Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επτά χρόνια στερήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής Νεράιδας την παιδική χαρά της περιοχής τους

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές τους Δήμου, την Νεράιδα, όπου δεν υπάρχουν χώροι άθλησης, πλατεία και γενικά ελεύθεροι χώροι, η μικρή παιδική χαρά στην οδό Ιγνατίου Άρτης, πίσω από το κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Εμπεδοκλέους, παρέμενε κλειστή για επτά περίπου χρόνια στερώντας από τα παιδιά ένα χώρο χαράς και παιχνιδιού.

Τελικά, με καθυστέρηση επτά χρόνων, η παιδική χαρά ανακατασκευάστηκε στο σύνολό της από τις υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα από την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος. 

Η δημοτική αρχή προχώρησε μάλιστα σε εγκαίνια την Τέταρτη 5 Απριλίου σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η πολιτική της είναι χρήσιμη για τους δημότες. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για την δημοτική αρχή Κατωπόδη-ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει το αυτονόητο, να επισκευαστεί η παιδική χαρά.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
"Η τραγική οικονομική κατάσταση των Δήμων δεν επέτρεψε στον τότε Δήμαρχο, να την κατασκευάσει. Έτσι από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, προσπαθήσαμε πρώτα να συμμαζέψουμε τα οικονομικά του Δήμου. Όταν τα καταφέραμε, βάλαμε μπροστά επείγοντα μέτρα συντήρησης της πόλης. Μεταξύ αυτών κι αυτήν την Παιδική Χαρά. Μέχρι τέλους της θητείας μας θα έχουμε –πιστεύω– επισκευάσει όλες τις Παιδικές Χαρές της πόλης". 
Την ίδια στιγμή οι πολίτες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές της πόλης γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι στο σύνολό τους βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Επικίνδυνα δάπεδα, σπασμένα όργανα και παγκάκια, σκουπίδια, ελλειπής φωτισμός συνθέτουν μία εικόνα εγκατάλειψης, ανάλογη της ευρύτερης μιζέριας που κυριαρχεί στην πόλη.


Σχεδόν σε όλες τις παιδικές χαρές δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Οι γονείς αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών τους μη έχοντας άλλη διέξοδο, αφού για κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών χρειάζεται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη (αθλητικοί σύλλογοι, κολυμβητήριο, πολιτισμός).

Η Δημοτική αρχή επανειλημμένα έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στη συντήρηση και επισκευή των παιδικών χαρών. Περιμένουμε.

Όπως φαίνεται, όσο θα πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές θα γίνονται παρεμβάσεις έτσι ώστε να συνδυαστούν οι ανάγκες των πολιτών με τις εκλογικές επιδιώξεις. Αυτή είναι μια πρακτική που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Πρώτα αφήνουμε να ρημάζουν τα πάντα, να υποβαθμίζεται η καθημερινή ζωή των πολιτών και καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές τότε όλως τυχαίως γίνονται παρεμβάσεις και έργα για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί προ πολλού. Αυτή η πρακτική κοστίζει οικονομικά περισσότερο αφού χρειάζονται αρκετά λιγότερα χρήματα για την συντήρηση των υποδομών από ότι κοστίζει η ανακατασκευή τους. Έτσι όμως εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζονται τα ίδια και τα ίδια ως νέα έργα.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 7 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου