Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ! για την διαχείριση της πανδημίας

 ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΖΩΤΙΚΕΣ!

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, που η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία από τους ΠΑΝΩ- Κυβέρνηση, εργοδότες-για να επιβληθούν νέες αντεργατικές πολιτικές η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με τις παρεμβάσεις της αναφέρεται στην ανάγκη αναχαίτισης της επίθεσης, με  ταξική ενότητα κι αγωνιστική ανεξάρτητη δράση. Αποτελεί  μονόδρομο απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, της φτώχειας, της σκληρής εκμετάλλευσης και ανελευθερίας!

Η συνδικαλιστική κίνηση ξεχωρίζει εκτός από τα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, την ανάγκη μείωσης του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση των αποδοχών.

 Στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων αναφέρει:

Σήμερα πηγάζει από την ίδια την ζωή η ανάγκη για μείωση του χρόνου εργασίας. Δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας αίτημα για να προστατέψει τις ζωές των εργαζομένων από την εντατικοποίηση, το συγχρωτισμό, την κόπωση εν μέσω πανδημίας. Είναι εφικτό γιατί οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν την αναδιοργάνωση του εργάσιμου χρόνου προς όφελος των πολλών, για την μείωση των εκατομμυρίων ανέργων. Για να χάσει το κεφάλαιο κέρδος και να κερδίσουμε εμείς ζωή, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ελεύθερο χρόνο. Είναι δίκαιο!

6ωρο-5μερο για όλες και όλους! 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συνάδελφε Συναδέλφισσα

 Κλείνουμε περίπου ένα χρόνο  από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και ακόμα η νόσος καλπάζει. Βρισκόμαστε μέσα στη δίνη του τρίτου και πιο επικίνδυνου κύματος. Η κυβερνητική διαχείριση έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή ως αναποτελεσματική, κοινωνικά ανεύθυνη και εγκληματική.

 Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την πραγματική ενίσχυση του συστήματος υγείας και κυρίως της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να γίνεται έγκαιρη ιχνηλάτηση, διαστρωμάτωση των ευπαθών ομάδων, και έγκαιρη θεραπεία. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την πρόληψη της διασποράς στα σχολεία, στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας, εκεί δηλαδή που ενέχονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι ακριβώς γιατί συγχρωτίζονται δεκάδες, εκατοντάδες άνθρωποι σε κλειστούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει το δόγμα της ατομικής ευθύνης, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Επέλεξε να κανακέψει τα συμφέροντα των τουριστικών ομίλων, των αεροπορικών, των μεγαλοεπιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας, των εφοπλιστών και των εργοστασιαρχών θυσιάζοντας έτσι την υγεία εκατομμυρίων εργατών και εργαζομένων. Οι εγκληματικές αντιφάσεις της ΝΔ στα μέτρα κατά του ιού και συγκεκριμένων ειδικών που έχει προσλάβει, τα ψέματα που μοιράζουν καθημερινά μέσα από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ τους είναι αυτά που υποβιβάζουν την αναγκαιότητα των υγειονομικών μέτρων στην συνείδηση της κοινωνίας, που θεριεύουν τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία γύρω από τον ιό, την εμφάνισή του, τα εμβόλια.

Και δε φτάνει μόνο που δεν λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας μας και της δουλειάς μας, η κυβέρνηση σαν άλλος Λουδοβίκος κραυγάζει “το κράτος είμαι εγώ” και νομοθετεί εν μέσω πανδημίας μία σειρά αντιδραστικών νόμων που χτυπούν τα εργατικά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις μας, την παιδεία και βασικά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, να απεργεί, να διεκδικεί.
Αδιαφορούν για την πανδημία. Τζογάρουν σε ημίμετρα για τον περιορισμό της διασποράς. Μοιράζουν καταστολή και πρόστιμα. Παρακαλούν την ΕΕ και τις πολυεθνικές του φαρμάκου για εμβόλια. Και κυρίως φτιάχνουν από τώρα, μέσα σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες, την κοινωνία του αύριο όπου σκληρή εκμετάλλευση και ανελευθερία θα πνίγουν τις ζωές μας.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ!

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ,                                             ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

Σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες η ταξική ενότητα, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μας δίνει ακόμα πιο μεγάλη δύναμη. Τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν πως ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας η οργάνωση των εργαζομένων σπέρνει φόβο στο αντίπαλο στρατόπεδο! Τα συνδικάτα στον πολυεθνικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου amazon, οι απεργίες και οι αγώνες που οργανώνονται απέναντι στην φρικτή εντατικοποίηση των συνθηκών εργασιών και των ελλιπών υγειονομικών μέτρων οδήγησαν σε αναδιπλώσεις το αντίπαλο στρατόπεδο των αφεντικών.

Στην Ελλάδα οι αντιστάσεις και οι διεκδικήσεις μας απέκτησαν φωνή και ζωντάνια ακόμα και κάτω από τις μάσκες. Οι απαγορεύσεις έσπασαν γιατί το δίκιο μας είναι ισχυρό. Και δε θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Για να μη γίνει η κατάσταση εξαίρεσης, μονιμότητα.

Η ταξική ενότητα κι αγωνιστική ανεξάρτητη δράση είναι μονόδρομος απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, της φτώχειας, της σκληρής εκμετάλλευσης και ανελευθερίας!

Η δράση των σωματείων, η ενημέρωση, οι συλλογικές διαδικασίες δε μπαίνουν στο γύψο! Τα συνδικάτα μέσα από ενωτικό και δημοκρατικό συντονισμό μπορούν να θέσουν στο προσκήνιο τις ανάγκες μας. Να εκβιάσουμε την κυβέρνηση και να κερδίσουμε όσα δικαιούμαστε. Με αποφάσεις που θα βασίζονται στη συμμετοχή των μελών-εργαζομένων. Με ενεργή συμμετοχή και συζήτηση. Σ’ αυτό το σχέδιο χρειάζεται να χτυπήσουν όλα τα σφυριά, όλα τα αγωνιστικά ταξικά ρεύματα, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Γνωρίζουμε όλοι και όλες τις δυσκολίες, τη χαμηλή συνδικαλιστική πυκνότητα στους χώρους δουλειάς, την καχυποψία πολλών εργαζομένων απέναντι στη συνδικαλιστική πάλη, τις απογοητεύσεις αλλά και τα εμπόδια που θέτει η αστική τάξη στην οργάνωση μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από την εκφυλισμένη ΓΣΕΕ που ούτε άχνα δεν έβγαλε για τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς εν μέσω πανδημίας, για τους μισθούς που τσακίζονται, για τις συνθήκες που δουλεύουμε.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ:

Άμεση ενίσχυση ειδικά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης του ιού, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση για να μπει στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των πάγιων υγειονομικών αναγκών του λαού.Να σπάσουν οι πατέντες των εμβολίων, με διεθνή συνεργασία και εθνική παραγωγή για ασφαλή εμβόλια για όλους/ες.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: προσλήψεις καθηγητών, 15 μαθητές ανά τάξη

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ.   ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ: τεστ, μέσα προστασίας, όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. Σύσταση επιτροπών υγιεινής κι ασφάλειας με συμμετοχή εργαζομένων. Γιατροί εργασίας στους χώρους δουλειάς. Ειδικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες.

ΠΛΗΡΗΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΟΥΝ: κανένα χαμένο μεροκάματο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σήμερα πηγάζει από την ίδια την ζωή η ανάγκη για μείωση του χρόνου εργασίας. Δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας αίτημα για να προστατέψει τις ζωές των εργαζομένων από την εντατικοποίηση, το συγχρωτισμό, την κόπωση εν μέσω πανδημίας. Είναι εφικτό γιατί οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν την αναδιοργάνωση του εργάσιμου χρόνου προς όφελος των πολλών, για την μείωση των εκατομμυρίων ανέργων. Για να χάσει το κεφάλαιο κέρδος και να κερδίσουμε εμείς ζωή, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ελεύθερο χρόνο. Είναι δίκαιο!

6ωρο-5μερο για όλες και όλους!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

https://protpatek.wordpress.com

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου