Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Ρατσιστικό αμόκ στον καταυλισμό της Σούδας

Ρατσιστικό αμόκ στον καταυλισμό της Σούδας


«Πάρτι» έστησαν την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, στην περιοχή της Σούδας, με αφορμή την πυρκαγιά στο καταυλισμό, γνωστοί χρυσαυγίτες και φασιστοειδή, ανακατεμένοι με δήθεν προβληματισμένους και τους συνήθεις «αγανακτισμένους» πολίτες.

Οι επιθέσεις τους κατά προσφύγων και μεταναστών, αλλά και πολιτών της Χίου, έγιναν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς καν αυτές να αντιδράσουν, όπως καταγγέλλει ο νοσηλευτής του νοσοκομείου Χίου κ. Γιάννης Κουτσοδόντης, που δέχθηκε απρόκλητη επίθεση.

Ο κ. Κουτσοδόντης, που βρισκόταν στον χώρο, προκειμένου να ενημερώνει το νοσοκομείο Χίου για την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων, κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Ματθαίου Μερμηγκούση, κατηγορώντας τον για αναίτια και απρόκλητη επίθεση. Τονίζει ότι χειροδίκησε σε βάρος του, τον κτύπησε και αναγκάσθηκε να καταφύγει στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Καταγγέλλει δε ότι παρόντες στην επίθεση ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι ουδεμία κίνηση για την προστασία του και πολύ περισσότερο για την σύλληψη του δράστη έκαναν.

Ετοιμάζουν νέο γύρο επιθέσεων, καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα βίαια περιστατικά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προειδοποιώντας ότι «ετοιμάζεται νέος γύρος φασιστικού πογκρόμ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως ακολούθως:

«Καταγγέλλουμε το ξυλοδαρμό προσφύγων, ανήλικων παιδιών, αλλά και εργαζόμενου του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο της Σούδας στα πλαίσια των καθηκόντων του, από γνωστό χρυσαυγίτη.

Καταγγέλλουμε το ότι η Πυροσβεστική επέτρεψε σε μέλη της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν τις μάνικες για να καταβρέχουν μετανάστες, εξαπολύοντας απειλές, βρισιές, ρατσιστικό και φασιστικό οχετό προς κάθε κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας που ενώ τα περιστατικά συνέβαιναν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν συνέλαβαν το δράστη αλλά ούτε καν αντέδρασαν στις απρόκλητες επιθέσεις.

Καταγγέλλουμε την απουσία της εισαγγελίας από το αυτονόητο καθήκον της: να προστατεύσει τους πολίτες από όσους εγκληματούν και μάλιστα είναι γνωστοί στη Χίο, τόσο από μαρτυρίες, όσο και από φωτογραφίες ή βίντεο

Δυο μήνες μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες στο λιμάνι, τους προπηλακισμούς και τραυματισμούς αλληλέγγυων πολιτών, προσφύγων και εργαζομένων στη ΒΙΑΛ από ακροδεξιούς και ενώ η εισαγγελία της Χίου δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη, ετοιμάζεται νέος γύρος φασιστικού πογκρόμ. Προειδοποιούμε ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες οι φασιστικές επιθέσεις θα ενταθούν.

Καλούμε τον χιώτικο λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την προστασία όχι μόνο των προσφύγων αλλά και της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και των δημοκρατικών κατακτήσεών μας».


Πηγή: http://astraparis.gr/ - 7 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου