Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Στελνουν τους εργαζομενους της καθαριοτητας "στον πόλεμο δίχως όπλα"


Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και του Αντιδημάρχου  Καθαριότητας κ. Κ. Αγγέλη.
                              
Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, κλιμάκιο του Σωματείου Εργαζομένων επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να μοιράσει ανακοίνωση σχετικά με το πρόσφατο εργατικό ατύχημα που συνέβη σε συνάδελφό τους το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι. Δείτε εδώ:

Επειδή το κλιμάκιο του Σωματείου διαπίστωσε ότι, και οι με δίμηνη σύμβαση νεοπροσληφθέντες στην Υπηρεσία Καθαριότητας εργάζονται δίχως ο Δήμος να τους έχει χορηγήσει, όπως είναι υποχρεωμένος να πράξει, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), κάνοντας το σωστό, ζήτησαν αμέσως ενημέρωση-εξηγήσεις από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κ. Αγγέλη, γιατί δεν τους χορηγούνται (στους εργαζόμενους) τα μέσα προστασίας, τονίζοντας πως «αυτό που συμβαίνει είναι επιεικώς απαράδεκτο».

Ακολούθησε τότε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κλιμακίου και του Αντιδημάρχου, με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων κ. Παναγιωτόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  κ. Αγγέλη,  λέγοντας του ότι, «δεν έχει κάνει τίποτα για την προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα ώστε να τους έχουν δοθεί  τα ΜΑΠ». 


Το κλιμάκιο του Σωματείου εργαζομένων επέρριψε ευθύνες και στους παρευρισκόμενους προϊστάμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Χαλβαντζή και κυρία Πανταζοπούλου, οι οποίοι προχώρησαν στην ανάθεση εργασίας στους συμβασιούχους δίχως να νοιάζονται για τα μέσα προστασίας που δεν τους παρέχουν για να προστατευόσουν την υγεία τους κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εργάτης καθαριότητας έλεγε χαρακτηριστικά ότι, «το μόνο που μας έδωσαν είναι ένα κίτρινο γιλέκο και ένα-δυο  ζευγάρια γάντια μιας χρήσης»…

Ελπίζουμε ότι μετά τη δημοσίευση αυτή να σταματήσει επιτέλους η καθημερινή γελοιοποίηση των καταστάσεων από τη Διοίκηση.

Όχι άλλα λόγια κύριε Δήμαρχε, η πόλη και κυρίως οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα χρειάζονται σοβαρότητα και πράξεις! Απαιτούμε, ναι, όπως το γράφουμε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση, χθες, χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για τους εργαζόμενους. Για το γεγονός Επιβάλλεται να τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις!

Ενάργεια

                                                              Βύρωνας, 15 Ιουνίου 2020 

Αναδημοσίευση από το Βύρωνας η πόλη μας
                                                                                                                                                    ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου