Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την ψήφιση του προϋπολογισμού

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Η συλλογικότητα "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" αναδημοσιεύουμε για λόγους ενημέρωσης την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με την πρόσφατη ψήφιση του δημοτικού προϋπολογισμού, που σχεδίασε κατά εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής η οποία εφαρμόζεται στο δήμο μας και σε όλη τη χώρα.

Έχουμε την πεποίθηση πως οι πολιτικές συγκλίσεις, συνεννοήσεις και, συνθέσεις πρέπει να διαπερνούν την πολιτική αυτών που ασκούν εξουσία καθ' όλη την διάρκεια άσκησης της διοίκησης τους. Τρία χρόνια τώρα η σημερινή διοίκηση δε ν έδειξε τέτοια δείγματα πολιτικής, ούτε επέδειξε τέτοιες ευαισθησίες. Θυμήθηκε την συνεννόηση, τώρα που βρέθηκε σε πολιτική αδυναμία και έχασε την πλειοψηφία. Ούτε μπορεί η συνεννόηση και η σύγκλιση πολιτικών απόψεων να γίνεται μεταξύ δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων μακριά και εν κρυπτώ από τους πολίτες αυτής της πόλης. 
Για το ζήτημα της ψήφισης του δημοτικού προϋπολογισμού έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.
Ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το νόμο, μέλος του δημοτικού συμβουλίου που θα αρνηθεί να ψηφίσει ή θα δώσει λευκή ψήφο, λογίζεται ως παρόν κατά τη συνεδρίαση και τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λογίζονται ως αρνητικές ψήφοι. Άρα το αποτέλεσμα κρίθηκε από την αποχώρηση της κα Σάρολα, αφού ψήφισαν 20 υπέρ, 20 κατά. ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑΤΊ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΠΛΗ Η ΦΗΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.
Την ουσιαστική αυτη πλευρά την αποκρύπτει η δημοτικη αρχή και ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 24 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΘΕΜΑ
"Εγκριση Προϋπολογισμού Δήμου Βύρωνα οικονομικού έτους 2018"

22 Νοεμβρίου 2017
Αναδημοσίευση από εδώ.
Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Βύρωνα για το οικονομικό έτος 2018

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βύρωνα.

Για τη ψήφιση του προϋπολογισμού ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε τα εξής:

«Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου μας για το 2018 με 20 θετικές ψήφους, 13 αρνητικές, 5 λευκά και 2 αποχές. Θετική ψήφο έδωσε και ο κ. Σώζος,, ενώ κατά τη ψηφοφορία αποχώρησε η κα Σάρολα διευκολύνοντας και οι δύο τη ψήφισή του ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος. Ξεπεράστηκε έτσι ένας σκόπελος που είχε δημιουργηθεί με την απώλεια της πλειοψηφίας από την Δημοτική αρχή και την ανάγκη για συναινέσεις από όλες τις παρατάξεις. Με πρωτοβουλίες του Δημάρχου συζητήθηκαν διάφορα θέματα, τόσο τοπικού όσο και γενικότερου πολιτικού ενδιαφέροντος, έστω και αν δεν αφορούσαν τη σύνταξη του προϋπολογισμού. Πολλές από τις παρατηρήσεις έγιναν δεκτές παρότι τελικά δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τη στάση των παρατάξεων κατά τη ψηφοφορία. Οι πολύωρες συζητήσεις έδειξαν ότι χρειάζεται από όλους μια αλλαγή στον τρόπο της πολιτικής σκέψης και νοοτροπίας, ώστε να φθάσουμε στο σημείο να επικεντρώνουμε για το πως ο Δήμος Βύρωνα θα πάει μπροστά. Γιατί δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόμαστε με τη ψήφο των δημοτών. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή έτσι όπως κάναμε από την αρχή που αναλάβαμε, έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τις αρχές της συνεννόησης, της σύγκλισης, της διαβούλευσης και τις ευρύτερες συνεργασίες με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.».

Πηγή: dimosbyrona.gr - 22 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου