Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τί γίνεται με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στο Δήμο Βύρωνα;

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Mε απόφαση του υπουργείου εσωτερικών χρηματοδοτούνται οι Δήμοι που λειτουργούν το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Οι Δήμοι θα λάβουν την πρώτη δόση ποσού ύψους 450.000 ευρώ αποκλειστικά για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Με αφορμή την χρηματοδότηση αυτή η συλλογικότητα "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" επαναφέρουμε τα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή σχετικά με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στο Δήμο Βύρωνα.

Οι "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί και αναδείξει το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" (βλ. εδώ) στο Δήμο Βύρωνα και δυστυχώς υπήρξε και υπάρχει περίεργη σιωπή. Η δημοτική αρχή και όλες οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να ενημερώσουν το βυρωνιώτικο λαό για την λειτουργία του εν λόγω προγράμματος. 

Η λειτουργία του προγράμματος στο δήμο μας και τα αναπάντητα ερωτήματα είχαν γίνει και θέμα ρεπορτάζ στον τύπο (βλ. εδώ).

Οι πολίτες αυτής της πόλης πρέπει να γνωρίζουν εάν είναι ενταγμένος ο Δήμος Βύρωνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εάν χρηματοδοτείται. Εάν όχι γιατί; Πως λειτουργεί το πρόγραμμα, με ποια κριτήρια επιλέγονται και πόσοι πολίτες εξυπηρετούνται κ.λπ. Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, όπως με ποιο εργασιακό καθεστώς απασχολούνται οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο πρόγραμμα και από ποια υπηρεσία πληρώνονται; 

Στα ερωτήματα αυτά οφείλει να απαντήσει δημόσια η σημερινή δημοτική αρχή, αφού πλέον έχουν συμπληρωθεί πάνω από 30 μήνες που έχει αναλάβει την διοίκηση στο Δήμο. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 27 Απρίλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου