Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤ ο εκπαιδευτικός κ. Κατωπόδης


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤ
ο  εκπαιδευτικός κ. Κατωπόδης
Γρηγόρης Κατωπόδης, δήμαρχος Βύρωνα - YouTube
Με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων του 3ου Γυμνασίου, του συλλόγου  εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόζα Ιμβριωτη, της  Ένωσης Γονέων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο χώρο του Γυμνασίου την Παρασκευή 12  Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι,  με στόχο να εκφραστεί η αντίθεση τους στην πολιτική της δημοτικής αρχής που θέλει να στεγάσει σε δυο ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες  παιδιά  νηπιαγωγείου. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων από το 1ο , 5ο ,7ο  δημοτικά σχολεία, της Ζ.ΕΛΜΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καπάτος Ορέστης, Βαρσαγάκης Γιώργος, Μαυρόπουλος Τάσος.  
Στη συνέχεια έκαναν μετέβηκαν για  παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, παρουσία και της αντιδημάρχου κ. Κλωνάρη.
Οι παραβρισκόμενοι κατήγγειλαν την πολιτική της δημοτικής αρχής, τις καταλόγισαν ευθύνες   γιατί δεν πήρε τις ανάλογες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε η υποχρεωτική προσχολική αγωγή να μην στεγαστεί   σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες, σε ακατάλληλα ισόγεια πολυκατοικιών,   αλλά σε σύγχρονα εκπαιδευτικά κτήρια.

Ο Δήμαρχος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την πολιτική του - αν και εκπαιδευτικός ο ίδιος, είχε διατελέσει  και πρόεδρος στην τοπική Ζ.  ΕΛΜΕ-  ενώ όφειλε να σέβεται τα διαχρονικά αιτήματα   γονέων και εκπαιδευτικών και να μην σχεδιάζει και οραματίζεται να τοποθετήσει και αυτός εν έτη 2020-2021 ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες .
Για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη πολιτική του, ανέφερε ότι και προηγούμενοι δήμαρχοι όπως ο κ. Ρογκάκος είχε τοποθετήσει  ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες και τότε δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες ισχυρίστηκε .  Φαίνεται να έχει επιλεκτική μνήμη ο  κ. Δήμαρχος- καθηγητής και να μην θυμάται τις διαμαρτυρίες για τις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες στα σχολεία της Αγ. Τριάδας, η όταν γινόντουσαν οι τουαλέτες αίθουσες.  
Δεν παρέλειψε  βέβαια να αναφέρει ότι διαμαρτύρεστε τα γνωστά κομματικά στελέχη και εξυπηρετείται κομματικές σκοπιμότητες κάνοντας μου αντιπολίτευση. 
Για να πάρει απάντηση και από τους δημοτικούς συμβούλους Μαυρόπουλο, Βαρσαγάκη  που παραβρίσκονταν  στην συνάντηση.

Η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών κα. Δριμάλα Θεοδώρα επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες  της δημοτικής αρχής που δεν μερίμνησε άμεσα , ως όφειλε για την στέγαση της προσχολικής αγωγής. Ενώ η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης και μέλος στο Δ.Σ του συλλόγου των εκπαιδευτικών κα Άρτεμις Κλιάφα, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Δήμαρχο ότι εάν ήθελαν κυβέρνηση και δημοτική αρχή θα είχαν βρει χώρους για να στεγαστούν τα νηπιαγωγεία και συνολικά για την σχολική στέγη  στην πόλη μας. Και συνέχυσε λέγοντας είναι  ντροπή να τοποθετούνται ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες, να στοιβάζονται παιδιά σε ακατάλληλους χώρους όπως ο 4ος παιδικός σταθμός που θέλετε να το κάνετε νηπιαγωγείο, η να αναζητάτε όπως, όπως αίθουσες σε δημοτικά σχολεία  που οδηγούν στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Κάτω από την πίεση των φορέων και από την κοινή λογική  και σε μια κίνηση  ελιγμού αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί εν μέρη και να δηλώσει ότι δεν θα στεγαστεί στο  3ο   Γυμνάσιο το νηπιαγωγείο στα ΠΡΟΚΑΤ.
Επέμενε ωστόσο  ότι θα υπάρχουν για τα νήπια ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες στο 10ο Νηπιαγωγείο,, στο 5Ο -11Ο  δημοτικό και ότι αναζητά και άλλες αίθουσες. Ενώ ο 4ός Δημοτικός Παιδικός Σταθμός που  είναι σε ακατάλληλο κτήριο- ισόγειο  διώροφης  κατοικίας, δίπλα σε βενζινάδικο- θα μετατραπεί σε νηπιαγωγείο. Μια αίθουσα θα δημιουργηθεί   στο ΚΕΦΟ του Καρέα στο Παιδικό σταθμό.

Θα έχει ενδιαφέρον,  να δούμε εάν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα σταθεί στο ύψος του ρόλου της και θα απαίτηση κατάλληλες αίθουσες από το Δήμο Βύρωνα για την στέγαση των νηπιαγωγείων ή εάν θα κάνει πλάτες σε πολιτικές που είναι απαράδεκτες εν έτη 2020 . Καθώς και η επιτροπή που επιλέγει κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, εάν  εγκρίνει κτήρια όπως ο 4ός Παιδικός Σταθμός που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για νηπιαγωγείο.
 Ήδη ο διευθυντής  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  επισκέφτηκε το ΚΕΦΟ στον Καρέα μαζί με τον Δήμαρχο, για να δουν το χώρο που θα δημιουργηθεί μια αίθουσα νηπιαγωγείου, όπου χρειάζεται να γίνουν εργασίες για να είναι κατάλληλος ο χώρος.

Μπορεί ο Δήμαρχος με τη συνεργάτιδα του αντιδήμαρχο κ. Κλωνάρη να προσπάθησαν  άλλη μια φορά να καθησυχάσουν    τους διαμαρτυρόμενους, όλοι όμως γνωρίζουν ότι τα όσα λένε τις περισσότερες φορές δεν τα εννοούν. Η πρακτική τους ως δημοτική αρχή έξι χρόνια που διοικούν το δήμο δείχνει ότι δεν μπορούν  να ασκήσουν ούτε μια σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση. Πολλή  περισσότερο δεν μπορούν να υπηρετήσουν με τις πράξεις τους τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών .  Έχουν πλέον αποκτήσει την ικανότητα να επιβάλουν στην πόλη και το λαό της τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων. Όπως και την ικανότητα,  σε συνεργασία με τους μετακλητούς και έμμισθους συμβούλους τους , να κάνουν το άσπρο μαύρο επικοινωνιακά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου. Καθώς και την ικανότητα να απαξιώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου και να αναθέτουν συμβάσεις σε ιδιώτες και εργολάβους.

Τι να πρωτοθυμήσουμε
Τις συνεχιζόμενες κακοτεχνίες στις  ασφαλτοστρώσεις.  Τα γεγονότα με το 4ό – 12ο δημοτικό σχολείο, που ακόμα δεν είναι έτοιμη ούτε  η μελέτη. Τα πρόσφατα επιτεύγματα τους σχετικά με το 6ο και 9ο Παιδικό σταθμό. Την άσχημη κατάσταση στην καθαριότητα, την προστασία του Υμηττού,  η το γεγονός ότι παρέμεινε κλειστό τρεις περίπου μήνες το κολυμβητήριο λόγο πανδημίας και όχι  μόνο δεν έκαναν καμία συντήρηση στα κλιματιστικά  ούτε τις λάμπες στην πισίνα δεν  κατάφεραν να αλλάξουν.

Ας μην αναφερθούμε σε ποιο σπουδαία ζητήματα,  όπως  τι γίνεται με τους  χώρους όπως στην Μ. Ασίας και Κωνσταντιλιέρη, το οικόπεδο στο τέρμα του Αγ. Αρτέμιου και άλλα πολλά. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου