Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Βρήκε στηρίγματα η δημοτική αρχή για να περάσει ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Αναδημοσίευση από εδώ.

Χρειάστηκε να περάσουν 15 μέρες από την καταψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Βύρωνα για το 2018, για να περάσει τελικά με τη διπλή ψήφο του προέδρου, δηλαδή με 20 υπέρ, 13 κατά, 5 λευκά και 2 αποχές, στους 40 παρόντες από τα 41 μέλη του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 20/11/2017. Η κα Σάρολα, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, ήταν η απούσα, γιατί επέλεξε να αποχωρήσει κατά την ψηφοφορία, ώστε να διευκολύνει όπως είπε να περάσει ο προϋπολογισμός που πρότεινε η δημοτική αρχή.

Εκείνο όμως, που μας κάνει εντύπωση είναι η αναφορά του δημάρχου, που ενώ ομολόγησε ότι πρόκειται για ένα μνημονιακό προϋπολογισμό, ζήτησε κυνικά να υπερψηφιστεί, λέγοντας «Εμείς δίνουμε, εσείς θα δώσετε;». Τι είναι αλήθεια αυτό που έδωσε η δημοτική αρχή; Είναι παροχή η προσθήκη 3.000 € στην ανακύκλωση; Είναι παραχώρηση η υπόσχεση ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών για το 2019; Αλλάζει κάτι επί της ουσίας το ότι θα εξετάσει την αγορά ακινήτου επί των οδ. Χρ. Σμύρνης & Π. Τσαλδάρη ή ότι δέχεται να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης;

Αυτά είναι και οι μοναδικές αλλαγές από το προηγούμενο σχέδιο προϋπολογισμού που είχε καταψηφιστεί και είναι είτε προφορικά «θα», είτε αποφάσεις που δεν έχουν αντίκρισμα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ενώ, η δέσμευση ότι θα αξιοποιήσει τα αναψυκτήρια του δήμου για άντληση εσόδων, πιο πολύ μοιάζει για κλείσιμο του ματιού στις παρατάξεις των κ. Γώγου και Μπαντή, που απαιτούν να περάσουν οι δημόσιοι χώροι στην εκμετάλλευση ιδιωτών.

Και όμως, όλα αυτά τα «θα» ήταν αρκετά για να αλλάξουν στάση οι παρατάξεις Μπαντή και Κόνσουλα να ψηφίσουν λευκό και να αποχωρήσει η κ. Σάρολα, ώστε να καταφέρει η δημοτική αρχή με μια ψήφο διαφορά να έχει έγκριση στον μνημονιακό αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Αποδείχτηκε αυτό που αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας «…άλλοι από τις παρατάξεις που διοικούσαν το δήμο τα προηγούμενα χρόνια τον καταψήφισαν, όχι γιατί διαφωνούν για το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του, αλλά για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, επειδή δεν τον κατέθεσαν και δεν τον υλοποιούν οι ίδιοι». Έτσι, λοιπόν στην πρώτη ευκαιρία άλλαξαν στάση και τον ψήφισαν γιατί συμφωνούν στον προσανατολισμό του, όπως και ο κ. Γώγος, μόνο που αυτός τον καταψήφισε πάλι, γιατί δεν τον διαχειρίζεται ο ίδιος. 

Ο προϋπολογισμός απεικονίζει τον προσανατολισμό και αποκαλύπτει το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής. Η Αριστερή Παρέμβαση τόνισε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για μια ακόμα φορά ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι φορομπηχτικός-αντιλαϊκός και ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική κυβερνήσεων–Ε.Ε.–Δ.Ν.Τ. και κεφαλαίου που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους (που έχουν την τύχη να δουλεύουν), τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους. Απαιτούμε για μια ακόμα φορά: 

- Δραστική μείωση των δημοτικών τελών και φόρων και την πλήρη κατάργησή τους για τα λαϊκά στρώματα
- Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Έργα υποδομών για τις ανάγκες των κατοίκων
- Κοινωνικές υπηρεσίες χωρίς αντίτιμο και χωρίς είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων.
- Ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κόντρα στις απαιτήσεις τρόικας, κεφαλαίου κυβέρνησης.

Η τρίτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου αποκάλυψε τις προθέσεις των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και κάποιων ανεξάρτητων και την τελική ταύτιση της πολιτικής τους. Καλούμε σε συλλογική οργάνωση και πάλη για τα δικαιώματά μας, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικας, κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα και την κυριαρχία της οικονομικής ολιγαρχίας.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

24/11/2017

Πηγή: http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.gr - 24 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου