Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Προσωρινή απόσυρση του ΤΣΔΑ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο 3/6/16. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι για την οριστική απόσυρσή του και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Μετά την κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, προχώρησε σε απόσυρση της πρότασης του ΤΣΔΑ για την καθαριότητα, την οποία είχε καταθέσει για ψήφιση.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ» έχουμε καταθέσει κριτική για το ΤΣΔΑ αλλά και για τις μεθοδεύσεις της Δ. Αρχής, προκειμένου να ψηφιστεί ένα σχέδιο για το οποίο έχουν διατυπωθεί σοβαρές αντιρρήσεις από τις περισσότερες δημοτικές παρατάξεις.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατικότητα της Δημοτικής Αρχής, με την οποία αντιμετωπίζει την κριτική αλλά και τις προσπάθειες να υπάρξει μία ουσιαστική πρόταση και λύση για την καθαριότητα στην πόλη. Ενδεικτικός είναι και ο μέχρι τώρα αποκλεισμός των θέσεων μας ως συλλογικότητα από τη δημόσια σελίδα διαβούλευσης του Δήμου Βύρωνα, παρ’ όλο που τις έχουμε αποστείλει εδώ και ημέρες στα mail επικοινωνίας του Δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο κρίνουμε και την ανακοίνωση της Δ. Αρχής, δήθεν «ενημέρωσης για την καθαριότητα» -επί της ουσίας όμως συκοφάντησης των εργατικών αγώνων των εργαζομένων για μία καθαριότητα με δημόσιο πρόσημο χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αντίστοιχη του υψηλότατου τιμήματος που καταβάλλουν οι δημότες κάθε μήνα για δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ.

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις του Σωματείου των εργαζομένων αλλά και της Δημοτικής Αρχής





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευη-3-6-2016 αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις απαιτώντας προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και οριστική απόσυρση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.
Ιδιαιτέρα στην υπηρεσία καθαριότητας η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.  Ζητάμε  να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, κάτι που επιτρέπεται από τη νομοθεσία, ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Απαιτούμε από την Δημοτική αρχή να αποσύρει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, γατί εκτός των άλλων,  ανοίγει το δρόμο στη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.
Το πρόγραμμα  των κινητοποιήσεων είναι:
Σαββατοκύριακο 4 & 5  Ιουνίου ΑΠΟΧΗ από την καθαριότητα.
Δευτέρα 6 Ιουνίου στάση εργασίας 7 – 9 π.μ. στην υπηρεσία καθαριότητας (7-9 π.  μ. Οδηγοί, Συνεργείο και 9 -11 π.μ. εργάτες, επιστάτες επόπτες, διοικητικοί υπάλληλοι)
Τρίτη 7 Ιουνίου στάση εργασίας 7 – 9 π.μ. σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου,  8 π.μ. συγκέντρωση στο Δημαρχείο και  9 – 11 π.μ. στάση εργασίας των εργατών καθαριότητας.
Τετάρτη 8/6 Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο Δήμο στις 8 π. μ. στο χώρο της καθαριότητας με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ιούνιος 2016
Το Δ.Σ.

************************
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 6/6/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00  

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα της πόλης

Σαν Δημοτική Αρχή, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες του Βύρωνα για τη στάση των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Από σήμερα Παρασκευή (3/6/16), τα συνεργεία καθαριότητας υπολειτουργούν με αποχή (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και στάσεις εργασίας (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου.
Η αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους, προσθέτει ακόμη ένα πρόβλημα στα πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα της πόλης.
Θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι προσχηματικές, καθώς οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή προβαίνει στην πρόσληψη εννέα (9) εργαζομένων για την καθαριότητα με σύμβαση ορισμένου χρόνου (8 μήνες) και σε ένα (1) μήνα θα ενισχύσουν τη Διεύθυνση Καθαριότητας.
Όπως επίσης γνωρίζουν, ότι η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας νόμο της κυβέρνησης, που κατ' εξαίρεση επιτρέπει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, θα προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες με την πρόσληψη δέκα – δεκαπέντε (10-15) εργατών καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας.
Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα της πετυχημένης προσπάθειας νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου Βύρωνα από τη σημερινή διοίκηση.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συναισθανθούν την ευθύνη τους απέναντι στους κατοίκους αυτής της πόλης.
* Παρακαλούνται οι πολίτες και οι επαγγελματίες του Βύρωνα να μην κατεβάζουν τα απορρίμματά τους μέχρι να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου