Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Διαδημοτική Επιτροπή για τον Υμηττό -Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί κατά των σχεδίων για γήπεδο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αναδημοσίευση από εδώ.
Διαδημοτική Επιτροπή για τον Υμηττό 
Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί 

Δελτίου Τύπου


Ως επίδειξη απολυταρχίας και απροσχημάτιστης περιφρόνησης προς τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών της Αττικής και των σχετικών νόμων, ως ταφόπλακα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, παραβίασης συνταγματικών διατάξεων, παραβίασης του Π.Δ187/2011 για την προστασία του όρους Υμηττού, των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο Ρυθμιστικό της Αθήνας (ν. 4277/2014) καθώς και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες διαφυλάσσουν και κατοχυρώνουν το Γουδή ως Μητροπολιτικό Πάρκο αναψυχής και πρασίνου, για ολόκληρο τον Αθηναϊκό λαό, χαρακτήρισαν οι εισηγητές της «Διαδημοτικής Επιτροπής» και της «Επιτροπής Αγώνα για το Γουδή, αλλά και άλλοι ομιλητές, την κοινή εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του Δημάρχου κ. Καμίνη για την κατασκευή Γηπέδου 35.000 θέσεων στην καρδιά του Πάρκου Γουδή, για την ΠΑΕ του Παναθηναϊκού.

Στην εκδήλωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από παλμό και αγωνιστική διάθεση και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το γήπεδο, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, το σύνολο, σχεδόν, των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου, εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης από τον Δήμο Ζωγράφου, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων αλλά και φορέων από όμορους Δήμους, πολίτες από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας κ.α. 

Βασικό αίτημα της εκδήλωσης ήταν η άμεση εξαγγελία ακύρωσης των καταστροφικών σχεδίων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή από τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον Δήμαρχο Καμίνη! Η περιφερειάρχης κ. Δούρου οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να πάρει θέση κατά του γηπέδου, ενάντια στην καταστροφή του Πάρκου Γουδή.

Η κατασκευή ενός τέτοιου γηπέδου στην καρδιά του Πάρκου στο Γουδή, που θα συνοδεύεται από εμπορικά κέντρα, γκαράζ και άλλες δραστηριότητες, γειτνιάζει άμεσα με την ζώνη αμιγούς κατοικίας της περιοχής, είναι δίπλα σε τέσσερα νοσοκομεία: 401, Σωτηρία, ΓΝΑ και Γεννηματά καθώς και με την Πολυτεχνειούπολη. Είναι ολοφάνερο, ότι η εξαγγελία για το γήπεδο συνιστά μια καθολική απειλή κατά της ποιότητας ζωής και υγείας των κατοίκων της περιοχής και όλης της Αθήνας. Θα καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου καθώς και το τελευταίο εναπομείναν τμήμα της κοίτης του ποταμού Ιλισσού. Θα σημάνει την έκρηξη μιας χωρίς προηγούμενο περιβαλλοντικής καταστροφής όπως: Κατασκευή δρόμων, κυκλοφοριακή ασφυξία και ηχορύπανση, μόλυνση της ατμόσφαιρας εκτεταμένες εκχερσώσεις και καταστροφές στο πράσινο και την βλάστηση, υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Θυμίζουμε ότι τα δικαιώματα του αθηναϊκού λαού και το νομοθετικό πλαίσιο για το Γουδή, παραβιάζονται κατάφωρα, ακόμα και σήμερα, με την παράνομη διατήρηση του Μπάντμιντον, γραφείων της ΕΠΟ και άλλων κτισμάτων, παράνομων δρόμων, κυκλοφορίας οχημάτων κλπ!... Θυμίζουμε ότι η παραχώρηση που έγινε στον Δήμο Αθηναίων της επίμαχης έκτασης στην οποία θέλουν να χτίσουν το γήπεδο έγιεν με τον ν. 732/1977 ο οποίος ρητά προβλέπει ότι η παραχώρηση της έκτασης γίνεται αποκλειστικά για άλσος και πράσινο. 

Οι εξαγγελίες για το γήπεδο στο Γουδή δεν είναι τυχαίες! Φαίνεται ότι εκφράζουν μια γενικότερη αλλαγή πολιτικής, η οποία συνδέεται επίσης με σχέδια περιορισμού της προστασίας του όρους Υμηττού σύμφωνα με το Π.Δ187/2011. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης και δημοσίευσης της στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης, την οποία η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παραδώσει για το Υμηττό, δεν φαίνεται να είναι τυχαία αφού η περιβαλλοντική μελέτη θα μπορούσε να οδηγήσει την κρίση του Σ.Τ.Ε στην μη ακύρωση του υπάρχοντος Π.Δ187/2011 και συνεπώς να ματαιωθούν όλα τα σχέδια για το γήπεδο και την καταστροφή του Πάρκου στο Γουδή! 

Η εκδήλωση υπογράμμισε την ανάγκη της επαγρύπνησης του λαού της Αθήνας, όλης της Αττικής, τονίζοντας την ανάγκη της ενότητας και του αγώνα για την ματαίωση του έργου. Τα δάση και οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι ανήκουν στον λαό δεν ανήκουν στην ολιγαρχία, στο εμπόριο και την κερδοσκοπία. Τα σχέδια καταστροφής και εμπορίας του μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή δεν θα περάσουν και ότι οι φίλαθλοι της ιστορικής ομάδας του ΠΑΟ θα σταθούν αγωνιστικά κοντά στον λαό και τις ανάγκες του!
Βασικό αίτημα της εκδήλωσης ήταν η άμεση εξαγγελία ακύρωσης των καταστροφικών σχεδίων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, από τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση καθώς και τον Δήμαρχο Καμίνη!
Η περιφερειάρχης κ. Δούρου οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να πάρει θέση κατά του γηπέδου, ενάντια στην καταστροφή του Πάρκου Γουδή.
Η καταστροφή του μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή δεν θα περάσει! Κάθε προσπάθεια να καταλυθούν οι κατακτήσεις του Π.Δ προστασίας του Υμηττού δεν θα περάσει! Ο λαός παλεύοντας για τα θεμελιώδη δικαιώματά του για ψωμί και δουλειά, θα υπερασπισθεί τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο, τα δάση, τα πάρκα αναψυχής, τον πολιτισμό! Ο αγώνας για την διάσωση του Ελληνικού θα συνεχισθεί, ο λαός της Αθήνας θα σταθεί, επίσης, σύμμαχος και αρωγός στην μάχη του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των κατοίκων και την δημοκρατική νομιμότητα! 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.gr/ - 7 Απρίλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου