Αναδημοσίευση από εδώ.
Για πρώτη φορά μια επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οθόνες αφής «κλέβουν» τον ύπνο ακόμη και μωρών έξι μηνών.
Οι οθόνες αφής των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και των υπολογιστών-ταμπλετών (tablets) βρίσκονται όλο και συχνότερα στα χέρια των νηπίων, είτε επειδή τα ίδια ενδιαφέρονται γι' αυτές, είτε γιατί αποτελούν ένα βολικό τρόπο προκειμένου οι πολυάσχολοι γονείς να απασχολούν τα παιδάκια τους.
Όμως, όσο περισσότερο καταπιάνεται ένα μικρό παιδί με μια οθόνη αφής, τόσο λιγότερο χρόνο κοιμάται, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της σε τόσο μικρά παιδιά. Η μελέτη επισημαίνει ότι καθώς αυξάνεται ραγδαία στα νοικοκυριά ο αριθμός των φορητών συσκευών με οθόνες αφής, αυτό έχει επίπτωση στον ύπνο ακόμη και των μικρών παιδιών έως έξι μηνών.
Οι ερευνητές των κολλεγίων Birkbeck και King's του πανεπιστημίου του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Τιμ Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Scientific Reports», μελέτησαν 715 παιδιά, ηλικίας 6 έως 36 μηνών. Για κάθε παιδί οι γονείς ανέφεραν τη μέση διάρκεια που καθημερινά περνούσε με μια οθόνη αφής, καθώς και τη μέση διάρκεια του ύπνου του.
Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία:
ΑΠΕ
Πηγή: ertopen.com - 16 Απριλίου 2017
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου