Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη η καθαριότητα και η ποιότητα ζωής των πολιτών στην πόλη (Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης εργ. Δήμου Βύρωνα)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη η καθαριότητα
και η ποιότητα ζωής των πολιτών στην πόλη

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα με την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και λειτουργώντας ως στυλοβάτης των κατευθύνσεων της συγκυβέρνησης, έχει οδηγήσει την υπηρεσία καθαριότητας στο τέλμα. Ίσως ποτέ άλλοτε να μην ήταν τόσο υποβαθμισμένη η καθαριότητα και η ποιότητα ζωής των πολιτών στη πόλη. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει μειωθεί πάνω από 40% ο αριθμός των εργαζομένων, γιατί δεν γίνεται καθολική αποκομιδή καθημερινά των απορριμμάτων, γιατί οι κάδοι δεν πλένονται, οι οδοκαθαριστές δεν επαρκούν να καθαρίζουν μια πόλη  9. 000 στρεμμάτων. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της πόλης συνεχίζουν να πληρώνουν στο Δήμο υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Η Δημοτική αρχή αρνείται:


Μέχρι σήμερα να προχωρήσει στην πρόσληψη του αναγκαίου μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα (50 εργαζόμενους)- κάτι που επιτρέπει η νομοθεσία -και εφαρμόζει την πολιτική των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων που ανακυκλώνουν την ανεργία (κοινωφελή εργασία, εποχιακούς) με  φτηνά εργατικά χέρια. Ενώ μπορεί  να δώσει σταθερή εργασία σε δεκάδες ανέργους, συντάσσεται και  επιμένει σε μια βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική συμπορευόμενη με τα  μνημόνια, τις κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης, της Ε. Ένωσης, των εργοδοτών που θέλουν να επιβάλουν ένα εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Περιορίζεται σε ενέργειες που επιδεινώνουν τα προβλήματα. Σχεδιάζει τους καλοκαιρινούς μήνες τα απορρίμματα από τις γειτονιές της πόλης να περισυλλέγονται μέρα παρά μέρα. Να μην βγαίνουν τα απορριμματοφόρα τις Κυριακές.  Τα ογκώδη απορρίμματα και τα υλικά της ανακύκλωσης να μην περισυλλέγονται  καθημερινά. Αυτό θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη και θα εντατικοποίηση ακόμη περισσότερο την εργασία των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Η Δημοτική αρχή γνωρίζει ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Κρύβεται πίσω από τα μνημόνια και συντάσσεται με αυτά, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του δήμου και παρέχοντας υποβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες, στρώνοντας το έδαφος για την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων και εταιρειών στο Δήμο.

Σήμερα προχωρεί με συνοπτικές αντιδημοκρατικές διαδικασίες που δεν σέβεται ούτε τους όρους λειτουργίας του Δ. Συμβούλιου και εισάγει για συζήτηση στη συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ το θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη. Ξέρει ότι το σχέδιο της αυτό είχε προκαλέσει δυναμικές αντιστάσεις από το σωματείο και είχε τις αντιρρήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης. Για αυτό και το είχε αποσύρει. Με αυτή την επιμονή της στο σχέδιο θέλει να στοιχηθεί πίσω από τα σχέδια της Ε. Ένωσης και της πολιτικά αδελφής περιφέρειας. Δεσμεύοντας  το Δήμο για τα επόμενα δέκα χρόνια σε ένα σχέδιο το όποιο δεν είναι εφαρμόσιμο για την πόλη, είναι περιβαλλοντολογικά επιζήμιο, θα φορτώσει νέα βάρη στους πολίτες  και θα ανοίξει την πόρτα για την είσοδο των ιδιωτών. Οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις τους, για την καθαριότητα στην πόλη, η Δ. αρχή συνεχίζει προκλητικά να τις αγνοεί.

Το σχέδιο αυτό κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικής αρχής δεν πρέπει να περάσει γιατί είναι επιζήμιο για την πόλη, τους κατοίκους της, τους εργαζόμενους.  Η αναγκαία επανεκκίνηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ο αναγκαίος  σχεδιασμός  για να έχουμε μια καθημερινά ανθρώπινη πόλη και οι εργαζόμενοι να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,  περνά πρώτα μέσα από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού Τώρα. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. Καλούμε τους εργαζόμενους,  τους πολίτες, τις συλλογικότητες στην πόλη να αντιδράσουμε και το σχέδιο αυτό να μείνει στα χαρτιά. Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις και τον κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν να περάσει το σχέδιο αυτό.

Ιούνιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου