Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Σε άτακτη υποχώρηση -ή άραγε ελιγμό-  οδηγήθηκε η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης, μετά και την αποτυχία της δεύτερης προσπάθειας να περάσει την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2018. 

Αφού δεν κατάφερε να συγκέντρωσει τον απαιτούμενο αριθμό (22) δημοτικών συμβούλων ώστε να υπάρξει απαρτία, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου παρά την διευκόλυνση που του παρείχε η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" (Πάλμος), η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί ολες οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι απείχαν.

Αμέσως μετά και κατά την νέα συνεδρίαση του Δ.Σ, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης φανερά ενοχλημένος και βρισκόμενος σε πολιτική αδυναμία, αρχικά έκανε κριτική στις παρατάξεις λέγοντας ότι "Σήμερα συνέβη ένα ανεπίτρεπτο γεγονός, εγώ από όσα γνωρίζω δεν έχει ξανασυμβεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πριονίζεται το δημοτικό συμβούλιο και το θεωρώ πολύ σοβαρή εξέλιξη. Ναι είναι αλήθεια, δεν αλλάξαμε τίποτα και φέραμε την ίδια εισήγηση, ισχυριζόμενος ότι δεν άκουσα στη προηγούμενη συνεδρίαση καμία πρόταση από κανέναν σας". Στην συνέχεια ωστόσο αναγκάστηκε να ρίξει τους τόνους και να καλέσει σε διαβούλευση τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια, μήπως και αποσπάσει ψήφο ή ανοχή από κάποιους δημοτικούς σύμβουλους, έτσι ώστε στη νέα συνεδρίαση που ορίστηκε για την Τρίτη 21 Νοέμβριου 8.30 μ.μ. να εγκριθεί ο προϋπολογισμός. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγέλης εξήρε την υπεύθυνη στάση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", προφανώς για την διευκόλυνση που παρείχε στη δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας τις άλλες παρατάξεις για την στάση τους. 

Παραθέτουμε video που αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα Βύρωνας-Καισαριανή, στο οποίο καταγράφονται οι τοποθετήσεις του Δημάρχου, του προέδρου του Δ.Σ., των εκπρόσωπων των παρατάξεων αλλά και δημοτικών συμβούλων.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 14 Νοέμβρη 2017

Αναδημοσίευση video από εδώ (http://www.kessariani-vironas.gr/ 14/11/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου