Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας και την παιδική χαρά επί της οδού Ιγνατίου Άρτης ζητούν απαντήσεις.

Την Τετάρτη 24 -2 και ώρα 5-10 μ. μ.  μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Πλακίδα.

Στην  Ημερήσια Διάταξη είναι τα παρακάτω θέματα:

1. Συζήτηση με θέμα την αναβάθμιση του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ»

2. Έγκριση της Α΄ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Βύρωνα οικονομικού έτους 2021

3. Έγκριση του αναμορφωμένου Πίνακα Στοχοθεσίας οικονομικού έτους 2021 του Δήμου Βύρωνα

4. Έγκριση της Α΄ Αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Βύρωνα έτους 2021

5. Ενημέρωση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια»

6. Έγκριση της με αριθμ. 09/2021 απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου “ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΟΡΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑΣ & ΡΑΫΜΟΝΔΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝ” που αφορά στην 16ωρη λειτουργία του

 7. Έγκριση της με αριθμ. 45/14-12-2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην προσκύρωση τμήματος ιδιοκτησίας Δήμου Βύρωνα

8. Συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Βύρωνα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

 9. Ορισμός μελών Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για το έτος 2021

10.Έγκριση αποφάσεων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορούν κοπές δένδρων σε διάφορους δρόμους του Δήμου Βύρωνα

 Εκτός από τα παραπάνω θέματα θα τεθούν και μια σειρά ερωτήσεις από διάφορες δημοτικές παρατάξεις, που ζητούν απαντήσεις από την δημοτική αρχή.

Στο πρώτο θέμα που αφορά το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, αναμένεται να τεθούν και ερωτήματα γύρω από τον εμβολιασμό την Τρίτη 16-2, ημέρα που είχαν αναβληθεί οι εμβολιασμοί λόγο του χιονιά. Ποιοι εμβολιάστηκαν; Από ποιον ενημερώθηκαν; Υπάρχουν στοιχεία; κ.λ.π. Διαβάστε ΕΔΩ http://politestouvirona.blogspot.com. 19-2.

Ενώ  ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, δημιουργεί η ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου Βύρωνα «Αναβάθμιση και πιστοποίηση οχτώ ακόμα παιδικών χαρών του Δήμου Βύρωνα» https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10077 που αναφέρεται στην χρηματοδότηση οκτώ παιδικών χαρών από το πρόγραμμα Φιλόδημος και περιλαμβάνει και την παιδική  χαρά επί της οδού Ιγνατίου Άρτης.

 Η συγκεκριμένη παιδική χαρά έχει ανακατασκευαστεί από τη σημερινή δημοτική αρχή το 2017 και εγκαινιάσθηκε από τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη τον Απρίλιο του 2017.

Δείτε ανάρτηση 08 Απριλίου 2017 που είχε τίτλο «Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας παιδική χαράς επί της Ιγνατίου Άρτης» (δείτε στον σύνδεσμο: https://vironas.gr/2017/04/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD/στην οποία αναφέρεται  ότι, «Οι εργασίες ανακατασκευής έγιναν αποκλειστικά από τα συνεργεία του Δήμου μας.

Από τα παραπάνω προκύπτει το ερώτημα:

Αφού η Παιδική Χαρά έχει ήδη εγκαινιαστεί και έχει ανακατασκευαστεί με ίδιους πόρους, τότε γιατί ζητά ο Δήμος να χρηματοδοτηθεί από το Φιλόδημος ΙΙ;

Ερωτήσεις δημοτικών παρατάξεων.

Ο επικεφαλής της  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ κ. Γώγος ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, εάν υπάρχουν,  σχετικά με την σύμβαση του Δήμου με διαγνωστικό κέντρο για το  ΤΕΣΤ- PCR COVID 19 σε υπαλλήλους του Δήμου Βύρωνα.

Η Λαϊκή συσπείρωση έχει καταθέσει αίτημα για να συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο  η πρόταση νόμου της Ν.Δ. για την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Η παράταξη Μαζί για το Βύρωνα του κ. Μπαντή, ζητά να ενημερωθεί για την μονοδρόμηση της  οδού  Βαϊνδηρίου και την ανάπλαση της πλατεία Φατσέα.

Και η παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου με ερώτηση ζητά την μονοδρόμηση της  οδού Βαϊνδηρίου.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου