Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Απειλές κατά της ζωής του υπευθύνου του ΚΙΦΒ κ. Σουλιώτη μετά τις καταγγελίες του για την κακή λειτουργία του ΚΥ & ΠΕΔΥ Βύρωνα

ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ


Μετά τις καταγγελίες τις οποίες έκανα ενυπόγραφα και δημόσια για σωρεία παραβιάσεων στο Κ.Υ. και το ΠΕΔΥ του Βύρωνα δέχτηκα από άγνωστους (με απόκρυψη τηλεφώνου), απειλές κατά της ζωής μου!

Οι απειλές των ανάξιων αυτών και δηλών ανθρώπων του συστήματος και της σαπίλας του, δηλώνω ότι δεν με πτοούν και ότι θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον μου για τον λαό μου και την χώρα μου σύμφωνα με την συνείδηση και την ιδεολογία μου. Οι εκβιασμοί και οι απειλές τους δεν θα μείνουν ατιμώρητες από την δικαιοσύνη.

Ο λαός του Βύρωνα θα σταθεί δίπλα στην αλήθεια και θα την υπερασπιστεί ενάντια στις δυνάμεις και τις πολιτικές εκείνες, που τον καταδίκασαν στην σημερινή εξαθλίωση και τραγωδία! 

Όποιος τολμά είμαι ανοιχτός στο δημόσιο διάλογο και μόνο σε αυτόν! 

Δημήτρης Σουλιώτης
Υπεύθυνος 
Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα
Βύρωνας, 8/6/2016


Ακολουθεί η αρχική καταγγελία του κ. υπευθύνου του ΚΙΦΒ

Πρός:
1.Υπουργό Υγείας
2.Διοίκηση 1ης ΥΠΕ Αττικής
3.Τμήμα Προμηθειών1ης ΥΠΕ Αττικής

ΕΞΑΧΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΩΜΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ 
ΣΤΟ Κ.Υ. ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΒΥΡΩΝΑ

Θέτω υπόψη σας τα ακόλουθα: 

1. Το οδοντιατρικό τμήμα του Κ.Υ. Βύρωνα αρνείται να κάνει εργασίες σφραγισμάτων δοντιών με τον ισχυρισμό ότι δεν ΕΧΕΙ ΥΛΙΚΑ!.....Ο ισχυρισμός αυτός ο οποίος έχει βιομηχανοποιηθεί ( είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας) προβάλλεται συνεχώς απο την ημερομηνία κατά την οποία εγκαταστάθηκε το οδοντιατρικό τμήμα στο αναφερόμενο Κ.Υ. Σε ερώτησή μου, στον επικεφαλής του εν λόγω οδοντιατρείου, άν έχουν ζητήσει τα υλικά, που τους λείπουν και η αρμόδια υπηρεσία τους τα αρνήθηκε, για οιοδήποτε λόγο, μου απάντησε (πρίν περίπου 5-6 μήνες): Γιατί έρχονται εδώ οι αθενείς και δεν πάνε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, που διαθέτει 6 οδοντιάτρους;..... 

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) έχει ιδία αντίληψη του πράγματος καθώς όσοι πολίτες τους έστελνε εκεί για να κάνουν σφραγίσματα, εκδιώχθηκαν κυνικά από το οδοντιατρείο του ΚΥΒ με τον αναφερόμενο ισχυρισμό!....

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γραπτώς άν η παραπάνω ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ. Εάν το οδοντιατρείο του Κ.Υ Βύρωνα είναι υποχρεωμένο να παρέχει σφραγίσματα δοντιών και εάν εφοδιάζεται με τα απαραίτητα υλικά. Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για ολόκληρο τον κατάλογο των υπηρεσιών, που υποχρεούται να παρέχει το οδοντιατρείο του ΚΥΒ. Ο κ. Μαργαρίτης ο οποίος εμφανίζεται ως διευθύνω τα πάντα στο ΚΥΒ είναι ενήμερος αυτής της εξαχρείωσης! 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ Κ.Υ. Β. ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΌΜΕΝΟ ΤΜΉΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ.

2. Ο υπεύθυνος του Τμήματος Προμηθειών της ΥΠΑ Αττικής κ. Κ. Μπασαράς, στον οποίο απεθύνθηκα σήμετρα 7/6/2016 για να ενημερωθώ σχετικά με τα υλικά κλπ, με "ενημέρωσε", γενικά, ότι υλικά για σφραγίσματα έχουν αποσταλεί στο ΚΥΒ....., αλλά δεν θέλησε να είναι πιο σαφής, άν δηλ. τα υλικά αυτά ήταν πλήρη και επαρκή, άν οι αρμόδιοι του ΚΥΒ έχουν υποβάλλει στο παρελθόν και πότε γραπτά αιτήματα για τις τυχόν ελλείψεις του οδοντιατρείου ή και τον πλήρη εφοδιασμό του, ώστε να παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες σφραγισμάτων απο το οδοντιατρείο, το προσωπικό του οποίου πληρώνει αδρά ο εργαζόμενος λαός. 

Η "ασάφεια" αυτή δεν είναι τυχαία!....ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Ένας αντικειμενικός έλεγχος θα δείξει ότι η οδοντιατρική αυτή υπηρεσία είναι ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει στην ουσία χιλιάδες ευρώ ετησίως για την "Λούφα και την Παραλλαγή", η οποία βέβαια δεν υπάρχει μόνο ως κινηματογραφικό έργο!

Είναι αναγκαίο να υπογραμμισθεί, για όσους υποφέρουν από την γνωστή κοινωνική αναισθησία, ότι στην εποχή της πλήρους ανέχειας, της πείνας και της απερίγραπτης εξαθλίωσης τεράστιων λαϊκών μαζών απο τις ελλ. κυνερνήσεις των μνημονείων και τίς αντιδραστικές πολιτικές της Ε.Ε, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες είναι σήμερα παρά ποτέ εξαιρετικά αναγκαίες και κρίσιμες για την υγεία χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν απο την τσέπη τους τις ιδιωτικές οδοντιατρικές εργασίες.

3. Ο κ. Μαργαρίτης είναι διευθυντής στο ΠΕΔΥ Βύρωνα. Αντί να ασκεί τα καθήκοντά του στην έδρα του ΠΕΔΥ Βύρωνα, τα πρώην δηλ. ΙΚΑ επί της οδού Ρούμελης, εδώ και αρκετούς μήνες άφησε χωρίς διευθυντή και χωρίς καμιά ΕΠΙΒΛΕΨΗ το αναφερόμενο ΠΕΔΥ και πήγε και εγακταστάθηκε στο Κ.Υ. Βύρωνα! Πρόκειται για μετάθεση; Και ποιός την ενέκρινε και γιατί την ενέκρινε; Μαζί του, με σκοπό που υπακούει προφανώς σε άδηλα συμφέροντα και καιροσκοπισμούς, πήρε μαζί του και μερικούς γιατρούς απο τα πρώην ΙΚΑ/ΠΕΔΥ του Βύρωνα ενώ οι υπόλοιποι, 10 περίπου, παρέμειναν στην οδό Ρούμελης !!...Δεν αποκλείω η μετακίνηση αυτή του κ.Μαργαρίτη να έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας πράξης "νομιμότητας" με την οποία το εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα επεδίωξε να νομιμοποιήσει την αυθαιρεσία του, ως μια πράξη που υπηρετεί το γενικό, τάχα, καλό, καθώς ο κ. Μαργαρίτης υπήρξε δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ επι δημαρχίας Χαρδαλιά! Το σύστημα της καταστροφής παντού διαθέτει τα αστέρια του.....

Ταυτόχρονα ο κ. Μαργαρίτης, ως νέος Λουδοβίκος, έχει αποσπάσει απο το οδοντιατρείο του ΥΠΑ Αττικής, εδώ και πολλούς μήνες, μία οδοντίατρο του οδοντιατρικού τμήματος και την έχει μετατρέψει σε υπάλληλο του γραφείου του!!....

Ζητούμε απο τον Υπουργό και την διοίκηση της αρμόδιας ΥΠΑ να επέμβουν άμεσα. Να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να ασκηθούν οι κατά νόμο διώξεις σε όσους έχουν παραβιάσει την νομιμότητα, τα καθήκοντά τους και τα δικαιώματα των πολιτών. Να επιστρέψει η κυρία οδοντίατρος στα καθήκοντά της και να κληθεί να λογοδοτήσει. Πρέπει να μάθε ότι δεν την πληρώνει ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Μαραγαρίτης, αλλα την πληρώνει ο ελληνικός λαός! Να μας εξηγήσει ο κ. υπουργός Υγείας με ποιά απόφαση μετακινήθηκε ο κ. Μαργαρίτης στο Κ.Υ.Β και άφησε το ΠΕΔΥ χωρίς διεύθυνση και εάν η αναφερόμενη μετακίνηση, συνιστα πράξη παράνομη να κληθεί να λογοδοτήσει για τις πράξεις του αυτές, και μέχρι να εκδοθεί το τυχόν πόρισμα να γυρίσει στην διεύθυνση ΠΕΔΥ / Βύρωνα, μαζί με όλους τους γιατρούς του ΠΕΔΥ. 

Να εξασφαλισθεί η πλήρης νομιμότητα στην λειτουργία όλων των μονάδων (ΚΥΒ ΚΑΙ ΠΕΔΥ) για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Να σταματήσει το καθεστώς της κοπάνας και του διασυρμού της ιατρικής αποστολής Δεν θα πληρώνει ο ελληνικός λαος, για να λουφάρουν ορισμένοι και να μένουν οι αναφάλιστοι πολίτες χωρίς ιατρικές υπηρεσίες, όταν τις χρειάζονται!..Να συμπληρωθούν ΑΜΕΣΑ οι ιατρικές ειδικότητες που σήμερα λείπουν απο το ΠΕΔΥ του Βύρωνα καθώς και απο το ΚΥΒ.

Θέτουμε επίσης υπόψη του κ. Υπουργού Υγείας ότι δεχόμαστε καταγγελίες αλλά και εμείς οι ίδιοι έχουμε διαπιστώσει ως ΚΙΦΒ, ότι μερικοί απο τους γιατρούς στο Κ.Υ. εκδίδουν ΕΚ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ αντί για ηλεκτρονικές συνταγές, συνταγές χειρόγραφες, για τους γνωστούς και προφανείς λόγους... και για φάρμακα που βρίσκονται στον κατάλογο συνταγογράφησης!...Ζητάμε να πάρτε άμεσα μέτρα για την "ληστεία" αυτή αφού είναι γνωστό ότι πάνω απο το 40% του πληθυσμού αδυνατεί να αγοράσει τα φάρμακα, ακόμα κει εκείνα που συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά! 

4. Στο ΠΕΔΥ Βύρωνα εργάζονται τώρα μόνο 11 γιατροί μαζί με τον Πνευμονολόγο κ. Μποτέλη, ο οποίος λέγεται ότι ασκεί χρέη προϊσταμένου. Καταγγέλλω ότι στο ΠΕΔΥ της Ρούμελης του Βύρωνα, μερικοί απο τούς γιατρούς φεύγουν απο την εργασία τους άλλοτε στις 11.30 ή στις 12 το μεσημέρι ή και στις 13.00 και πάει λέγοντας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσέρχονται στην εργασία όποτε τους κάνει κέφι! Ο θρίαμβος της ασυνειδησίας, η πλήρης αυθαιρεσία, η πλήρης διάλυση και μαζί ο πλήρης εξευτελισμός κάθε έννοιας κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και του ελάχιστου επιστημονικού χρέους και ιατρικων υπηρεσιών τις οποίες πληρώνει ο φτωχός λαός! 

5. Την Παρασκευή 3 μμ στις 12 το μεσημέρι που πήγε επιτροπή μας στο ΠΕΔΥ της Ρούμελης ΟΙ ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ!...... Παρών στο ισόγειο ήταν μόνο τον κ. Μποτέλης, ο οποίος, όπως ενημερωθήκαμε, ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου. Ο κ. Μποτέλης είχε πλήρη γνώση της παράνομης εγκατάλειψης της εργασίας και των καθηκόντων τους , απο το υπαλληλικό προσωπικό που εργάζεται στο ΠΕΔΥ Βύρωνα !.... 

Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος 
Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου