Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Αναστασία Τσουκαλά: Έκκληση από τους γιατρούς για αίμα

Καλύτερη, αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της -Η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά

Αναδημοσίευση από εδώ.
Αίμα χρειάζεται η Αναστασία Τσουκαλά, σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν των γιατρών του Ευαγγελισμού, όπου η δικηγόρος νοσηλεύεται από την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Ο πυρετός υποχώρησε και η κατάστασή της είναι καλύτερη από χθες [σ.σ. Κυριακή]. Θα γίνει και σήμερα χειρουργικός καθαρισμός του τραύματός της. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη. Επειδή η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά και χρειάζεται αίμα, παρακαλούμε όποιος μπορεί, να έρθει στην αιμοδοσία του Ευαγγελισμού και να δώσει αίμα στο όνομα Αναστασία Τσουκαλά, ΜΕΘ»

Η Αναστασία Τσουκαλά τραυματίστηκε μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, όταν μετά το αναίτιο χτύπημα της αστυνομίας που ώθησε αρκετό κόσμο προς τα Εξάρχεια, κάποιοι αυτόκλητοι «σωτήρες-επαναστάτες» εκτόξευσαν ναυτική φωτοβολίδα προς το μέρος των φωτορεπόρτερ, στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη, σημείο στο οποίο βρισκόταν η 55χρονη δικηγόρος. Η φωτοβολίδα καρφώθηκε στο γόνατό της αναμμένη, πράγμα που προκάλεσε άγνωστη μέχρι στιγμής σοβαρή βλάβη στο πόδι και έγκαυμα στους πνεύμονες από την εισπνοή φωσφόρου.

Ακούστηκαν και γράφτηκαν αρκετά τις προηγούμενες μέρες για τη δράση αυτών των τύπων, που φαίνεται να θεωρούν ότι μπορούν να δρουν ανενόχλητοι εις βάρος ακόμα και της ίδιας της ζωής μας -γιατί, πλέον, μπροστά στον τραυματισμό της Αναστασίας Τσουκαλά, η κατάληψη που έκαναν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο χώρο του Πολυτεχνείου μοιάζει πταίσμα. Το ότι δεν αναγνώρισαν την αποτρόπαια πράξη τους, αλλά κρύφτηκαν σαν τα ποντίκια θέλοντας να μας πείσουν για «παράπλευρες απώλειες» σε έναν πόλεμο που διεξάγεται με τέτοιους όρους μόνο μέσα στο κεφάλι τους, κάνει ακόμα πιο εξοργιστική τη στάση τους και βάζει καθήκον σε όλο τον κόσμο του κινήματος να τους απομονώσει και να τους καταγγείλει ως εχθρικούς στο κίνημα.

Πηγή: toperiodiko.gr - 21 Νοέμβρη 2017

Σταθερή, αλλά σοβαρή, η κατάσταση της υγείας της 55χρονης δικηγόρου που δέχθηκε φωτοβολίδα

Στο ιατρικό ανακοινωθέν σημειώνεται ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της ασθενούς, με σημεία αρχικής βελτίωσης.
Αναδημοσίευση από εδώ.
Ως σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της Α. Τσουκαλά, της εγκληματολόγου που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή από τους θεράποντες ιατρούς της στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν: 

''Η 55χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή, είναι αιμοδυναμικά σταθερή, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένη και εξακολουθεί να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη. Σημειώνεται ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της ασθενούς, με σημεία αρχικής βελτίωσης''.


Χθες, οι θεράποντες ιατροί της έκαναν έκκληση για αίμα. «Επειδή η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά και χρειάζεται αίμα, παρακαλούμε όποιος μπορεί, να έρθει στην αιμοδοσία του Ευαγγελισμού και να δώσει αίμα στο όνομα Αναστασία Τσουκαλά, ΜΕΘ», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Την ίδια έκκληση -και μέσω το newpost- κάνουν και οι οικείοι της δικηγόρου οι οποίοι διευκρινίζουν ότι οι ποσότητες αίματος που θα χρειαστούν θα είναι αρκετές, για αυτό είναι σημαντικό να τηρηθούν οι οδηγίες των γιατρών-οι αιμοδότες με σαφήνεια να αναφέρουν ότι το αίμα προορίζεται για την Αναστασία Τσουκαλά που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το σοβαρό τραύμα στο πόδι, η δικηγόρος υπέστη και εγκαύματα στους πνεύμονες καθώς εισέπνευσε φώσφορο από τη ναυτική φωτοβολίδα που συνέχισε να καίγεται ακόμη κι όταν «σφηνώθηκε» στο πόδι της, μετά από ευθεία βολή.

Ποια είναι η δικηγόρος που τραυματίστηκε

Καθηγήτρια εγκληματολογίας με έδρα στο Παρίσι, από το 2010 βρίσκεται στην Ελλάδα ενώ σήμερα είναι άμισθη αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών
Ασφάλειας. 

Είχε την ευθύνη των σεμιναρίων που έγιναν προ διετίας στις αστυνομικές σχολές για τη ρατσιστική βία και ήταν εκείνη που με θάρρος είχε δημόσια επιστήσει την προσοχή για τις ρατσιστικές ιδέες στις οποίες επέμεναν αρκετοί σπουδαστές των σχολών αυτών.

Η Νατάσα Τσουκαλά έχει υπάρξει για χρόνια (άμισθη) νομική σύμβουλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, έχει αντιπαλέψει την αστυνομική βία, έχει βρεθεί στο πλευρό φυλακισμένων, προσφύγων, κρατούμενων, θυμάτων καταστολής, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση κάθε δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος. Κι όλα αυτά τα έκανε πάντοτε αθόρυβα.
Πηγή: http://newpost.gr - 21 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου