Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Συλλογή υπογραφών ενάντια στη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει τις αγορές "Χωρίς Μεσάζοντες"

Αναδημοσίευση από εδώ.
Η ψηφοφορία αυτή διεξάγεται με απόφαση της 6ης Πανελλαδικής Συνάντησης Πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια και διαδώστε την πατώντας εδώ.

Πρωτοβουλίες πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα, δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με το προτεινόμενο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή, και μιλούν για πρωτοφανή επίθεση κατά των κινημάτων, τα οποία για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δράσεις τους θα πρέπει σύμφωνα με τους «σοφούς» νομοθέτες να αποκτήσουν … νομική υπόσταση, ΑΦΜ και να λογοδοτούν στους δημάρχους!

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι αληθινές αυτοοργανωμένες αγορές «Χωρίς μεσάζοντες» που εδώ και πέντε χρόνια υλοποιούνται από πρωτοβουλίες πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι πολίτες και οι παραγωγοί μπορούν να συνεννοηθούν με αμοιβαίο όφελος, να δώσουν ώθηση και ελπίδα στη ντόπια (κυρίως στην πρωτογενή) παραγωγή και μια ποιοτική εφικτή λύση στον μαστιζόμενο λαό, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αισχροκέρδεια που επικρατεί στην αγορά.

Το κάλεσμα απευθύνεται και προς τους παραγωγούς όλης της χώρας, αφού με το προτεινόμενο νομοσχέδιο μειώνεται η δυνατότητά τους για υπαίθριο εμπόριο εκτός λαϊκών αγορών, με περιορισμό των περιοχών δραστηριοποίησης και χωρικά και πληθυσμιακά.

Με ένα άρθρο προσπαθούν να διαλύσουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες»!

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αφορά το υπαίθριο εμπόριο και τις «Αγορές Καταναλωτών» συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2017.

Το νέο νομοσχέδιο θα αποδεκατίσει τους μικροπαραγωγούς αφού θα απαγορεύει την διάθεση των προϊόντων τους σε ολόκληρη την επικράτεια και σε Δημοτικές Κοινότητες άνω των 5.000 κατοίκων με αποτέλεσμα τον απόλυτο έλεγχο της τροφής.

Ειδικά για το άρθρο 37 που αφορά τις αγορές καταναλωτών και που πλασάρονται ως «Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες», πρόκειται για «αγορές καταναλωτών» ερήμην των καταναλωτών με πολλούς περιορισμούς. Ορίζεται μια νέα διαδικασία μόνο για να κακοποιηθεί και ακυρώνει στην πράξη την λειτουργία των αγορών.

Αυτό που συζητούν και προτείνουν δεν έχει καμία σχέση με τις κινηματικές δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες», οι οποίες βασίστηκαν στον εθελοντισμό, στην αλληλεγγύη και στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών. 

Αυτό που συζητούν και προτείνουν είναι ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα το οποίο επινοήθηκε για να σπρώξει και τους τελευταίους καταναλωτές στην αγκαλιά των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «σύγχρονο» όπλο στα χέρια των δημάρχων εκείνων, οι οποίοι δια του νόμου πλέον, θα μπορούν να ελέγχουν και να διαλύουν τις αυτοοργανωμένες δράσεις πολιτών.

Έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα προς όλους αυτούς οι οποίοι συζητούν για εμάς χωρίς εμάς, αποφεύγοντας να αναφέρουν ακόμη και την ονομασία που καθιερώθηκε στη συλλογική μνήμη των χρόνων της κρίσης.

Ζητάμε την στήριξη της κοινωνίας και απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες! 

Ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να διαλύσουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», ίσως το τελευταίο μέσο αντίστασης και αγώνα στη βίαιη υποτίμηση του επιπέδου ζωής από τα μνημόνια.

Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια και διαδώστε την πατώντας εδώ.

Πηγή: enallaktikos.gr - 7 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου