέρθηκε, από τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα .

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου