Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για τα νοίκια και τη στέγαση


 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για τα νοίκια και τη στέγαση 
Συνέλευση Ενάντια στον Εκβιασμό του Ενοικίου - Home | Facebook


Γέμισε η πλατεία από παιδιά γεμάτα ζωντάνια και διάθεση για αγώνα που κατεβήκαν στο δρόμο  για να υπερασπιστούν το κοινωνικό δικαίωμα στη στέγη. Την Παρασκευή, στις 26 Ιουνίου  εκατοντάδες κυρίως νέοι και νέες κατεβήκαν σε διαδήλωση  στις 7 το απόγευμα  στην Πλατεία Βικτωρίας.

Με την διαρκεί ανάπτυξη της φτώχειας, ανέχειας, ανεργίας, την εργασιακή περιπλάνηση, την εκ περιτροπής εργασία, την αυθαιρεσία του εργοδότη που ορισμένες φορές δεν καταβάλει ούτε αυτό τον πενιχρό μισθό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους.

Καταβαίνουνε στο δρόµο γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ενοχληθούν από εξώδικα και θα βρεθούν υπό την απειλή της έξωσης το επόµενο διάστηµα.

Καταβαίνουνε στο δρόµο γιατί δεν γίνεται να δουλεύουµε -όπως δουλεύουµε- και να φεύγει το μεγαλύτερο κοµµάτι του μισθού µας στο νοίκι  γράφουν στην ανακοίνωση που μοιράζουν.

Κατεβαίνουµε στο δρόµο γιατί, ενώ το κράτος έχει µάθει να ακούει καλά τις απαιτήσεις των κάθε λογής ενώσεων των εργοδοτών κaι των ιδιοκτητών, εµείς ως ενοικιαστές/στριες παραµένουµε αόρατοι κι ευάλωτοι.
Πρέπει επιτέλους να οργανωθούµε και να:

Νέος, φοιτητής, ψάχνει γκαρσονιέρα - Look4Studies.com
–  Αναδείξουµε τα προβλήµατα και τις ανάγκες των ενοικιαστών ως ενιαίο κεντρικό κοινωνικό ζήτηµα.
Αποκτήσουµε διαπραγµατευτική ισχύ απέναντι στις κοινωνικές οµάδες που συλλογικά και οργανωµένα καθορίζουν το ύψος των ενοικίων και την πρόσβαση στη στέγαση.
Κερδίσουµε ένα νέο θεσµικό πλαίσιο προστασίας τόσο σε σχέση µε το ύψος των ενοικίων όσο και σε σχέση µε τα συµβόλαια και τα δικαιώµατα µίσθωσης.
Γύρω στις 8 η πλατεία γέμισε και ξεκίνησε πορεία για την Κυψέλη. Σε μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους, οι στόχοι τους σε όλο και περισσότερους ανθρώπους που έχουν το βραχνά κάθε μήνα του ενοικίου.

Αυτός ο  αγώνας έρχεται από το μέλλον,  μας είπε μια όμορφη κοπέλα που διακινούσε την ανακοίνωση της συγκέντρωσης.  

Και έχει δίκιο. 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου