Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών

Αναδημοσίευση από εδώ.

Χρήστος Χατζησπύρου, Μαρία Κατσή, Φωτογραφίες: William Faithful
Πρωτοφανείς εικόνες στο Ειρηνοδικείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν 29 πλειστηριασμοί - Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ δεν αφήνουν τους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα - Τρεις τραυματίες από την επέμβαση της Αστυνομίας 

Άγριο ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου επρόκειτο να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν και πολλά χημικά όπως καταγγέλλουν τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

Η πρωτοφανής κίνηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να ρίξουν χημικά στα μέλη των κινημάτων που αντιδρούν στην πραγματοποίηση των πλειστηριασμών ανάγκασε τους δεκάδες αλληλέγγυους να αποχωρήσουν από το χώρο των δικαστηρίων. Μάλιστα είχαμε και τρεις τραυματίες στα επεισόδια που προηγήθηκαν μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των ΜΑΤ, αφού οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπς για να απομακρύνουν τα μέλη των κινημάτων.
Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα. Στο Σισμανόγλειο μεταφέρθηκε επίσης και ο επικεφαλής του κινήματος «Δεν πληρώνω» Λεωνίδας Παπαδόπουλος με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια από τους αστυνομικούς

Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως αστυνομοκρατείται. Μετά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, μόνο για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί. 

Η κυβέρνηση, με σκοπό να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί έστειλε τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου σήμερα ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων δέκα αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. 

Δείτε το άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ στα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών Με ένα γκλοπ μου άνοιξαν το κεφάλι, λέει ο διαδηλωτής έξω από το Ειρηνοδικείο


Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας, μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα


Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, παράλληλα με την επανέναρξη των φυσικών πλειστηριασμών ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Η επανέναρξη της διαδικασίας εκπλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων οφειλετών δείχνει τη σφοδρή επιθυμία των δανειστών να ξεκινήσειη εφαρμογή μέτρων αναγκαστικής κατάσχεσης για τους οφειλέτες.Πηγή: protothema.gr - 29 Νοέμβρη 2017Σοβαρά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών
Αναδημοσίευση από εδώ.
Επεισόδια | ΕΦ.ΣΥΝ./Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Μάχες σώμα με σώμα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με μέλη Κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και του ΠΑΜΕ να προσπαθούν να εισέλθουν στις αίθουσες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση και χημικών απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές οδηγώντας τους εκτός του Ειρηνοδικείου. Τρεις τραυματίες μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας. Το συγκεντρωμένο πλήθος παραμένει εκτός του κτιρίου φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Θανάσης Μπαρτζώκας | ΕΦ.ΣΥΝ./Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Σήμερα πραγματοποιούνται δεκάδες πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, με επισπεύδοντες τόσο τραπεζικούς ομίλους όσο και τρίτους (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να αναστείλουν την αποχή τους.
Στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζανης και κατήγγειλε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για συκοφαντία. «Λύσσαξαν από το πρωί ορισμένα μέσα ενημέρωσης να με συκοφαντούν ότι μετέχω σε μια κινητοποίηση για να γλυτώσω από τον πλειστηριασμό ακίνητο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Απαντώ στους συκοφάντες και διαβολείς ότι όχι μόνο ψεύδονται αλλά και ότι εκτελούν διατεταγμένη παρουσία» είπε ο γραμματέας της ΛΑΕ και πρόσθεσε ότι «η κινητοποίησή μας δεν απέβλεπε να ακυρώσει τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό αλλά στρεφόταν ενάντια στην αδιαφανή και αντιδημοκρατική μεθόδευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που στην αρχή ξεκινούν αποπροσανατολιστικά με μεγάλα ακίνητα αλλά στη συνέχεια θα επιτεθούν στην λαϊκή περιουσία».

EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλο

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως «στην χώρα υπάρχει μια χούντα πλειστηριασμών που συναποτελείται από τους Τσίπρα - Κοντονή - Τόσκα - Τσακαλώτο, τον Ρούσκα και τα "κοράκια" που συνιστούν την κλίκα του και τους τραπεζίτες». Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Το κίνημα είναι εδώ αποφασισμένο να τα ματαιώσει». 
Πηγή: efsyn.gr - 29 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου