Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δελτίο τύπου: Εμπαικτική η συμπεριφορά της διοίκησης του ΕΚΑΒ, υπό την ανοχή του δικαστηρίου

Αναδημοσίευση από εδώ.
Από: Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ
Τηλ:2310 566946 FAX 2310 512302
ΚΙΝ:6985578787
AM.7024/2002 ΑΦΜ 099907587
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/4/2017

Ακολουθεί αληθινή ιστορία εξύβρισης εργαζομένων και συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια διεξαγωγής δίκης, υπό την ανοχή του Δικαστηρίου:

Α.- Την 5-4-2017 είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί ενώπιον του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ- κατά τη διαδικασία των εργατικών διαφορών- η ΑΓΩΓΗ που άσκησε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ κατά του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού Οργάνου με την επωνυμία “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΑΒ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.)”, με Αίτημα:

1) να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ (η οποία είχε λήξει ΠΡΙΝ την εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ προσφυγή στη Δικαιοσύνη),
2) να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ (!!) και
3) να επιβάλλεται στους εργαζομένους το υπερβολικό πρόστιμο των 50.000 ΕΥΡΩ, κάθε φορά που τυχόν τολμήσουν στο μέλλον να πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας.

Β.- Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, διότι τους οφείλονταν δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ – σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ- κινήθηκαν παράνομα και καταχρηστικά διότι διεκδίκησαν τα χρήματα, με τα οποία, για διάστημα πλέον του έτους, χρηματοδοτούν την Υπηρεσία τους. Δηλαδή, αντί η Υπηρεσία του ΕΚΑΒ να καλύπτει τις ανάγκες της, τις καλύπτουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ από τους πενιχρούς μισθούς τους! Και ως επιβράβευση, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ τους άγει στα Δικαστήρια και τους κατηγορεί ότι δήθεν φέρονται παράνομα και καταχρηστικά, μολονότι ο αδύνατος χρηματοδοτεί το δυνατό!

Γ.- Την 5-4-2017, αφού άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ, κατά τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, σε ένα κατάμεστο ακροατήριο από εργαζομένους, μέλη Σωματείων, αλληλέγγυους, βουλευτές, ενώπιον απάντων των παραγόντων της δίκης, ενώπιον της Προέδρου του Δικαστηρίου, της γραμματέα της έδρας, των λοιπών Δικηγόρων και παρισταμένων, ένας εκ των Δικηγόρων της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, στράφηκε προς την πλευρά των παρισταμένων εργαζομένων, εκπροσώπων της ΠΟΠΕΚΑΒ, μελών Σωματείων, Εργαζομένων, αλληλέγγυων και βουλευτών με έντονο απαξιωτικό και εξυβριστικό ύφος και τους αποκάλεσε “μαλάκες!!”.

Δ.- Όπως είναι αυτονόητο, κανείς από τους παραβρισκόμενους δεν ανέχθηκε την προσβολή, που εξαπέλυσε σε βάρος μας ο Δικηγόρος του ΕΚΑΒ. Αμέσως διαμαρτυρηθήκαμε.

Ε.- Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία για ένα τέταρτο.

ΣΤ.- Οταν επανήλθε, αντί να ζητήσει από το Δικηγόρο της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, να άρει την προσβολή σε βάρος των εργαζομένων και των λοιπών παρισταμένων, έκρινε ότι πρέπει να “τιμωρήσει” τους εργαζομένους, οι οποίοι ΔΕΝ ανέχθηκαν την προσβλητική σε βάρος τους συμπεριφορά. Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε τη διενέργεια της δίκης “κεκλεισμένων των θυρών”, παρά τις αντιδράσεις μας.

Ζ.- Η δίκη διεξήχθη “κεκλεισμένων των θυρών”, οι δε εργαζόμενοι και λοιποί παριστάμενοι προφανώς κρίθηκαν από το Δικαστήριο επικίνδυνοι!!

Η.- Σημειώνεται ότι τόσο ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Μυλωνάς/ μάρτυρας, παρών στη συγκεκριμένη δίκη όσο και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ επικρότησαν την προσβλητική συμπεριφορά του εντολοδόχου Δικηγόρου του ΕΚΑΒ.

ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!- ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ! ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΤΕ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πηγή: popekab.gr - 8 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου