Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Β.: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Δήμο και στην καθαριότητα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες,
ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, μετά  τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα  προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 3 Ιουνίου- για να αναδείξουμε την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται  οι υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα η υπηρεσία καθαριότητας, εξ αιτίας της έλλειψεις προσωπικού.
Δυστυχώς χρειάστηκε να μείνουν τα απορρίμματα τέσσερις  ημέρες στους δρόμους, να επιβαρυνθεί η ήδη άσχημη κατάσταση με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, για να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι δεν πάει άλλο.


Την Δευτέρα 6 Ιουνίου  σε συνάντηση με το σωματείο η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι:
v      Δεν θα υλοποιηθεί το αρχικό της σχέδιο για περισυλλογή των απορριμμάτων ημέρα παρά ημέρα από τις γειτονιές της πόλης.
v      Το τοπικό σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων  το αποσύρει προς το παρόν, αφού συναντά την άρνηση του σωματείου και των δημοτικών παρατάξεων.
v      Θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να έρθουν στις αρχές Ιούλιου εννέα   εργαζόμενοι με 8μηνη σύμβαση στην καθαριότητα.
v   Θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε  απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για πρόσληψη 13 μονίμων εργαζομένων στην καθαριότητα, ενώ θα μεριμνήσει ώστε στο νέο προϋπολογισμό να υπάρχει πρόβλεψη για να προχωρήσει  ο Δήμος στην πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Οι δεσμεύσεις αυτές της  Δ. Αρχής δεν λύνουν το πρόβλημα της έλλειψης  προσωπικού στην καθαριότητα, ούτε στις άλλες υπηρεσίες του Δήμου.  Δεν μας ικανοποιούν, γιατί δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Είναι ένα μικρό βήμα εάν και εφόσον υλοποιηθούν.
Προχωρήσαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες , στην αναστολή  των κινητοποιήσεων γιατί δεν θέλαμε να υποβαθμιστεί και άλλο η ζωή των πολιτών. Αυτό όμως έχει τα όρια του.

Η  Δ. Αρχή δεν μπορεί να συντάσσεται με τις αντιλαϊκές αντεργατικές κατευθύνσεις και πολιτικές και να μην αγωνίζεται για την ανατροπή τους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού της πόλης . Είναι απαράδεκτο να επιρρίπτει ευθύνες στους εργαζόμενους για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η καθαριότητα στην πόλη μας.  
Γνωρίζουμε ότι το αίτημα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προσκρούει στις μνημονιακές πολιτικές και τις βασικές στρατηγικές  επιλογές του κεφαλαίου και της Ε. Ένωσης , που επιβάλουν την απορρύθμιση της εργασίας.

Η μάχη αυτή  προσωρινά  ανεστάλει έχοντας πάρει κάποιες ελάχιστες υποσχέσεις. Ωστόσο μπροστά μας είναι ο πόλεμος.   Ο αγώνας για  δημιουργία νέων θέσεων σταθερής εργασίας, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα συνεχίζεται, μαζί με τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων και την οριστική απόσυρση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα .

Το Δ. Σ.

 Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου