Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Όχι στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

Αναδημοσίευση από εδώ.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η επιλογή της μνημονιακής και φιλοευρωπαϊκής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να υπερβεί ακόμα και τις επονείδιστες δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου για τη ΔΕΗ και να συμφωνήσει με την καταστροφική και παράνομη απαίτηση της Κομισιόν, στο να προχωρήσει σε ξεπούλημα του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων της, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα. Χωρίς να έχει κανένα συνταγματικό δικαίωμα και καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, προβαίνει σε μια πραγματικά καταστροφική για την κοινωνία και οικονομία, ενέργεια. Αφού οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φρόντισαν να απαξιώσουν τη ΔΕΗ, ήρθε κι η σημερινή να ολοκληρώσει το έγκλημα, υπογράφοντας το ξεπούλημα του εθνικού φορέα ενέργειας.

Η ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ σημαίνει ότι:

α) Θα ακριβύνει ακόμα περισσότερο το ηλεκτρικό ρεύμα.

β) Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σημάνει τέλος εποχής για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, που σήμερα διασώζει τη δυνατότητα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών.

γ) Θα σταματήσει το καθεστώς των ρυθμίσεων – διευκολύνσεων αποπληρωμής των οφειλών.

δ) Τεράστιο ζήτημα θα δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Οι ιδιώτες θα προχωρήσουν με πρόσχημα την ανανέωση του προσωπικού σε απολύσεις των παλαιότερων υπαλλήλων για να τους αντικαταστήσουν με νέους βιώνοντας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

ε) Οι περιοχές των ορυχείων και των υδροηλεκτρικών σταθμών, θα περάσουν στα χέρια νέων ιδιωτών, εκτός γεγονός που πέραν των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων θα έχει και περιβαλλοντικές, αφού οι ιδιώτες ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καταδικάζει μια ακόμη δέσμευση της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς Βρυξέλλες και Βερολίνο και καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους σε κινηματική εγρήγορση.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου για τη ΔΕΗ και με την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ σ’ όλη τη χώρα.

Καταδικάζουμε την εκποίηση της ΔΕΗ, γιατί τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ αποκτήθηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Θα συμπαραταχθούμε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και όλους τους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι αγωνίζονται σ’ αυτή τη φάση τόσο για να ανατραπούν οι δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου που διαλύουν και χρεοκοπούν τη ΔΕΗ όσο και για να μην ξεπουληθούν οι μονάδες παραγωγής και τα ορυχεία, που οδηγούν στην εκποίηση της ΔΕΗ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: ertopen.com - 26 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου