Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Με 9 ψήφους υπέρ, εγκρίθηκε ο ισολογισμός του ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 Με 9 υπέρ 26 κατά και 4 αποχές εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2018 του Δήμου Βύρωνα

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους, έτσι την ορίζουν!!

Όσοι είχαν τη διάθεση, τον χρόνο και το ενδιαφέρον- και αυτοί δεν ξεπέρασαν τους είκοσι-, να παρακολουθήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης τη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου την Τετάρτη 10-2 το απόγευμα, με θέμα την έγκριση του ισολογισμού του 2018 του Δήμου Βύρωνα, δεν νομίζουμε ότι έγιναν σοφότεροι για τα οικονομικά του Δήμου. Μάλλον απαισιόδοξα συναισθήματα θα τους δημιουργήθηκαν παρακολουθώντας την συζήτηση και τις τοποθετήσεις των περισσότερων όσων εκ των δημοτικών συμβούλων μίλησαν, αλλά και τον εκπρόσωπο από την εταιρεία ορκωτών λογιστών.


Θα αναφέρουμε ορισμένα ζητήματα, έτσι όπως ακούστηκαν:

Πολλά τα ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους, αλλά και πολλές επισημάνσεις για τις πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής Κατωπόδη.

Η έκθεση των Ορκωτών είναι γεμάτη παρατηρήσεις, «δεν έχουμε τμήμα εσωτερικού έλεγχου που ορίζει ο νόμος», ανέφερε ο κ. Γώγος που ψήφισε κατά του ισολογισμού.

«Διαπιστώνω πολλές ελλείψεις στον ισολογισμό, δεν έχουν εγγραφεί ούτε τα ακίνητα των σχολείων στον Δήμο και υπάρχουν θολά σημεία στα ανταποδοτικά. Εμείς των καταψηφίζουμε» ανέφερε ο κ. Μπαντής.   

Η δημοτική αρχή έφερε με καθυστέρηση την έγκριση του ισολογισμού και έχουμε διάσταση προϋπολογισμού- ισολογισμού. Το οικονομικό πλεόνασμα του Δήμου μειώνεται το 2018 στο μισό έναντι του 2017. Το 2016 είχε 3,5 εκ. ευρώ πλεόνασμα, ενώ το 2018, 500.000 ευρώ. «Και θέλετε να εγκρίνουμε τον ισολογισμό με ένα αντιδημοκρατικό τρόπο, εφαρμόζοντας τον αντιδημοκρατικό νόμο Θεοδωρικάκου, ψηφίζουμε κατά», πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Καλούμαστε να εγκρίνουμε ένα ισολογισμό που έχει ταξικό πρόσημο, αφαίμαξης του λαού. Ο ισολογισμός σας αποτυπώνει πόσο μακριά βρίσκεται από τις λαϊκές ανάγκες» ανέφερε ο κ. Καλύβας εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε.

Ο κ. Κοσμάς Τσιάκαλος από την παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών ζήτησε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν αναφέρονται - δεν υπάρχουν τα χρήματα 300.000 ευρώ περίπου, που είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από την δημοτική αρχή Ρογκάκου για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο τέρμα της Εμπεδοκλέους για να γίνει πλατεία στην Νεραΐδα. Για να λάβει την απάντηση από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Κόκκαλη ότι «τα χρήματα τα πήραμε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και τα εντάξαμε στα οικονομικά του Δήμου για να γίνει αγορά του οικοπέδου και όχι απαλλοτρίωση.» Να σημειώσουμε ότι έχουν περάσει 20 χρόνια και το θέμα του συγκεκριμένου οικοπέδου δεν έχει λυθεί ακόμη και κάθε προεκλογική περίοδο οι δήμαρχοι υπόσχονται πλατεία στους κατοίκους της περιοχής.

Η κα Σάρολα ανέφερε ότι ο ισολογισμός αποτυπώνει την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος. Και επισήμανε ότι η διαδικασία της σημερινής συνεδρίασης δεν είναι σωστή, θα έπρεπε να είχαμε χρόνο για μια ποιο ουσιαστική συζήτηση. Η κα Σάρολα και οι σύμβουλοι της παράταξης της δεν καταψήφισαν τον ισολογισμό, δήλωσαν ότι απέχουν.

Ο κ. Μαυρόπουλος εκ μέρους της ΡΕΚ, ανέφερε ότι ο ισολογισμός του Δήμου επικυρώνει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Ο Δήμος χρειάζεται μόνιμο προσωπικό για να επανδρωθούν οι υπηρεσίες του.

Από την Αριστερή Παρέμβαση η κ. Μπικάκη Μ. που παραβρέθηκε ανέφερε ότι καταψηφίζουν τον ισολογισμό. Κατά ψήφισε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Δεμπόνος.

Τι, και αν η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων καταψήφισε τον ισολογισμό,    ( 9 Υπέρ, 26 Κατά, 4 αποχές, παράταξη κ. Σάρολα και ο ανεξάρτητος κ. Μουντοκαλάκης)  αυτός όμως εγκρίθηκε, και μάλιστα καθόλα νόμιμα, σύμφωνα με το νόμο Ν.Δ., Θεοδωρικάκου.

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους, έτσι την ορίζουν, όχι μόνο η Ν.Δ., αλλά και οι δημοτικές αρχές που την υλοποιούν και την εφαρμόζουν.

Ορισμένοι από αυτούς – όπως Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ-που σήμερα υπακούουν και εφαρμόζουν, αυτό τον αντιδημοκρατικό νόμο, δεν αποκλείεται …αύριο να μας μιλούν   και να υποστηρίζουν  την …απλή αναλογική.

Ποιος όμως θα τους πιστέψει;

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου