Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Δίνουμε βήμα και δύναμη στη φωνή των πολιτών


ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δίνουμε βήμα και δύναμη στη φωνή των πολιτών
ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ στο Δήμαρχο κ. Κατωπόδη
Για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο πάνω μέρος στην πλ. Μαρτάκη- πρώην Δεληολάνη.
…………………………………………………………………………………………………………

Κάτω από την πίεση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης  που είχαν απαιτήσει  τη σύγκλιση εκτάκτου δημοτικού συμβούλιου, με θέμα την στέγαση της προσχολικής αγωγής στην πόλη,  την οποία είχε ζητήσει η Πρωτοβουλία Πολιτών,συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 22 Ιουνίου 6.μ.μ δια ζώσης στο δημαρχείο, όχι όμως ανοικτό στην συμμετοχή των πολιτών,  στο όνομα του κορονοιού.  Διαβάστε στην ιστοσελίδα μας, Τετάρτη 17 Ιουνίου - ΑΚΑΡΠΗ η συνάντηση  με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη στέγαση της προσχολικής αγωγής στον Βύρωνα. 

Η πρόσκληση του Προέδρου κ. Πλακίδα προς τους δημοτικούς συμβούλους αναφέρει ότι τα θέματα μεταξύ άλλων είναι:


 Ενημέρωση για την δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση
. Ενημέρωση για ανακατασκευή του κτιρίου του Βαφειαδακείου Ιδρύματος, που καλύπτει τις ανάγκες του 6 ου & 9 ου Βρεφονηπιακού Σταθμού
. Έγκριση της με αριθμ. 114/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην «Υποβολή απολογισμού οικονομικής χρήσης 2019, όπως αυτός διαμορφώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019»
. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Βύρωνα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ» Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού
. Σύσταση Επιτροπής εγγραφών Βρεφών και Νηπίων στους Βρεφικούς–Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βύρωνα

Επιχειρείται από την μειοψηφούσα δημοτική αρχή επικοινωνιακά,  να μην φανεί ότι δεν αναγκάστηκε στην συνεδρίαση από την πίεση της αντιπολίτευσης και για το λόγο αυτό προσθέτει και άλλα θέματα προς συζήτηση.
Ενώ ερωτηματικά δημιουργούνται για το έκτο θέμα Έγκριση λειτουργίας του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας, Τύπου, Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες της εβδομάδας για το έτος 2020. Είναι αναγκαίο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το γραφείο αυτό; Εχει τοσο φόρτο εργασίας;  ή μήπως είναι ο τρόπος για να καταβάλονται υπερωριες υπερωρίες  για ορισμένους ….δικούς μας ανθρώπους; Εξάλλου πολλά ακούγονται για υπηρεσία 24ωρης λειτουργίας που δίνονται υπερωρίες σε ορισμένους …. πρόθυμους   που την Κυριακή και τις αργίες δεν εργάζονται,  ή δεν είναι έτσι; Θα περιμένουμε μια απάντηση από την διοίκηση και ευχαρίστως να την δημοσιεύσουμε.

Εκτός από τα προγραμματισμένα θέματα είναι βέβαιο ότι θα τεθούν για συζήτηση και πολλές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, φορέων αλλά και πολιτών.

Δημοσιεύουμε την Επιστολή συμπολίτης πρός το Δήμαρχο που ξεχωρίζουμε και θα επανέλθουμε μέχρι την Δευτέρα δημοσιεύοντας και άλλες ερωτήσεις - αναφορές,  που ζητούν απαντήσεις από την δημοτική αρχή.

Δίνουμε βήμα και δύναμη στη φωνή των πολιτών


ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ στο Δήμαρχο κ. Κατωπόδη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ στο πάνω μέρος στην πλ. Μαρτάκη- πρώην Δεληολάνη.

Κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι αρμόδιοι του Δήμου Βύρωνα
Επιχειρούμε στην πλατεία Μαρτάκη, Κύπρου .. , με την επωνυμία ………….. από το 1976. Η πλατεία πεζοδρομήθηκε μερικώς επι  δημαρχίας Κου Ρογκάκου, χωρίς να ζητηθεί έστω η γνώμη των επιχειρήσεων της περιοχής. Με αποτέλεσμα ένα ημιτελές  χάλι και έντονο κυκλοφορικό πρόβλημα εδώ και 3 δεκαετίες.
 Επί δημαρχίας Κου Χαρδαλιά, τοποθετηθήκαν 2 βυθιζόμενοι (!) κάδοι 

ακριβώς  μπροστά στα καταστήματα μας , οι οποίοι λειτούργησαν για δυο μήνες και κατόπιν εγκαταλείφτηκαν λόγο αδυναμίας συλλογής των απορριμμάτων τους (!!) με αποτέλεσμα ο κόσμος να αφήνει απ έξω σκουπίδια, μπάζα και ότι άλλο ήθελε προκύψει , τα οποία ΕΜΕΙΣ καθαρίζουμε κάθε μέρα, αφού δεν μεριμνήσατε ποτέ σαν Δήμος να καθαρίζεται ο πεζόδρομος.
Επί δημαρχίας σας  τελος, έχετε τοποθετήσει 8 κάδους ( 4 ανακύκλωσης και 4 γενικών απορριμμάτων) εδώ και 6 χρόνια , τους οποίους ΚΑΝΕΙΣ δεν ελέγχει για την κατάσταση τους που είναι ΑΘΛΙΑ !!!
                      χαρείτε εικόνα σε ενα απο τα ποιό κεντρικά σημεία της πόλης 

Σπασμένα καπάκια, καπάκια που έχουν τρυπήσει από τα σίδερα που τους ανασηκώνουν και δεν ανοίγουν, κάδοι που βρωμάνε μέσα και έξω. Τα δε υποτυπώδη παρκάκια (ο Θεός να τα κάνει παρκάκια) είναι γεμάτα σκουπίδια, αφοδεύσεις και κάτουρα σκύλων που βρωμάνε αφόρητα, ιδίως το καλοκαίρι.
Γενικώς η επάνω πλευρά της πλατείας έχει όψη εγκατάλειψης, μια κατάσταση στα όρια ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ !!
Εμείς, μέσα σ’ αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον, καλούμαστε να λειτουργήσουμε και φυσικά να πληρώνουμε ανελλιπώς τα δημοτικά μας τέλη για όλα αυτά που τόσο απλόχερα μας προσφέρετε!
Σας παρακαλώ προσωπικά Κε Δήμαρχε ,να μεριμνήσετε ώστε κάποιοι από τους δεκάδες αρμόδιους που διαθέτετε, να ασχοληθούν με αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση.

Σας ευχαριστώ
Το όνομα του αποστολέα είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας μας.

                                                  



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου