Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Σκάνδαλο ολκής: Ελεύθεροι οι 6 εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 6 ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ


ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ DIJSSELBLOEM ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ

Ελεύθεροι αφέθηκαν σκανδαλωδώς μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή Διαφθοράς, τα έξι μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ της περιόδου 2013-2014 που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας για την υπόθεση των 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Η απελευθέρωση, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, σχετίζεται με τις πιέσεις των πιστωτών για αποποινικοποίηση των τριών ξένων υπαλλήλων τους “εμπειρογνωμόνων”.
Να υπενθυμίσουμε ότι με σκανδαλώδη αντισυνταγματική κυβερνητική ρύθμιση έχουν απαλλαγεί από κάθε δίωξη για τις παρανομίες τους όλα τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ!

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων τρεις αλλοδαποί, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, οποιαδήποτε ποινική τους ευθύνη στην υπόθεση της αξιοποίησης των επίμαχων ακινήτων.

Ο φάκελος της δικογραφίας αφορά 28 ακίνητα, μεταξύ των οποίων πέντε κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτίρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωση τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας Ισπανός, ένας Ιταλός και ένας Σλοβάκος. Οι δύο πρώτοι είναι επικεφαλής των Κτηματικών Υπηρεσιών των χωρών τους, ενώ ο τρίτος είναι πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Σλοβακίας.

Πριν τις απολογίες των έξι κατηγορουμένων, ο ανακριτής μετά από αίτημα τους, εξέτασε έναν μάρτυρα υπεράσπισης. Η βασική υπερασπιστική γραμμή τους εδράζεται στο γεγονός ότι η θέση τους ήταν να γνωμοδοτούν και οι κρίσεις τους δεν ήταν δεσμευτικές για το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και έλαβε τις αποφάσεις του.

Όπως επισήμαναν οι συνήγοροί τους, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Γιάννης Γιαννίδης, οι εντολείς τους δεν είχαν καμία διαχειριστική ευθύνη δημοσίου χρήματος και συνεπώς δεν υφίσταται ποινική ευθύνη για απιστία στην υπηρεσία, ενώ οι κατηγορούμενοι θεωρούν ότι οι εκτιμήσεις που παρέδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ήταν επωφελείς και απολύτως νόμιμες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΝΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ 

Είναι τουλάχιστον προβληματική και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων η απελευθέρωσή των έξι μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από την απολογία τους στον ανακριτή διαφθοράς, σε συνδυασμό και με την ιταμή παρέμβαση του εκπροσώπου της Κομισιον, Μαργαρίτη Σχοινά για "εξασφάλιση " των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων. 

Το γεγονός αυτό ήρθε σε συνέχεια, δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Ντάισελμπλουμ να καλεί, με επιστολή του, την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται αμνήστευση στους τρεις εμπειρογνώμονες.

Ήδη ,από την 01/06 με δυο ερωτήσεις του στην Κομισιόν , ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής είχε επισημάνει ότι: «Η επιστολή αυτή προσβάλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη και ενδεχόμενη αποδοχή της -καθώς έχει τεθεί και ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα- θα αποτελεί ουσιαστικά κατάλυσή της». 

Τέτοιου είδους αποφάσεις εξυπηρετούν πλήρως την πολιτική μιας κυβέρνησης παραδομένης στις απαιτήσεις των δανειστών, μιας κυβέρνησης -μαριονέτα, που αποδεχόμενη πλήρως την, εκ των προτέρων και με νομοθετική ρύθμιση, απαλλαγή των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, τους προτρέπει ουσιαστικά σε εγκληματικές πράξεις κατά του δημοσίου .

Πηγή: iskra.gr - Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου