Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Απαντήσεις ζητούν απο την δημοτική αρχή, οι Δ.Παρατάξεις και η «Ενάργεια».

 Ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις, απο την δημοτική αρχή κατέθεσαν οι Δημοτικές Παρατάξεις Νέα Εποχή, Μαζί για το Βύρωνα, Δύναμη Ελπίδας, Λαική Συσπείρωση, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση και η συλλογικότητα «Ενάργεια».

Διαβάστε όλες τις ερωτήσεις:


                                    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ 10/02/21

Κύριε Πρόεδρε

Τι πρόκειται να κάνει ο Δήμος για την εφαρμογή αυτού του νόμου;



Τι λέει ο νόμος

Στο άρθρο 3 του νόμου που βλέπετε στην κορυφή, το οποίο τιτλοφορείται: Άρθρο 3: Ειδική αθλητική αναγνώριση – Τροποποίηση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999, αναφέρεται ότι:

«Άρθρο 3

Ειδική αθλητική αναγνώριση -Τροποποίηση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999. Στο άρθρο 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) τροποποιούνται οι παρ. 1, 4 και 5, προστίθεται παρ. 1Α και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 8

Ειδική αθλητική αναγνώριση

1. Το αθλητικό σωματείο, για κάθε κλάδο άθλησης που καλλιεργεί, δικαιούται να ζητήσει την παροχή ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Η ειδική αθλητική αναγνώριση χορηγείται, ύστερα από αίτηση του σωματείου, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή άλλου από αυτό εξουσιοδοτημένου οργάνου της κεντρικής ή της περιφερειακής διοίκησης, εφόσον το σωματείο:

α) Είναι μέλος αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας. Αν δε δοθεί αιτιολογημένη αρνητική απάντηση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την υποβολή αιτήσεως για χορήγηση της ανωτέρω βεβαίωσης, θεωρείται ότι η βεβαίωση έχει χορηγηθεί.

β) Δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο ή το σήμα οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών ή εργασιακών μονάδων, με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί αθλητικά σωματεία.

γ) Έχει επωνυμία διατυπωμένη στην ελληνική γλώσσα. Στις διεθνείς σχέσεις του το αθλητικό σωματείο μπορεί να αποδίδει την επωνυμία του και στην αγγλική γλώσσα.

δ) Υποβάλλει εγκεκριμένο από το αρμόδιο δικαστήριο καταστατικό και πιστοποιητικό εγγραφής στο βιβλίο σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου.

ε) Τηρεί τα προβλεπόμενα από τον παρόντα νόμο βιβλία.1Α. Κατά τα πρώτα δύο (2) έτη από την εγγραφή του σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, το αθλητικό σωματείο μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελληνίων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελληνίων αγώνων και πρωταθλημάτων, χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και να λάβει το αργότερο εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος. Αν μετά από την παρέλευση δύο (2) ετών από την εγγραφή του το αθλητικό σωματείο δεν έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση, διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο των μελών της ένωσης ή της ομοσπονδίας και δε δύναται πλέον να συμμετέχει στις αγωνιστικές διοργανώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας.

2. Με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να παρέχεται ειδική αθλητική αναγνώριση, εφόσον συντρέχουν και οι προϋποθέσεις των περ. β’, γ’ και δ’ της παρ. 1, σε αθλητικό σωματείο που καλλιεργεί άθλημα ή κλάδο άθλησης, το οποίο δεν υπάγεται σε ειδικώς αναγνωρισμένη ομοσπονδία.

3. Η απόφαση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης ανακαλείται, αν διαπιστωθεί ότι το σωματείο συστεγάζεται με εμπορική επιχείρηση ή υποκρύπτεται άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τη λειτουργία του σωματείου ή το σωματείο δεν επιδεικνύει την αθλητική δραστηριότητα που προβλέπεται από το καταστατικό της αθλητικής ένωσης ή της ομοσπονδίας της οποίας είναι μέλος ή παραβεί τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 7 ή δεν απασχολεί προπονητή κατά τις διατάξεις του παρόντος ή στις λοιπές προβλεπόμενες από τον παρόντα νόμο περιπτώσεις.

4. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τηρείται μητρώο ειδικά αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων. Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

5. Με την επιφύλαξη της παρ. 1Α, όπου στον παρόντα νόμο αναφέρεται αθλητικό σωματείο, νοείται το σωματείο που έχει την κατά το παρόν ειδική αθλητική αναγνώριση.»

 Για την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

……………………………..

Αίτημα της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» για τη διοργάνωση διαδικτυακής εκδήλωσης

 

Τις τελευταίες μέρες γίνονται διεργασίες για την κατάθεση νόμου που αφορά σε αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και έχει εκφραστεί ιδιαίτερη ανησυχία, ειδικά από διαζευγμένους γονείς.

Μετά από εκτενείς συζητήσεις με γονείς, εκπαιδευτικούς και νομικούς της πόλης μας, διαπιστώνουμε την ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με το νέο νομοσχέδιο, ειδικότερα όσον αφορά τη γονική μέριμνα μετά τη λύση του γάμου. Για το λόγο αυτό, αιτούμαστε τη διοργάνωση διαδικτυακής συζήτησης με θέμα τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο που φέρνει ο νέος νόμος.

Καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδεχτούν την πρόταση μας.

 


1.   Στην πόλη μας αντιμετωπίζουμε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και προβλήματα παράνομης στάθμευσης, ενδεικτικά αναφέρουμε:

·         Συχνή κυκλοφοριακή συμφόρηση επί της οδού Φορμίωνος, από το ύψος της οδού Αρήτης μέχρι την οδό Σειρήνων.

·         Εμπόδια στην κυκλοφορία των πεζών (π.χπάρανομη στάθμευση) επί της οδού Καραολή και Δημητρίου, από την οδό Μυσίας μέχρι τη Φορμίωνος και σε άλλα σημεία.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω καθώς επίσης και για την επανασύσταση τη δημοτικής αστυνομίας.

2.   Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησηςστεγάστρουστη στάσηεπί της οδού Κολοκοτρώνη.

3.   Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν παράπονα από περιοίκους για συχνές επισκέψεις παιδιών σε προαύλιους χώρους σχολείων κατά τις απογεματινές ώρες. Μετά το τραγικό περιστατικό στο προαύλιου του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, όπου δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση του ΕΚΑΒ και την κατ’ επανάληψη αναφορά σε θέματα ασφάλειας των σχολείων της πόλης μας, από την παράταξη μας και από γονείς και εκπαιδευτικούς, τι προτίθεστε να κάνετε για την προστασία των παιδιών μας.

4.   Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την ολοκλήρωση εργασιών επί του οδοστρώματος επί της οδού Αγίας Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ασφαλτόστρωση στη μία πλευρά του δρόμου.

……………………………..

 



ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ : ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα.

Θέμα : «ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ»


Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 10-2-2021 συζητείται ως 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης η Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Προστασίας Ορεινού Όγκου Υμηττού.

Η Γνωμοδότηση αυτή, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος προστασίας του Υμηττού και θα επηρεάσει έτσι σε σημαντικό βαθμό την προστασία του μοναδικού αυτού πνεύμονα ζωής και την ίδια την ζωή των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και του λεκανοπεδίου ευρύτερα, δεν κοινοποιήθηκε ποτέ από την δημοτική αρχή στις δημοτικές παρατάξεις και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε αποτέλεσε θέμα συζήτησης σ` αυτό.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτάσθε και παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε:

1) Έχει λάβει ο Δήμος Βύρωνα γνώση τηςΓνωμοδότησης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Προστασίας Ορεινού Όγκου Υμηττού και σε καταφατική περίπτωση πότε και με ποιο τρόπο συνέβηαυτό;

2) Σε καταφατική απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα έχει αποστείλει ο Δήμος Βύρωνα παρατηρήσεις επ` αυτής της Γνωμοδότησης στους αρμόδιουςφορείς (Δ/νση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Περιφέρεια Αττικής κλπ) ;

3) Για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικές παρατάξεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεν κληθήκαμε να το συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις και την τακτική μας επί όσων αναφέρονται σ` αυτό και θα μας βρουν τυχόν αντίθετους;

        4) Τι αλλάζει, εάν αλλάζει, σε σχέση με τα οριζόμενα στο π.δ. 187/2011 σ` ό,τι αφορά την πόλη μας; Αλλάζει κάτι στις συντεταγμένες των ζωνών προστασίας στα διοικητικά όρια του Δήμου μας και σε τι συνίστανται οι όποιες τυχόν αλλαγές ; Τι αναφέρεται, εάν αναφέρεται, στην Γνωμοδότηση αυτή για τα θέματα που ενδιαφέρουν και έχουν κατ` επανάληψη απασχολήσει το Δήμο μας και, ιδίως, για όσα αναφέρονται στο υπ` αριθμόν πρωτοκ. 25578/5-10-2016 έγγραφο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών προς τη Δ/νση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υ.Π.Α.Π.Ε.Ν., όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την μερική ανάκλησή του (οικοδομικό τετράγωνο 524, σφάλματα στην περιοχή των Αναπηρικών και της Μεταμόρφωσης, Κλειστό Γυμναστήριο και σχολεία Καρέα, Δημοτικό Αναψυκτήριο και Θέατρα Βράχων, νεκροταφείο, ανενεργό λατομείο κλπ);

        5) Πότε θα μας κοινοποιηθεί η Γνωμοδότηση και τα συνοδευτικά αυτής έγγραφα (χάρτες κλπ), προκειμένου να συζητηθεί αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Βύρωνας, 9 Φεβρουαρίου 2021

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Αλέξης Σωτηρόπουλος, Νεκτάριος Αποστολάκης, Ορέστης Καππάτος,                               Θανάσης Κλειάσιος, Θανάσης Οικονόμου, Λευτέρης Τριανταφύλλου


                                                                            ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ : ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα.

Θέμα : «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»


Αξιότιμε κε Δήμαρχε,                  

Όπως γνωρίζετε, επί σειρά ετών και ήδη πριν την ανάληψη της δημοτικής αρχής από την παράταξή σας έχει παύσει να λειτουργεί η δεύτερη γραμμή της δημοτικής συγκοινωνίας, αφήνοντας ακάλυπτες ολόκληρες περιοχές της πόλης μας και τα περισσότερα λεωφορεία παραμένουν παροπλισμένα στον χώρο της Εργάνης.

Παρότι δε τόσο το 2014 όσο και το 2019 υποσχεθήκατε την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και την σύνδεση με την Πανεπιστημιούπολη μέσω της δημοτικής συγκοινωνίας και επί της διοικήσεως σας τα τελευταία 6,5 έτη η γραμμή που λειτουργεί παραμένει μόνο μία και τα λεωφορεία που παραμένουν παροπλισμένα (και η προμήθεια τους στοίχισε σημαντικά ποσά) κυριολεκτικά «σαπίζουν», χάνοντας την αξία τους.

Ενόψει των ανωτέρωερωτάσθε και παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε:

1)                      Πόσα λεωφορεία διαθέτει σήμερα ο Δήμος μας, πόσα απ` αυτά εκτελούν καθημερινά δρομολόγια στους δρόμους, πόσα είναι παροπλισμένα ή ακινητοποιημένακαι για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό ;

2)                      Πόσα από τα  λεωφορεία που δεν κυκλοφορούν και παρουσιάζουν βλάβες ή φθορές είναι επισκευάσιμα και ποιο το κόστος επισκευής εκάστου απ` αυτά ;Ποιο είναι το πλάνο επισκευής και παράδοσής τους στην κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση των πολιτών του Βύρωνα;

3)                      Πόσους οδηγούς, που μπορούν να οδηγήσουν τα λεωφορεία αυτά διαθέτει σήμερα ο Δήμος και πόσοι απ` αυτούς προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν την προσεχή πενταετία; Ζήτησε ο Δήμος μας μέσω της κινητικότητας οδηγούς;

4)                      Πότε και πως σκοπεύετε να υλοποιήσετε την προεκλογική σας δέσμευση για «την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και τη σύνδεση με την Πανεπιστημιούπολη» και για «την διάθεση του συνολικού στόλου οχημάτων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού»; Έχει αλλάξει κάτι από την δέσμευση αυτή στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις δημοτικές εκλογές του 2019;

Βύρωνας, 9Φεβρουαρίου 2021

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Αλέξης Σωτηρόπουλος, Νεκτάριος Αποστολάκης, Ορέστης Καππάτος

Θανάσης Κλειάσιος

…………………………

 


09/02/2021

Κοινοποίηση προς:

Τον Πρόεδρο του ΔΣ Βύρωνα κ. Πλακίδα

Το Δ.Σ Βύρωνα

Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο  10ηςΦεβρουαρίου2021

               Ερώτηση 1

·         Σε συνέχεια της μονοθεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία, στις 23/11/2020, οπότε και σειρά υπομνημάτων σχετικών με ανάγκες τεχνικής φύσεως παρεμβάσεων κατατέθηκαν από Διευθύνσεις και Συλλόγους Γονέων σχολείων του Βύρωνα,

·         και αφορμής δοθείσης από την από τις 3 Φεβρουαρίου επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, όπου και σαφώς γίνεται λόγος για διεκδίκηση επίλυσης κτηριακών προβλημάτων του σχολείου,

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή, αν έχει εκκινήσει ως όφειλε τη διαδικασία επίλυσης των καταγεγραμμένων προβλημάτων και σε τι ποσοστό έχουν ως τώρα αντιμετωπιστεί οι συγκεκριμένες ανάγκες.

          Ερώτηση 2

Με δεδομένη την καθημερινή πλέον εμφάνιση κρουσμάτων COVIDσε σχολεία του Βύρωνα, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας και βοηθητικό προσωπικό, ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Τι δράσεις προτίθεται να υιοθετήσει στην κατεύθυνση διαφύλαξης της υγείας και της ασφάλειας των μελών της σχολικής κοινότητας και των οικογενειών τους, πέρα από το να «νομιμοποιεί» σε κάθε ευκαιρία οδηγίες και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, τα οποία εδώ και 11 μήνες δικαίως αμφισβητούνται από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, Συλλόγους Γονέων και μαθητές; Ποιες ουσιαστικές ενέργειες προτίθεται να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή, πέραν των δημόσιων δηλώσεων «συμμόρφωσης» με τα ως άνω διάτρητα πρωτόκολλα; Με ποιο τρόπο η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός στο πάγιο αίτημα για μαζικούς ελέγχους στους μαθητές, πέρα από τις για σκοπούς λαϊκής κατανάλωσης επιστολές προς Υπουργούς;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Γείτονας Βαγγέλης, Καλύβας Βασίλης, Βαρσαγάκης Γιώργος

…………………………….

Κατάθεση αιτήματος  της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

           -Δήμαρχο Βύρωνα

           -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

Κοιν:   -Περιφερειακές παρατάξεις Αττικής

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση του Δήμου Βύρωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σχετικά με τις οικοδομικές εργασίες στο Στρατόπεδο Σακέτα, στην Α΄ Ζώνη Προστασίας Υμηττού.

Την επόμενη Τετάρτη 10/02, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, θα συζητηθεί το θέμα "Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Προστασίας Ορεινού Όγκου Υμηττού".

Ο Δήμος Βύρωνα, σε αντίθεση με άλλους Δήμους, δεν έχει καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με την υπόψη μελέτη όταν αυτή τέθηκε σε διαβούλευση.

Θεωρούμε πως έστω και την τελευταία στιγμή και επειδή οι οικοδομικές εργασίες στο Στρατόπεδο Σακέτα συνεχίζονται χωρίς διακοπή, είναι απαραίτητο να γίνει παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και να επιδιωχθεί η λήψη απόφασης κατά της συνέχισης των εργασιών στο στρατόπεδο, που ακόμη και με βάση την προτεινόμενη ΣΜΠΕ βρίσκεται στην Α1 ζώνη (υψηλής προστασίας) του Υμηττού, όπου απαγορεύεται κάθε παρέμβαση.

Βύρωνας 08/02/21

Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

 

Κατάθεση αιτήματος  της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

 Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

           -Δήμαρχο Βύρωνα

           -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

Κοιν:   -Περιφερειακές παρατάξεις Αττικής

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση του Δήμου Βύρωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σχετικά με τις οικοδομικές εργασίες στο Στρατόπεδο Σακέτα, στην Α΄ Ζώνη Προστασίας Υμηττού.

Την επόμενη Τετάρτη 10/02, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, θα συζητηθεί το θέμα "Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Προστασίας Ορεινού Όγκου Υμηττού".

Ο Δήμος Βύρωνα, σε αντίθεση με άλλους Δήμους, δεν έχει καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με την υπόψη μελέτη όταν αυτή τέθηκε σε διαβούλευση.

Θεωρούμε πως έστω και την τελευταία στιγμή και επειδή οι οικοδομικές εργασίες στο Στρατόπεδο Σακέτα συνεχίζονται χωρίς διακοπή, είναι απαραίτητο να γίνει παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και να επιδιωχθεί η λήψη απόφασης κατά της συνέχισης των εργασιών στο στρατόπεδο, που ακόμη και με βάση την προτεινόμενη ΣΜΠΕ βρίσκεται στην Α1 ζώνη (υψηλής προστασίας) του Υμηττού, όπου απαγορεύεται κάθε παρέμβαση.

Βύρωνας 08/02/21

Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

……………………………

Συλλογικότητα «Ενάργεια»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Της Ένωσης Πολιτών Βύρωνα «Ενάργεια»

«Ερώτηση για την πορεία εκτέλεσης της απόφασης 29/2020 του Δ.Σ. για την Πραγματογνωμοσύνη» 

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

           -Δήμαρχο Βύρωνα

           -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

 

ΘΕΜΑ: «Ερώτηση για την πορεία εκτέλεσης της απόφασης 29/2020 του Δ.Σ. για την Πραγματογνωμοσύνη»

Δήμαρχε,

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στην 5η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα «Αίτημα Πολιτών Βύρωνα για συζήτηση του θέματος: Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) αναφορικά με κακοτεχνίες οδοστρωμάτων στο Δήμο Βύρωνα της εργολαβίας χρονικής περιόδου 2010-2011», και ελήφθη η υπ’ αριθμ. 29/2020 απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, με την οποία το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη Γρηγόριου, η οποία έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα εντέλει την Νομική Υπηρεσία του Δήμου να μελετήσει την έκθεση του Πραγματογνώμονα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις αναγκαίες ενέργειες που προτείνει».

Επειδή έχουν περάσει έντεκα (11) μήνες από την λήψη της υπ’ αριθ. απόφασης 29/2020,

Ερωτάσθε:

Ποια είναι η πορεία εκτέλεσης της προαναφερόμενης απόφασης του Δ.Σ από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου;

«Ενάργεια»

8 Φεβρουαρίου 2021


                                                                                                   ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου