Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κ. Υγείας Βύρωνα: Πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί; την Τριτη με τον χιονιά

 Και σε ποιούς;

Στην ιστοσελίδα ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ μόνο με θετικό τρόπο από την ίδρυση έως σήμερα, έχουμε αναφερθεί για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, την λειτουργία του και την συνεισφορά του στους πολίτες.

Τα τελευταία όμως 24ωρα ακούγονται διάφορα  στην πόλη, για την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου την Τρίτη 16  Φεβρουαρίου 2021 και έχουν προκαλέσει και σε εμάς διάφορα εύλογα ερωτήματα.

 Πιο συγκεκριμένα:

 Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα έχει οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο και εξυπηρετούνται καθημερινά με καθορισμένο ραντεβού πάνω από 130 συνάνθρωποι μας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

 

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση λόγο της χιονόπτωσης ανέβαλε τον προκαθορισμένο εμβολιασμό. Στο κέντρο υγείας Βύρωνα έγιναν εμβολιασμοί; Αν ναι, ποιός το αποφάσισε;

Ποιοι εμβολιάστηκαν; Με ποια σειρά αφού, οι πολίτες είχαν ενημερωθεί από τα μέσα ενημέρωσης ότι ο εμβολιασμός αναβάλλεται -αρχικά μέχρι τις 10 π.μ, ενώ στη συνέχεια για όλη την ημέρα αυτή;

Εμβολιαστήκαν μόνο άτομα από τα σώματα ασφαλείας όπως αναφέρει το πρωτόκολλο ή και άλλοι συμπολίτες μας;

Με ποιο τρόπο και από ποιον ενημερώθηκαν όσοι εμβολιάστηκαν;

 

Έχει  γίνει ευρέως γνωστό ότι στο facebook, γνωστού δημoσίου προσώπου της πόλης υπήρξε ανάρτηση που ενημέρωνε "...ότι μπορείτε να πάτε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη 16-2, να εμβολιαστείτε στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα...".

Ωστόσο, την σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού την έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και αυτή την σειρά οφείλει να εφαρμόσει και το κέντρο εμβολιασμού Βύρωνα.

Εκτός από την λίστα με τα ονόματα όσων καθημερινά θα εμβολιάζονται, για να μην μείνουν αδιάθετα εμβόλια,  υπάρχει η δυνατότητα να καλούνται για εμβολιασμό άτομα των σωμάτων ασφαλείας.

 

Την Τρίτη 16-2,τηρήθηκε αυτή η διαδικασία; Υπάρχει έστω και ένας συμπολίτης-σα μας που εμβολιάστηκε εκτός λίστας; Αν ναι, με ποιο τρόπο ειδοποιήθηκαν;

 

Αυτά εινα μερικά από τα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση.

 

Η ιστοσελίδα μας θα φιλοξενήσει όποιον από τους αρμόδιους θελήσει να  απάντησει στα ερωτήματα αυτά, έτσι ώστε να υπάρχει  έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και κυρίως όσων περιμένουν να εμβολιαστούν.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου