Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Συμβολική κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 10 π. μ.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών φορέων της πόλης για την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

  Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, ήμερα δράσης για την υπεράσπιση της δημόσιου συστήματος υγείας, σε πολλά νοσοκομεία, κέντρα υγείας, θα γίνουν συμβολικές κινητοποιήσεις, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.  Να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική γιατί δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. 

Λύση δεν είναι το Λοκ ντάουν,  αλά μέτρα όπως η  ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με μόνιμο προσωπικό, η μείωση των μαθητών στις τάξεις, τα συνεχή επαναλαμβανόμενα τεστ, η αγορά μέσων μαζικής μεταφοράς, η τήρηση των μέτρων στους χώρους εργασίας και παντού, η ενίσχυση με κάθε τρόπο του κόσμου της ανεργίας που αυξάνεται δραματικά, η ομαλή λειτουργία με σοβαρό σχέδιο της αγοράς τη στιγμή που πολλά μικρομάγαζα κινδυνεύουν να βάλλουν λουκέτο.


 Στην πόλη μας στις 10 το πρωί της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι φορέων όπως η Ένωση Γονέων Βύρωνα, το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο  Βύρωνα, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε., δημοτικές παρατάξεις και άλλες συλλογικότητες,  θα συγκεντρωθούν έξω από το κέντρο υγείας Βύρωνα, στην οδό Κορυτσάς για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δόση  λεφτά για την υγεία, την παιδεία και όχι να ενισχύει  την καταστολή και την αστυνομοκρατία. 

 Η κυβέρνηση με την πολιτική της βλάπτει σοβαρά την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα,  τις μικρές επιχειρήσεις και τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Μοναδικό μέλημα της είναι να αξιοποιηθεί η  πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει τις αντεργατικές και αντιδημοκρατικές επιλογές, που έχει στο πρόγραμμα της.

Χρήματα υπάρχουν μονό για τους κολλητούς στα ΜΜΕ, για τα δικά της παιδιά, βλέπε ιδιώτη μάνατζερ στον ΕΦΚΑ και για την ενίσχυση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, βλέπε 1000 αστυνομικοί στα πανεπιστήμια, νεες συμφωνίες για εξοπλισμούς.  

 Η Ένωση Γονέων Βύρωνα και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ρόζα Ιμβριώτη, αευθύνουν κάλεσμα στους φορείς του Βύρωνα να δυναμώσει η φωνή διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων που αφορά την υγεία του λαού μας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν δεν παραιτούμαστε των δίκαιων αιτημάτων μας:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών σε 15ανά τάξη.
  • Αξιοποίηση σχολικών αιθουσών που βρίσκονται σε αχρησία και αναζήτηση κατάλληλων χώρων για διαμόρφωση νέων αιθουσών.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με μόνιμη σχέση εργασίας για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
  • Ενίσχυση των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας έτσι ώστε να τηρούνται στο έπακρο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Να εξασφαλιστεί ο μαζικός δωρεάν εμβολιασμός όλου του πληθυσμού.
  • Να προταχθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  • Διεξαγωγή δωρεάν, μαζικών, επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, βοηθητικό προσωπικό, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Σύνδεση σχολικών μονάδων με την Π.Φ.Υ και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα ως άμεση και αρχική παρέμβαση σε κρούσματα στις σχολικές μονάδες.
  • Να μην ανασταλεί η καταργηθεί καμιά δραστηριότητα του Κέντρου Υγείας για την λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας με νοσηλευτή σε κάθε σχολείο για τη διαχείριση κρουσμάτων. Ύπαρξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλες τις σχολικές μονάδες
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών Π.Φ.Υ για την προστασία της υγείας του λαού.
  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξή τους στον κρατικό έλεγχο και σχεδιασμό.

                                                                                                                  ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου