Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

«Άγιο είχαν» οι εργαζόμενοι στον 9ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Βύρωνα.


Υπόλογοι για τις επιλογές της η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Βύρωνα   
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα δεν έχει δημόσια τοποθετηθεί για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.                              
Στο ισόγειο του κτιρίου, την Παρασκευή την ώρα λειτουργίας του 9ου δημοτικού  σταθμού  έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι στο χώρο της κουζίνας του σταθμού. Ευτυχώς όπως λέει ο λαός «Άγιο είχαν» οι εργαζόμενοι  που δεν χτύπησαν.
Οι οικοδομικές εργασίες συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όπου και σταμάτησαν μετά τις έντονες αντιδράσεις εργαζομένων, γονέων, δημοτικών παρατάξεων. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου με την ταυτόχρονη λειτουργιά των δυο δημοτικών παιδικών  σταθμών, 6ου Βρεφικού και 9ου νηπιακού.
Επιλογή  της δημοτικής αρχής ήταν στο κτίριο να γίνονται οικοδομικές εργασίες και ταυτόχρονα να επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί στον ίδιο  χώρο. Το κτίριο είχε μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο από τα μέσα Μαΐου με σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής,  καλεστήκαν οι γονείς από την δημοτική αρχή να φέρουν τα  παιδιά, βρέφη και νήπια από την 1η Ιουνίου σε αυτό το χώρο , δεν μερίμνησε ούτε για το στοιχειώδες, να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν  οι δυο παιδικοί σταθμοί σε άλλο κτήριο, που να πληροί τις προϋποθέσεις.    


Σε ανακοίνωση της  η δημοτική αρχή – 1ή Ιουνίου είναι αναρτημένη στη σελίδα του Δήμου- αναφέρεται στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των δημοτικών σταθμών παρουσιάζοντας κατά την συνήθη πρακτική της,  μια ωραιοποιημένη εικόνα. Κουβέντα για τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Επιδιώκουν επιμελώς να κρύβουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την πολιτική τους κάτω από το χαλί, μέχρι πότε όμως; Χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική  σελίδα του Δήμου με τα χρήματα των δημοτών, ως μέσω προπαγάνδας της πολιτικής της δημοτικής αρχής,  σαν να είναι ιστοσελίδα προσωπική  του δημάρχου και όχι του Δήμου,  αποκλείοντας κάθε άλλη φωνή - δημοτικών παρατάξεων, σωματείων, φορέων-
Η δυναμική  παρέμβαση εργαζομένων, σωματείου, γονέων, δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ανάγκασαν την δημοτική αρχή να αναδιπλωθεί, να  σταματήσουν προσωρινά  οικοδομικές εργασίες και να μεταστεγάσει τους δυο σταθμούς.  -διαβάστε αναλυτικά  στο http://politestouvirona.blogspot.com.
 Την Παρασκευή επισκέφτηκε τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,    κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή Βύρωνα με επικεφαλής τον κ. Γώγο Χρήστο. Στον 9ο σταθμό διαπίστωσαν για άλλη μια φορά, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί καθώς και  την αποκόλληση των σοβάδων που έπεσαν από το ταβάνι  χώρο της κουζίνας στο ισόγειο του κτιρίου.
Πληροφορίες από το χώρο του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος αναφέρουν ότι η διοίκηση του ιδρύματος είναι ενοχλημένη από την πρακτική της δημοτικής αρχής του Δήμου Βύρωνα και ότι σε καμία περίπτωση δεν φανταζόντουσαν ότι η απόφαση τους για μια πλήρη ανακατασκευή του κτηρίου  θα δημιουργούσε τέτοια αναστάτωση σε γονείς, παιδιά, εργαζόμενους και επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της.  Σε συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη του ζήτησαν να πάρει έστω και εκ των υστέρων κάθε αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σταθμών και  να συνεχιστούν οι εργασίες, ώστε να παραδοθεί ένα σύγχρονο κτίριο  στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει ο εργολάβος την υποχρέωση να παραδώσει, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς, το Σεπτέμβριο. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα δεν έχει δημόσια τοποθετηθεί για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δυο αυτούς σταθμούς.  
Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κατωποδης, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, αποκρύπτοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την πολιτική τους πρακτική,  σε βίντεο που ανάρτησαν με το Δήμαρχο να επισκέπτεται το χώρο και να αναφέρεται στις εργασίες ανακατασκευής που γίνονται από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, ΔΕΝ βρήκε να πει  κουβέντα για τα προβλήματα που δημιούργησε σε γονείς, παιδιά, εργαζόμενους με την πολιτική του. 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται από την πρακτική της,  πως η σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο εφαρμόζει και με πρωτοπόρο τρόπο τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων αλλά επιδεικνύει και μια  ιδιαίτερη  ολιγωρία και  αστοχίες στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και πολλές φορές οι παρεμβάσεις της  είναι και επιβλαβείς για την  πόλη και τους κατοίκους της (Διαβάστε για τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, τις ασφαλτοστρώσεις ).  
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου