Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν και μέχρι πότε;

Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν και μέχρι πότε;

Ανακοίνωση στο facebook σχετικά με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) έβγαλε ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κατωπόδης για να λάβει άμεσα την απάντηση από τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο με το άρθρο «Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν και μέχρι πότε;» που δημοσιοποιούμε.

Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης:
 
«Σε έναν Δήμο που όλοι μας γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και θυμόμαστε πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν, η Δημοτική Αρχή κινείται με υπευθυνότητα για μία προτεραιότητα που για εμάς έχει ύψιστη σημασία: την παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους.

Φέτος, η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε Μέσα Ατομικής Προστασίας συνολικής αξίας περίπου 80.000 ευρώ, μία τεράστια αύξηση προς όφελος των εργαζομένων σε σχέση με ποσά 10 ή 20 χιλιάδων ευρώ που προβλέπονταν από προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του έτους, ώστε να προσφέρουμε στους εργαζομένους του Δήμου, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, είτε είναι μόνιμοι, είτε είναι συμβασιούχοι τα συγκεκριμένα Μέσα, και μάλιστα παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας και παρά το γεγονός πως ο διαγωνισμός κηρύχθηκε δύο φορές άγονος.

Ήδη έχει ξεκινήσει τμηματικά η διανομή των Μέσων, οι παραγγελίες υπερκαλύπτουν τον αριθμό του προσωπικού μας για λόγους ασφαλείας, κι έχουν χορηγηθεί γάντια, μάσκες και κράνη, ενώ όσο ολοκληρώνονται οι παραγγελίες που ήδη έχουν γίνει, θα αποδίδεται στους εργαζομένους και ο υπόλοιπος εξοπλισμός.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλο το προσωπικό του Δήμου Βύρωνα ότι η ασφάλειά σας αποτελεί για εμάς καθημερινό στόχο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ακόμη, και ότι καταβάλλονται καθημερινά τεράστιες προσπάθειες για να διορθώνονται όλα τα κενά που εντοπίζονται. Αυτή η αταλάντευτη προσήλωσή μας δεν αλλάζει, δεν συμβιβαζόμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε».

========================= 


Η απάντηση του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων


«Η δημοτική αρχή παρότι χρηματοδοτήθηκε για έκτακτους λόγους δεν διέθεσε τα χρήματα για την προστασία των έκτακτων συμβασιούχων - ορισμένοι έχουν προληφθεί από τα μέσα Μαρτίου- και  μόλις ανακοινώσαμε στο κ. Δήμαρχο την περασμένη Τετάρτη ότι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις έτρεξαν να κάνουν έκτακτη οικονομική επιτροπή για τα μέσα προστασίας των συμβασιούχων.

Στους μόνιμους και Αόριστου χρόνου εργαζόμενους οφείλουν τα ΜΑΠ του 2018, 2019, 2020, και έχουν κάνει διαγωνισμό μόνο για ένα χρόνο.

Ακολουθούν την γνωστή ρήση "Πες, πες ψέματα κάτι μένει". Κάποιος, κάποια που δεν γνωρίζει θα τσιμπήσει.

Προχωράμε το σχεδιασμό του Σωματείου διεκδικώντας όλα όσα μας οφείλουν! ΜΑΠ 2018, 2019, 2020 για μόνιμους και ΙΔΑΧ.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς μέσα προστασίας από την πρώτη μέρα που εργάζεται στο Δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας».

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»

Ας αναλογιστεί η δημοτική αρχή τις ευθύνες της και να δώσει ΤΩΡΑ λύση. Διαφορετικά ο δυναμικός αγώνας με διάφορες μορφές είναι για τους εργαζόμενους μονόδρομος.

«Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς η αντίσταση είναι καθήκον»

Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

24 Ιουνίου 2020
Αναδημοσίευση από Βύρωνας, Η πόλη μας

                                                                                                                              ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου