Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα σε συσσίτιο από το Δήμο Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
"Το φαινόμενο της φτώχειας στην Ελλάδα συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία και αγγίζει όλο και περισσότερα νοικοκυριά. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Βύρωνα, καλεί τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις της πόλης να συνδράμουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και «Παροχής Συσσιτίου» προκειμένου να αναπτύξουν την κοινωνική τους δράση. 
Οι δομές του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και «Παροχής Συσσιτίου» λειτουργούν στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος - ΕΣΠΑ «Αττική 2014-2020» και παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, τυποποιημένα τρόφιμα, είδη βρεφοανάπτυξης, ατομικής υγιεινής και καθαριότητας καθώς και έτοιμο παρασκευασμένο φαγητό για την παροχή σίτισης των ωφελουμένων σε καθημερινή βάση".
Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση που ανάρτησε στην ηλεκτρονική του σελίδα του δήμου η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στο φαινόμενο της φτώχειας στην Ελλάδα, λες και πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο, μια φυσική καταστροφή που αγγίζει τα περισσότερα νοικοκυριά. Προσπαθεί η δημοτική αρχή της πόλης μας με ήπιο τόνο να αποκρύψει τις αιτίες που είναι πολιτικές και οικονομικές που γεννούν την φτώχεια και την εξαθλίωση για χιλιάδες συμπολίτες μας. Ουσιαστικά με αυτή την τοποθέτηση της για το φαινόμενο της φτώχειας βάζει πλάτη στην ασκούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ευθυγραμμίζεται και στηρίζει.

Μια δημοτική αρχή η οποία εκλέγεται από το λαό για το λαό, θα έπρεπε να αναδεικνύει τις αιτίες που γεννούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και να τις αντιπαλεύει. Να μην γίνεται ο φορέας που αναπαράγει την πολιτική αυτή, που προσπαθεί να συσκοτίσει και να κρύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της σημερινής.

Ιδιαίτερα σήμερα, την εποχή της κρίσης και των μνημονίων με την πολιτική της κυβέρνησης και τη συνδρομή της μνημονιακης αντιπολίτευσης, διαμορφώνεται ένα νέο τμήμα νεόπτωχων, εξαθλιωμένων, που προσπαθούν να επιβιώνουν με τα συσσίτια, το κοινωνικό επίδομα, τα διάφορα δίκτυα αλληλεγγύης. Είναι νεόπτωχοι εξαθλιωμένοι, μισό εργαζόμενοι, μισοαπασχολισημοι, σε μαύρη εργασια ή διάφορα προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας, ισα για να μειώνονται οι δείκτες ανεργίας. 

Αυτή την πολιτική υπηρετεί και η σημερινή δημοτική αρχή, με... "ευαισθησία και περίσκεψη", όπως λένε τα στελέχη της. 

Αντί λοιπόν ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης να προσπαθεί να δημιουργήσει όρους κοινωνικής πολιτικής σε διάσταση με τις επιδιώξεις των κρατούντων που φορτώνουν τα βάρη πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους και στους μικροεπαγγελματίες, απευθύνεται στην τοπική κοινωνία για να παραχθεί κοινωνικό έργο με όρους φιλανθρωπίας. Κατά τα λοιπά η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής θα βοηθήσει πρόσκαιρα κάποιους συνανθρώπους μας αλλά χωρίς να κάνει και κανένα βήμα πέρα από τη συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Οι δομές του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και «Παροχής Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα λειτουργούν με σταθερό ωράριο Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 17.00 μ.μ. Οι συμπολίτες που δικαιούνται μπορούν να παραλαμβάνουν το φαγητό στη διεύθυνση: Ιθώμης 6, Βύρωνα. Τηλέφωνο: 2107653054 / 2107624403.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 8 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου