Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Σάρολα Βάσιας και Σώζου Χάρη

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ


Για την πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας και όσων παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας, δημοσιεύουμε τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Σάρολα Βάσιας, Σώζου Χάρη που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Προς το Προεδρείο το Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σάρολα Βάσια
Πριν από δυόμιση χρόνια εξελέγην στο Δημοτικό Συμβούλιο το Δήμου Βύρωνα ως μέλος της πλειοψηφούσης παράταξης «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κατωπόδη. 

Εκλέχθηκα με βάση ένα πρόγραμμα που υποσχόταν στους Δημότες του Δήμου μας ένα καλύτερο αύριο και το οποίο όφειλα και οφείλω μαζί με τα άλλα μέλη της παράταξης να υλοποιήσω. 

Εκλέχθηκα πιστεύοντας ότι η παράταξή μας θα λειτουργούσε με γνώμονα τις αρχές της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της ισοτιμίας και των συλλογικών αποφάσεων. Μακριά και πέρα από κάθε είδους αυταρχισμό και ομαδοποίηση. 

Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές διαψεύστηκα. Πολλές φορές αναγκάστηκα, με γνώμονα τις αρχές μου και σύμφωνα με τα όσα υποσχεθήκαμε στους Δημότες να βρεθώ απέναντι σε θέσεις και προτάσεις της Διοίκησης και προσωπικά του ιδίου του Δημάρχου. 

Το ίδιο συνέβη και με τη λειτουργία της παράταξής μας. 

Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι ο πλέον έντιμος δρόμος για μένα είναι αυτός της ανεξαρτητοποίησης, την οποία και καταθέτω σήμερα ενώπιον σας. 

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, 

Θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αυτή μου η απόφαση δε συνεπάγεται κάποια αντιπαλότητα προς τη Διοίκηση του Δήμου. 

Να είστε βέβαιοι ότι ως ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος θα στηρίξω και θα υπερασπιστώ κάθε σωστή απόφαση της Διοίκησης, αλλά και θα σταθώ απέναντι σε καθετί που, κατά την άποψη μου και σύμφωνα με τη συνείδησή μου, είναι ενάντια στο συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών. 

Ευελπιστώ ότι από αυτή μου την πράξη, τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και εσείς θα προβληματιστείτε και πιθανόν να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για σήμερα όσο και για το μέλλον. 

Επιτρέψτε μου κλείνοντας να αναφερθώ και σε κάποια προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και της ηθικής μου υπόστασης. 

Γράφτηκε σε κάποιο έντυπο που κυκλοφορεί και στο Δήμο μας ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχε ο εκδότης του από κάποιον (;) «σμπίρο» του, μου προσφέρθηκε από τον Δήμαρχο να αναλάβω «οποιαδήποτε αντιδημαρχία επιθυμούσα» (!) στο νέο σχήμα αντιδημάρχων, αλλά δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια του δημάρχου για ανανέωση, δεν του «βγήκε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, λόγω όρων συμμετοχής μου που εγώ έθεσα. 

Ουδέν ψευδέστερο και ανακριβέστερο από αυτό το δημοσίευμα. 

Καμιά αντιδημαρχία δεν μου προτάθηκε αλλά και καμιά αντιδημαρχία δε ζήτησα. 

Εξελέγην πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας όχι για να ζητώ οποιεσδήποτε θέσεις, (άλλωστε πριν από ένα χρόνο παραιτήθηκα από τη θέση της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, για τους πολιτικούς λόγους που ανέφερα στη δήλωση παραίτησής μου τότε), αλλά για να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ την προσπάθεια και να υπηρετώ με συνέπεια τα συμφέροντα των δημοτών που μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν. 

Βύρωνας, 3 / 4/ 2017

Μετά τιμής,
Η Δημοτική Σύμβουλος 
Βασιλική Δ. Σάρολα



ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
(σύμφωνα με το άρθρο 66§4 του Ν.3852/2010) 

Σώζος Χάρης
Προς: 
  • τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
Κοινοποίηση προς: 
  1. Το Προεδρείο του Δ.Σ. Βύρωνα
  2. Τα μέλη του Δ.Σ. Βύρωνα
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Είναι γεγονός ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, σε πολλά και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας, έχω εκφράσει τις εύλογες διαφωνίες και επιφυλάξεις μου, τόσο στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ», όσο και σε εσάς προσωπικά.

Άλλωστε και η παραίτησή μου, πριν από ένα χρόνο περίπου, από τη θέση του Προέδρου του «Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα» είχε ως στόχο να ενεργοποιήσει «αντανακλαστικά» εντός της διοικούσας παράταξης, κρούοντας επί της ουσίας τον «κώδωνα του κινδύνου», με σκοπό να ωθήσει τη διοίκηση του Δήμου προς μία αλλαγή κατεύθυνσης, προς όφελος των δημοτών και του τόπου. Δυστυχώς, ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη. 

Θεωρώ ότι απόψεις και χειρισμοί, αλλά κυρίως η πολιτική που ακολουθήσαμε στη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου μας, δεν συμπλέουν επί της ουσίας με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας, είχαμε άλλα όνειρα και σχέδια. Δυστυχώς, το όραμα με το οποίο εμπνεύσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του Βύρωνα, το όραμα χάριν του οποίου μας εμπιστεύτηκαν, δε μετουσιώθηκε σε πράξεις. Αντιθέτως, σε πολλά και σημαντικά για την πόλη ζητήματα, ακολουθήθηκε μια αναποτελεσματική και λανθασμένη πολιτική, την οποία και εσείς καυτηριάζατε κατά το παρελθόν και που – κατά τη γνώμη μου – δεν είναι προς όφελος των συνδημοτών μας. 

Επιπλέον, λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, έκαναν την εμφάνιση τους στους κόλπους της δημοτικής αρχής φαινόμενα αλαζονείας, έπαρσης, συγκεντρωτισμού και αυταρέσκειας, χωρίς να προσπαθήσετε ή να μπορέσετε να τα σταματήσετε, με αποτέλεσμα σιγά - σιγά να γιγαντώνονται. Η συλλογικότητα που ευαγγελιζόταν η δημοτική μας παράταξη πήγε πολύ γρήγορα περίπατο, όπως άλλωστε και η κομματική της ανεξαρτησία.

Επιπλέον, αστοχίες, εμμονές καθυστερήσεις και δογματισμοί βάζουν τα δικά τους εμπόδια στην προσπάθεια διοίκησης του Δήμου μας, ενός δήμου που ως γνωστόν έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει, σε καιρούς μάλιστα Μνημονίων και άγριας λιτότητας. 

Κατόπιν όλων αυτών, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Στάση Βύρωνα» και συνεχίζω να προσφέρω στους συνδημότες μας, στο Δήμο μας, ως ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος. Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης «Στάση Βύρωνα» και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» για τη συνεργασία, αλλά και για τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.

Ελπίζω ότι τώρα – ως ανεξάρτητος πια δημοτικός σύμβουλος – θα βρω περισσότερο πολιτικό χώρο και «οξυγόνο», που θα με καταστήσουν περισσότερο χρήσιμο για τα κοινά. 

Πίστεψα ότι θα είχαμε το σθένος να λειτουργήσουμε διαφορετικά, βάσει των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και στόχων. Λυπάμαι που διαψεύστηκα. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί.

Συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως πολίτης, ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, έχοντας πάντα ως μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και το Δημόσιο Συμφέρον. 

Να είστε βέβαιος κύριε Δήμαρχε ότι, σε όλες τις μελλοντικές αποφάσεις σας προς όφελος του Δήμου και των πολιτών αυτού του τόπου, θα σταθώ αρωγός, όπως έκανα πάντα. Άλλωστε ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά ήταν για να φανώ χρήσιμος και όχι για να παίξω «ρόλους». Δόξα τον Θεό, χορτασμένος είμαι!

Αυτός ο τόπος αξίζει να πάει μπροστά. Και είμαι βέβαιος ότι θα πάει. Το οφείλουμε σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας.

Με εκτίμηση, 
Χάρης Σώζος
Δημοτικός Σύμβουλος

Βύρωνας 3/4/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου