Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Θα γίνουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δήμο Βύρωνα


Θα γίνουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δήμο Βύρωνα
ή έστω και την τελευταία στιγμή θα  εξευρεθεί λύση;

Έκθετη η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης.
Γνωρίζουμε ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Κατωπόδη το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου έγινε συνάντηση με το Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων. Αντικείμενο της συνάντησης η μη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους τα τελευταία τρία χρόνια και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων ιδιαίτερα στην καθαριότητα, το κοιμητήριο, τις τεχνικές υπηρεσίες και αλλού, που ως γνωστόν συμβαίνουν και τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα.

Δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξε κάτι το καινούργιο στη συνάντηση και εάν ο Δήμαρχος έπεισε τους συνδικαλιστές να μην προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που ήδη έχουν εξαγγείλει. Μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση από τον δήμο.


Γνωρίζουμε και  αυτό που ειπώθηκε  δια στόματος του προέδρου των εργαζομένων κ. Παναγιωτόπουλου Χρήστου, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Πέμπτη ότι  η  κατάσταση δεν πάει άλλο και θα προχωρήσουν σε δυναμικές πολύμορφες κινητοποιήσεις. Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς η αντίσταση είναι καθήκον ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων.  
                               Από κύκλους  του σωματείου έγινε γνωστό  ότι έχουν συμβουλευτεί νομικούς και θα προχωρήσουν ακόμη και σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να υποχρεώσουν τη δημοτική αρχή να χορηγεί τα μέσα προστασίας στην ώρα τους σε όλους όσους τα δικαιούνται καθώς και να καταβάλλει και τα οφειλόμενα.

Το μεγάλο αγκάθι για τη δημοτική αρχή είναι ότι δεν έχει χορηγήσει με δική της ευθύνη   τα ΜΑΠ ούτε για τα δυο προηγούμενα χρόνια κάτι που το σωματείο έχει καταγγείλει επανειλημμένα και στις αρμόδιες αρχές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ευθύνες που βαραίνουν τη δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη είναι τεράστιες για την μη χορήγηση των μέσων προστασίας  σε αυτούς τους εργαζόμενους. Όλοι στα λόγια αναγνωρίζουν την βαριά και ανθυγιεινή εργασία που παρέχουν και το πόσο συμβάλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών καθημερινά και όχι μόνο με την πανδημία. Αξίζουν α μη τι άλλο μεγαλύτερης προσοχής από τη δημοτική αρχή.

Τι λέτε κ. Δήμαρχε; Γιατί με την πολιτική σας,  μάλλον τους έχετε ……ξεχάσει.

Τελευταία στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι  το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1η  Ιουλίου  στην καθαρότητα για τα μέσα ατομικής προστασίας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου