Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Επίθεση χουλιγκάνων στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αναδημοσίευση από εδώ.


Ομάδα 40-50 φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ δημιούργησαν ένταση έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Φιλαδέλφειας, όπου διεξήχθη,χθες, εκδήλωση-συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα», όπως καταγράφει το ρεπορτάζ της efsyn.gr.

Μία από τις πέτρες που είχαν στόχο τα τζάμια της πόρτας
τού Πνευματικού Κέντρου. Φωτογραφία από το
δημοσίευμα της efsyn.gr.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «γνωστοί άγνωστοι που έδρασαν με προκάλυμμα την ΑΕΚ, δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασαν την πόρτα του Κέντρου, όμως δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης (η οποία πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα). Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και μία διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο για να εκτονωθεί η κατάσταση. Δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, για λόγους προφανείς, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τα άτομα αυτά από τον χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο, προκειμένου ο κόσμος να απομακρυνθεί με ασφάλεια. 

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, για λόγους σωματικής ασφάλειας, προσπάθησαν να αποχωρήσουν από το Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό. Η πορεία συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, 300 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο, η πορεία δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ -όπως περιέγραψαν μάρτυρες- οι χουλιγκάνοι έβριζαν όσους συμμετείχαν στην πορεία». 

«Τραμπούκοι τραυμάτισαν συνεργάτη του INFO-WAR στη Ν.Φιλαδέλφεια»

Το info-war.gr σε δημοσίευμα του καταγγέλλει πως τραμπούκοι τραυμάτισαν συνεργάτη του. Συγκεκριμένα, στο χθεσινό ρεπορτάζ του περιέγραφε: «Τραυματισμένος στο μάτι βρίσκεται συνεργάτης του info-war.gr ύστερα από την επίθεση που πραγματοποίησαν οργανωμένα τάγματα εφόδου σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι τραμπούκοι επιτέθηκαν και έσπασαν τζάμια στο χώρο της εκδήλωσης αλλά αρχικά απωθήθηκαν από την περιφρούρηση. Μετά το τέλος των ομιλιών και ενώ οι συμμετέχοντες απομακρύνονταν συντεταγμένα, οι οπαδοί της ΑΕΚ πραγματοποίησαν νέα επίθεση με πέτρες. Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο συνεργάτης μας, Σταύρος Παπαϊωάννου δέχθηκε επίθεση από οπαδούς που άρχισαν να τον κλωτσάνε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και άλλα άτομα. Στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές ξεκαθάρισαν ότι δεν τους τρομάζει «ο στρατός του Μελισσανίδη»». 

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του info-war.gr o Σταύρος Παπαϊωάννου παραμένει στο νοσοκομείο με τραυματισμό στο μάτι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία (εδώ). Επίσης, ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (εδώ).

Η κεντρική φωτογραφία είναι από σχετικό ρεπορτάζ του documentonews.gr, όπου δημοσιοποιήθηκε και το παρακάτω βίντεο, με απειλές προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.


Πηγή: imerodromos.gr - 28 Απρίλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου