Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Τα "πράσινα" κέρδη τους μάς μαυρίζουν τη ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 Ως  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ -1972- η 5η Ιουνίου  και είναι αφιερωμένη σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.
Η 5η Ιουνίου 2020 είναι αφιερωμένη στην προστασία της φύσης και το θέμα είναι: ΩΡΑ για την ΦΥΣΗ.

Σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας θα γίνουν πολύμορφες  παρεμβάσεις, διαδηλώσεις  και εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τα κινήματα τα ζητήματα της προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος.

Από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις αλλά και από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υποκριτικά και ψεύτικα τα λόγια για την δήθεν προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.
 Στη χώρα μας πρόσφατα ψηφίστηκε ο αντι- περιβαλοντογικός νόμος της Ν.Δ που συναντά τις αντιδράσεις και αντιστάσεις του συνόλου σχεδόν των οικολογικών κινημάτων και των κοινωνικών οργανώσεων.

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας,  διαμαρτύρονται  για άλλη μια φορά απέναντι στο διαχρονικό έγκλημα, του ΧΥΤΑ Φυλής που εδώ και δεκαετίες μολύνει την περιοχή και αποτελεί διαρκή  απειλή για την υγεία και τη ζωή! με συνθήματα:

 

  Όχι στον περιβαλλοντικό ρατσισμό σε βάρος της Δυτικής Αθήνας - Δυτικής Αττικής

 

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ.

 

 ΟΧΙ ΝΕΟΙ  ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ


καλεί σε  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 5 μ. μ.  στο  Σύνταγμα.


Ενώ  οι  Συντονιστικές Επιτροπές αγώνα Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας   με σύνθημα «Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους» και αίτημα «Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής, όχι άλλα εγκλήματα στην Αττική» καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 5 Ιούνη στις 7 μ. μ. στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με τη Θηβών.  Θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» και την Νατάσσα Μποφίλιου.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου