Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Επιμένει με ένα αλαζονικό τρόπο αλλά δεν μπορεί να περάσει έναν προϋπολογισμό, με βάση τις κατευθύνσεις που χαράζει η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, και μετατρέπει το Δήμο σε επιχείρηση με τους κατοίκους σε πελάτες. 

Η μειοψηφούσα δημοτική αρχή στο Δήμο Βύρωνα δεν μπόρεσε να συγκέντρωσει τον απαιτούμενο αριθμό δημοτικών συμβούλων ώστε να σχηματιστεί απαρτία και να ξεκινήσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018. Σημειωτέον πως η αδυναμία για απαρτία έλαβε χώρα παρά την διευκόλυνση που παρείχε στη δημοτική αρχή, με την παρουσία της στα έδρανα η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" (Πάλμος), αφού όλες οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν ώστε να μην μπορεί να σχηματιστεί απαρτία και να μην υπάρξει συνεδρίαση.

Αυτό και έγινε, δεν σχηματίστηκε απαρτία και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε για τον προϋπολογισμό. 

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση τη Δευτέρα 6/11/2017 όπου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του δήμου Βύρωνα για το 2018 και είχε καταψηφιστεί.

Η δημοτική αρχή, επιμένει με ένα αλαζονικό τρόπο να περάσει έναν προϋπολογισμό, με βάση τις κατευθύνσεις που χαράζει η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική των μνημονίων της ΕΕ, ΔΝΤ, που θέλει το Δήμο να είναι επιχείρηση και τους δημότες χρήστες των υπηρεσιών-πελάτες. 
  • Με συνεχή οικονομική αφαίμαξη των κατοίκων, αλλά παράλληλα και με μοίρασμα συσσιτίου στους εξαθλιωμένους από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. 
  • Με προώθηση της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας στο Δήμο, με δίμηνες συμβάσεις στη δημοτική επιχείρηση, ανακυκλώνοντας ανέργους συμπολίτες μας και πουλώντας τους εκδούλευση εξυπηρέτησης, με πανάκριβα δημοτικά τέλη και υπηρεσίες στο κοιμητήριο.
Πολιτικά αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει την πλειοψηφία στο Δ. Συμβούλιο, όχι όμως και την δεδηλωμένη, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπει ο κώδικας λειτουργίας των Δήμων.

Ενδεικτικό της αλαζονείας και της τυφλής ταύτισης και στήριξης της μνημονικής πολιτικής που επιδεικνύει η σημερινή δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι στη δεύτερη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, δεν έχει φέρει καμία τροποποίηση και αλλαγή, έστω και σε ένα κωδικό, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που επέλεξαν να αποχωρήσουν και να αναδείξουν και με αυτό τον τρόπο ότι η δημοτική αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και ότι είναι υποχρεωμένη να πάρει υπόψη της προτάσεις της αντιπολίτευσης, εάν θέλει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 13 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου