Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Δήμος Βύρωνα: Ανεξαρτητοποιήθηκαν άλλοι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Τρεις ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν την αποχώρηση - ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ που ασκεί την διοίκηση στο Δήμο Βύρωνα.


Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Σάρολα Βάσια, Παπαδημητρίου Θανάση και Σώζο Χάρη. Στην αρχή της συνεδρίασης του Δ. Συμβούλιου ζήτησαν το λόγο και ο καθένας ξεχωριστά ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη της δημοτικής αρχής. Κοινή συνισταμένη όλων -με τις αποχρώσεις του ο καθένας- η κριτική στην διοίκηση της δημοτικής αρχής και στην ασυνέπεια λόγων και πράξεων,  δηλαδή στην απόσταση ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις και την πολιτική πρακτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή ως διοίκηση της πόλης.

Η ανεξαρτητοποίηση των τριών συμβούλων έρχεται να προστεθεί στις τέσσερεις ανεξαρτητοποίησεις που έχουν προηγηθεί (Βλαδημηροβιτς, Κοσκινά, Παπαμιχαήλ, Μαυρόπουλου)  και στην παραίτηση δυο ακόμη συμβούλων (Μαγνίσαλη, Παπαθανασίου). 

Ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης φανερά ενοχλημένος απευθυνόμενος στους συμβούλους, τους ευχήθηκε με ειρωνικό ύφος «καλό ταξίδι» . 

Η Δημοτική αρχή έχει χάσει πλέον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει αποδυναμωθεί εξ αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί, αλλά και της ειρωνείας και της αλαζονείας που την διακρίνει στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κριτική που της ασκείται από δημότες, μέλη και στελέχη της.

Σύμφωνα με τον κώδικα λειτουργίας των δήμων λόγω της μη εφαρμογής της «αρχής της δεδηλωμένης» ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία μεγάλος αριθμός συμβούλων της παράταξής του Δημάρχου έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ο Δήμαρχος δεν χάνει το αξίωμά του, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο και το αξίωμα του. 

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Την άρνηση της δημοτικής αρχής συνάντησε το αίτημα των τεσσάρων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα συγκρότησης και λειτουργίας δημοτικής ομάδας εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αγγέλης επικαλέστηκε τον Κώδικα λειτουργίας των ΟΤΑ για να απορρίψει το αίτημα τους. Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Παπαμιχαήλ και Μαυρόπουλος ζήτησαν να τους αντιμετωπίζουν ως ενιαία δημοτική ομάδα, να συμμετέχουν στις διαπαραταξιακές συναντήσεις, να ενημερώνονται πληρέστερα έτσι ώστε να ασκούν την θεσμική τους ιδιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι με καλύτερο τρόπο και προς όφελος των βυρωνιωτών.

Ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο ανέφερε ότι ο κώδικας δεν προβλέπει τη σύσταση ομάδας από ανεξάρτητους συμβούλους. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η ανεξαρτητοποίηση συμβούλων είναι σαφής αλλοίωση της θέλησης του βυρωνιώτικου λαού και του εκλογικού αποτελέσματος .

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 4 Απρίλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου