Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ξεγύμνωσε την κυβέρνηση των αρίστων στο πέρασμα του ο χιονιάς

Ξεγύμνωσε την  κυβέρνηση των αρίστων στο πέρασμα του ο χιονιάς

Αποδείχθηκαν ανεπαρκής.

Είναι αποκαλυπτικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Κόντρα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου για τις ευθύνες όλων των αρμοδίων.


Οι κυβερνητικοί χειρισμοί και το ''επιτελικό Κράτος'' στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας, αποδείχθηκαν ανεπαρκής.

Μπορεί οι κυβερνώντες να έκαναν έγκαιρα προειδοποιήσεις προς τους πολίτες για τον ερχομό της κακοκαιρίας με έντονη χιονόπτωση, όμως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος  ότι  βαθμός ετοιμότητάς της κρατικής μηχανής, για μία ακόμη φορά ήταν ανεπαρκής.

Η κυβέρνηση αρκέστηκε  στο κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, κόβοντας την χωρά στα δυο, για να προλάβει όμως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη την ενδεχόμενη ταλαιπωρία των πολιτών, από ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από την κακοκαιρία. Κατά την αντιπολίτευση να διευκολύνει την εταιρεία που διαχειρίζεται και έχει την ευθύνη της λειτουργίας της εθνικής οδού.  

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, όχι μόνο στην απομακρυσμένη Ελλάδα, αλλά στα βόρεια προάστια της Αθήνας έμειναν για τρία 24ωρα χωρίς ρεύμα. Ενώ συνάνθρωπος μας στην Εύβοια έχασε την ζωή του, γιατί κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα και δεν λειτουργούσε για ώρες το μηχάνημα για το οξυγόνο που χρειαζόταν. Ας μην αναφερθούμε στις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η διαρκής διακοπή ρεύματος σε επιχειρήσεις, αλλά και στην ταλαιπωρία των οικογενειών που είχαν διακοπή ρεύματος. Μέχρι και ο μέντορας του νεοφιλελευθερισμού και του λιγότερου κράτους Στέφανος Μάνος βγήκε στα κανάλια, να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν είχε ρεύμα πάνω από 50 ώρες.  

Αυτά είναι όμως τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των κυβερνήσεων τα χρόνια των μνημονίων και όχι μόνο, καθώς και της σημερινής κυβέρνησης,  με τις περικοπές κρατικών δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις, με δημόσιες υπηρεσίες αποψιλωμένες από μόνιμο και έμπειρο προσωπικό.  Τα αποτελέσματα, όλων αυτών των πολιτικών,  που μας μιλούν  συνεχώς για μικρότερο και επιτελικό κράτος.

Αυτών  που και σήμερα έχουν έτοιμη την δικαιολογία και τα αναγάγουν όλα στα ακραία καιρικά φαινόμενα για να δικαιολογήσουν την γύμνια και τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών τους και να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Μόνιμα  χαμένος από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι ο λαός και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Αυτοί έχουν ανάγκη και θέλουν να υπάρχει κοινωνικό κράτος, κοινωνική πολιτική και κρατική φροντίδα.

 Οι κατέχοντες θα βρουν τον τρόπο να εξυπηρετηθούν. Είτε γιατί έχουν χρήματα και θα κάνουν τη δουλειά τους, είτε γιατί κάποιος πολιτικός, πολιτευτής, δήμαρχος, περιφερειάρχης  θα βρεθεί να τους εξυπηρετήσει. Αλίμονο από το φτωχό λαό, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.

Αυτός ο λαός πρέπει να δει τα πράγματα αλλιώς, εάν θέλει να μην βυθίζεται στο «σκοτάδι »

                                                                                                 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου