Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η δημοτική συγκοινωνία σε ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ


ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Η δημοτική συγκοινωνία σε  ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, δεν  ξεκίνησε ακόμα.
Αδιαφορεί η δημοτική αρχή για την μετακίνηση των πολιτών. Ο Δήμος Βύρωνα είναι ίσως και ο μοναδικός,   που δεν έχει επαναλειτουργήσει τη δημοτική συγκοινωνία.
......................................................................................................................

Μπορεί η μια μετά την άλλη οι δημόσιες, δημοτικές υπηρεσίες και οι ιδιωτικές εταιρείες  να επανέρχονται στην λειτουργία τους, υποχρεωμένοι από τον ΕΟΔΥ να παίρνουν;  τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του κορονοιου, αυτό για την δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα δεν ισχύει.
 Ο Δήμος Βύρωνα είναι ίσως και ο μοναδικός,   που δεν έχει επαναλειτουργήσει τη δημοτική συγκοινωνία, που  παρά την υποβάθμισή της από την προηγούμενη και σημερινή δημοτική αρχή που είναι στο τιμόνι του δήμου έξι χρόνια, πραγματικά διευκόλυνε τη μετακίνηση των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα των  πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.
Στο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα που έγινε στις 01 Ιούνη του 2020,  ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ Τάσος Μαυρόπουλος, κατέθεσε  ερώτημα προς την δημοτική αρχή  γιατί παραμένει ακόμα σε αναστολή η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας και πότε θα επαναλειτουργήσει.
Πολίτες του Βύρωνα: Δήμος Βύρωνα: Μειώνονται τα δρομολόγια της ...
Η απάντηση της δημοτικής αρχής,  δια μέσου του αντιδημάρχου κ.  Αγγέλη Κ. ήταν ότι ο δήμος δυσκολεύεται να την επαναλειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού και αδυναμία να τηρήσει τους κανόνες για τη δημόσια υγεία που εφαρμόζονται στις συγκοινωνίες λόγω πανδημίας.
Η αξία και η αναγκαιότητα της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς   για την εξυπηρέτηση των πολιτών, φάνηκε και στον καιρό της πανδημίας. Παρά τον εγκλεισμό και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας της δημόσιας υγείας  τα δρομολόγια μειωθήκαν, τροποποιήθηκαν, μεγάλωσε ο χρόνος αναμονής στην στάση των επιβατών εξ αιτίας της έλειψεις λεωφορείων,  αλλά δεν σταμάτησαν. Ήταν από τα πρώτα που επανήλθαν στην πρότερη λειτουργία τους με την έναρξη της σταδιακής άρσης των απαγορευτικών μέτρων.
Για την δημοτική αρχή  της πόλης  αυτά είναι ψιλά γράμματα και η εξυπηρέτηση των πολιτών μπορεί πάντα να είναι σε αναμονή. Μπορεί η καθημερινή μετακίνηση και χρήση της δημοτικής συγκοινωνίας από εκατοντάδες συμπολίτες μας να είναι μια ανάγκη  για να μετακινηθούν στις γειτονιές της πόλης για ψώνια, γιατρό, φάρμακα και τις υπόλοιπες ανάγκες τους, αυτό δεν φαίνεται να το συμμερίζεται ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα. Οι πολίτες έχουν επιβαρυνθεί μέσω της κεντρικής τους φορολογίας  και όχι μόνο για την δημοτική συγκοινωνία,  όπως έχουν πληρώσει και την αγορά των 12 λεωφορείων τα οποία κρατάει ο δήμος παρκαρισμένα και τα οκτώ από αυτά είναι και εκτός  λειτουργίας.
 Η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να θέση άμεσα σε λειτουργία την δημοτική συγκοινωνία. Εδώ και έξι χρόνια η δημοτική αρχή, όχι μόνο  δεν έκανε πράξη τα όσα είχε υποσχεθεί στους πολίτες,  όπως η σύνδεση με το Μετρό και την Πανεπιστημιούπολη, ΔΕΝ έκανε τίποτα να βελτιώσει τη δημοτική συγκοινωνία,  μείωσε και τα δρομολόγια,  αφού κατάφερε να λειτουργούν μόνο τρία- τέσσερα λεωφορεία.Διαβαστε στην ιστοσελιδα μας ρεπορταζ,  Ιουνιος 2016 

  Η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής  όπως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, δεν είναι η παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών τις οποίες έχουν πληρώσει οι πολίτες του Βύρωνα, αλλά η επικοινωνιακή πολιτική με βίντεο, φωτογραφίες και δελτία τύπου που παρουσιάζουν μια ψευδή εικονική πραγματικότητα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Βύρωνα .

Η δημοτική αρχή  αντί να απολογηθεί στους πολίτες,  γιατί δεν λειτουργεί η δημοτική συγκοινωνία  και  την απραξία που την διακρίνει για τη βελτίωσή της, όταν επαναλειτουργήσει θα ακολουθήσει την τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα για τις ασφαλτοστρώσεις, τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα προκάτ.
Θα βομβαρδίσει τους πολίτες με βίντεο, φωτογραφίες δημάρχων- αντιδημάρχων και δελτία τύπου, που θα παρουσιάζουν σαν  επιτυχία την ανικανότητα τους,  για μια διαχείριση έστω και στοιχειώδη, που να βελτιώνει  την καθημερινή ζωή των πολιτών που ζουν στην πόλη.

Παραθέτουμε την ερώτηση του κ. Μαυρόπουλου, για το πότε θα λειτουργήσει ξανά η δημοτική συγκοινωνία;
Οι λειτουργίες του κράτους έχουν επιστρέψει στο σύνολό τους, με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και την τήρηση των κανόνων που απαιτούνται για τη μη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Η συμβολή των ΜΜΜ είναι καθοριστική και γι αυτό δεν σταμάτησε η κίνησή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρ΄ όλα αυτά η δημοτική συγκοινωνία σταμάτησε και δεν έχει αρχίσει ακόμα η εκτέλεση των δρομολογίων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Βύρωνα να στερούνται αυτής της σημαντικής παροχής.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να μας ενημερώσετε γιατί δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας και πότε έχετε προγραμματίσει την έναρξή τους;

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου