Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Μετακλητός υπάλληλος του Μιχαλολιάκου ο συλληφθείς Χρυσαυγίτης για την επίθεση εναντίον 24χρονου φοιτητή

Αναδημοσίευση από εδώ.

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι γνωστό στέλεχος της Χ.Α. | ΕΦ.ΣΥΝ./Μάριος Βαλασόπουλος
Συντάκτης: Μάνος Τσαλδάρης

Η αστυνομία προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στη σύλληψη γνωστού Χρυσαυγίτη (Χρήστος Ζέρβας) που ταυτοποιήθηκε για τη βάναυση επίθεση εναντίον 24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, την Παρασκευή. Ο συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, όπου συχνάζουν ομοϊδεάτες του.

Η σύλληψη έγινε στους Αμπελόκηπους γύρω στις 08.30 με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και ο 42χρονος -που αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση- οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Γνωστός Χρυσαυγίτης

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι γνωστό στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 διορίστηκε για πρώτη φορά υπάλληλος στη Βουλή και ειδικότερα στο γραφείο του προέδρου Νίκου Μιχαλολιάκου, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χ.Α. στην Αθήνα. 

Η δημοσιογράφος Ανζελίκ Κουρούνις μέσα από το ντοκιμαντέρ της «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» προσπαθεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο της εισόδου της ναζιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο.

Στην προσπάθειά της να μπει στο μυαλό των χρυσαυγιτών, η Ανζελίκ Κουρούνις συνομιλεί όχι μόνο με ψηφοφόρους, αλλά και με στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης και μέλη των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να παραπλανήσουν σχετικά με τη ναζιστική τους συγκρότηση και να εμφανιστούν μπροστά στην κάμερα ως απλοί καθημερινοί πολίτες, χύνοντας παράλληλα το δηλητήριο του μίσους.

Η καλύτερη στιγμή της ταινίας είναι το ανέλπιστο δώρο που κάνει στη δημοσιογράφο ο Χάρης Μέξας, μέλος του πενταμελούς του Πυρήνα Νοτίων Προαστίων.

Το ηγετικό στέλεχος του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής ξεχνά ότι φορά στο πέτο το μικρόφωνο-ψείρα και άθελά του ομολογεί αυτήν ακριβώς τη μεθοδευμένη επιχείρηση παραπλάνησης της κοινωνίας και βέβαια της Δικαιοσύνης εκ μέρους της ναζιστικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στους χρυσαυγίτες που μιλούν στην κάμερα ξεχωρίζει και ο Χρήστος Ζέρβας (1.51) 


Χθες το μεσημέρι σε βάρος του 24χρονου Αλέξιου Λάζαρη βιαιοπράγησαν άγνωστοι στην περιοχή των Ελληνορώσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε την αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η βιαιοπραγία να έχει σχέση με την πρωινή επίθεση σε κατάστημα της ναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ειδικότερα, το ΕΚΑΒ παρέλαβε στη συμβολή των οδών Παπαδά και Κουσιανόφσκυ τον νεαρό, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός του, και τον μετέφερε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται.

Οι δράστες ασκώντας χρήση σωματικής βίας πήραν την τσάντα του 24χρονου, που περιείχε φωτογραφική μηχανή και έγγραφα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

«Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι νεοναζί έδειξαν για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο τους. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η βία τους "επιχορηγείται" από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Απαιτούνται θεσμικά μέτρα. Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται.

Φτάνει πια», το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ. 

«Είναι ώρα να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Κομαντατούρ της Χρυσής Αυγής και τα στέκια-βιτρίνα της υπόδικης εγκληματικής συμμορίας των νεοναζί» σχολιάζει μεταξύ άλλων η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να «δώσουμε άμεση μαχητική απάντηση στους νεοναζί».

Η ιστοσελίδα bloko.gr παρουσίασε φωτογραφίες του θύματος:

Πηγή: bloko.gr

Πηγή: bloko.gr
Δήλωση του πατέρα του άτυχου 24χρονου φοιτητή που χτυπήθηκε βάναυσα, είχαμε λίγο αργότερα στο bloko.gr:
bloko.gr

Πηγή: efsyn.gr - 1 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου