Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δημόσια συζήτηση: Πάρκο για όλους - Όχι γήπεδο στο Γουδή - Τρίτη 4 Απριλίου, 7μμ, Δημαρχείο Χολαργού


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ

Ο χώρος του πάρκου Γουδή αποτελεί έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους δημόσιους χώρους της Αθήνας που προέκυψαν μετά την απομάκρυνση στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα της άμεσης επαφής με τον ορεινό όγκο του Υμηττού.


Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και ύστερα από πολύχρονους αγώνες των πολιτών, το Γουδή έχει θεσμοθετηθεί ως «Μητροπολιτικό Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής»  με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (ν. 4227/2014) και έχει ενταχθεί στις Ζώνες προστασίας του Υμηττού (Π.Δ. 187 Δ’/2011).

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε απαράδεκτη την πρόσφατη αιφνιδιαστική εξαγγελία του πρωθυπουργού με την οποία αγνοείται η εκφρασμένη θέληση των πολιτών, παρακάμπτεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και παραχωρείται τμήμα του πολύτιμου δημόσιου χώρου στο Γουδή για την κατασκευή ενός ιδιωτικού γηπέδου ποδοσφαίρου χιλιάδων θεατών και συνοδευτικών κτιριακών εγκαταστάσεων. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες, ως προς τον προσανατολισμό και το περιεχόμενο του -υπό εκπόνηση- νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.

Επισημαίνεται ότι, αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και εκτιμούν ότι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο χώρο αυτό θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων, ατμοσφαιρικής  ρύπανσης και ασφάλειας στην ευρύτερη οικιστική περιοχή, συρρικνώνοντας τον δημόσιο χώρο πράσινου και αναψυχής και ακυρώνοντας τελικά τον χαρακτήρα του θεσμοθετημένου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Καλούμε σε ενημερωτική δημόσια συζήτηση,
την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ.,
στο Δημαρχείο στο Χολαργό (Περικλέους 55)

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

  ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου