Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αλληλεγγυή στον αγώνα των εργαζομένων της "SKOT A.E."

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗ Μ.ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Αναδημοσίευση από εδώ.
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της εταιρίας SKOTAE που εδώ κι ενάμιση μήνα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Η εταιρία ύστερα από μία σειρά αντεργατικών μεθοδεύσεων τον τελευταίο χρόνο, επέβαλλε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ στους εργαζόμενους, από 15 Δεκεμβρίου 2016, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, στην πιο ακραία και καταχρηστική του μορφή, 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

Από το 2012 στο όνομα της οικονομικής κρίσης η εταιρία καταπατά συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συμβάσεων τους, εντατικοποιώντας τους ρυθμούς εργασίας, μη τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής και εφαρμόζοντας διάφορες τυχοδιωκτικές πρακτικές: αναγκαστικές άδειες και ρεπό ενώ χρησιμοποιούσε παράλληλα εργολαβικό προσωπικό ώστε να δουλεύει το εργοστάσιο έξι ημέρες την εβδομάδα σε τρεις βάρδιες!

Το σωματείο εργαζομένων από την ίδρυσή του έχει υψώσει τοίχο αντίστασης και πάλης, βάζοντας φρένο στις κινήσεις της εργοδοσίας. Έτσι και τώρα, δεν παραιτείται από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας τους. Διεκδικεί από την εταιρεία να σταματήσει να κρατά ομήρους τους εργαζομένους, να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το επιχειρηματικό της πλάνο.

Οι εργαζόμενοι στη SKOTAE δεν είναι μόνοι τους! Η επίθεση που έχει εξαπολυθεί εκεί είναι δείκτης του εργασιακού μεσαίωνα που δρομολογείται από το κεφάλαιο για το σύνολο των δυνάμεων της εργασίας: διάλυση κάθε έννοιας μονιμότητας και συλλογικής σύμβασης εργασίας, επιβολή ελαστικών όρων δουλειάς και πενιχρών μισθών.

Ο αγώνας των εργαζομένων της SKOTAE είναι αγώνας όλου του εργατικού κινήματος!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα να στηρίξουν με όλα τα μέσα των αγώνα τους και ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

Οι ταξικές πρωτοπορίες είναι ανάγκη σήμερα να βάλουν πλάτη για να χτιστεί ένα πλατύ ταξικό αγωνιστικό μέτωπο. Ένα μέτωπο που δε θα γίνεται ουρά της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού αλλά θα ενώνει τους αγώνες στη βάση του ανεξάρτητου δημοκρατικού συντονισμού των οργάνων των εργαζομένων.

Για την ανάπτυξη του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, την πάλη για Συλλογικές σύμβασης, την κάλυψη όλων των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι κατά την περίοδο των μνημονίων, την υπεράσπιση του ελεύθερου συνδικαλισμού. Για μια νικηφόρα αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τη βάρβαρη πολιτική του.

Πηγή: protpatek.wordpress.com - 6 Απριλίου 2017




ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «SKOT.A.E»

Οι εργαζόμενοι της SKOT έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα με το πλήρως ξεγυμνωμένο και βάρβαρο πρόσωπο της εργοδοσίας, που στο όνομα της αύξησης της κερδοφορίας της δεν υπολογίζει ούτε δικαιώματα ούτε ανθρώπινες ζωές. Από την επιβολή υποχρεωτικής άδειας για τους εργαζομένους, τη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, την οφειλή δεδουλευμένων από το Δεκέμβρη του ’16, η εταιρία έφτασε τώρα στη ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ενώ παράλληλα σπρώχνει σε οικειοθελή παραίτηση κομμάτι των εργαζομένων.

Η εταιρία SKOT δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ένα κομμάτι στο παζλ του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλει η εργοδοσία. H εταιρία εφαρμόζει τις βασικές επιλογές του κεφαλαίου που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση του πατώντας πάνω στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης. Η εταιρία έχει τις πλάτες της τωρινής κυβέρνησης που όπως και οι προηγούμενες νομοθετούν μνημόνιο το μνημόνιο τη διάλυση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, του ελεύθερου εργατικού συνδικαλισμού.

Μνημόνια και κεφάλαιο τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, πισωγυρίζουν τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, πετσοκόβουν μισθούς, διαλύουν κάθε έννοια μονιμότητας, επιβάλλουν την ελαστική εργασία και τη μερική απασχόληση. Η εργοδοσία επενδύει στο φόβο της ανεργίας και της αβεβαιότητας που έχει βυθιστεί η κοινωνία γιατί θέλει να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους, για να εξασφαλίσει την εφαρμογή μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της SKOT δεν είστε μόνοι στον αγώνα σας! Πρέπει να έχουν την συμπαράσταση του εργατικού κινήματος γιατί ο αγώνας τους εκφράζει σήμερα τις ανάγκες όλης της εργατικής τάξης. 

Σήμερα είναι ανάγκη η πλατιά ταξική ενότητα και κοινή δράση. Η οικοδόμηση ενός μαζικού ανεξάρτητου εργατικού μετώπου που θα θέσει εδώ και τώρα τη διεκδίκηση ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Με την οργάνωση του αγώνα από τους ίδιους τους εργαζομένους στη βάση του δημοκρατικού συντονισμού των σωματείων και των συλλογικών τους διαδικασιών σε κόντρα και σύγκρουση με τον εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και νέων που δημιουργούνται. Μόνη λύση για τους εργαζόμενους η ανάπτυξη ενός μαζικού εργατικού κινήματος που θα κοντράρεται με την αντεργατική επίθεση σε κάθε χώρο εργασίας και θα ενώνει τα ρυάκια αντίστασης και διεκδίκησης σ’ έναν ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
E-mail: taxikikinisi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου