Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Η δημοτική αρχή Βύρωνα κοιμάται βαριά, ξυπνάει αργά........

 Η δημοτική αρχή Βύρωνα κοιμάται βαριά, ξυπνάει αργά, μένει ξαπλωμένη στο κρεβάτι και βγάζει δελτίο τύπου ότι συμμετέχει σε αγώνες με mountainbike στο βουνό.  Αναφέρει η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για την ολιγωρία  της δημοτικής αρχής Βύρωνα, στο θέμα των οικοδομικών εργασιών που συνεχίζονται  στο στρατόπεδο Σακέτα στη ζώνη υψηλής προστασίας του Υμηττού.



Η δημοτική αρχή δεν σωπαίνει για την απραξία της, αλλά βγάζει και Δελτίο Τύπου  για την «στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Δήμου Βύρωνα για παύση οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο Σακέτα».

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα, στη A΄Ζώνη απόλυτηςπροστασίας του Υμηττού,  οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Βύρωνα  ότι:

- Την Τετάρτη 10 Φλεβάρη έγινε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου δια την ΣΜΠΕ στον Υμηττό. Η δημοτική αρχή Βύρωνα, ενώ μπορούσε να παρέμβει διαδικτυακά και να πει τις απόψεις της, όπως οι υπόλοιπες δημοτικές αρχές και φορείς, δεν το έκανε. Η δικαιολογία ότι είχαμε προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο δεν ευσταθεί. Θα μπορούσε να παρέμβει διαδικτυακά ο δήμαρχος διακόπτοντας το δημοτικό συμβούλιο για 5΄ή θα μπορούσε λόγω της σοβαρότητας του θέματος να το έχει προγραμματίσει για άλλη μέρα.

- Την 08 Φλεβάρη, ως ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ, καταθέσαμε αίτημα «να γίνει παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου στοΠεριφερειακό Συμβούλιο Αττικής και να επιδιωχθεί η λήψη απόφασης κατά της συνέχισης των εργασιών στο στρατόπεδο, που ακόμη και με βάση την προτεινόμενη ΣΜΠΕ βρίσκεται στην Α1 ζώνη(υψηλής προστασίας) του Υμηττού, όπου απαγορεύεται κάθε παρέμβαση».

-Την 09 Φλεβάρη το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την δημοτική αρχή, επισημάναμε την αναγκαιότητα παρέμβασης του Δήμου στο περιφερειακό συμβούλιο για το σταμάτημα των οικοδομικών εργασιών, γιατί θεωρούμε ότι για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο δήμαρχος.

 -Την 10 Φλεβάρη αφού μέχρι τις 12.00 δεν πήραμε απάντηση, η περιφερειακή σύμβουλος της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜαριάναΤσίχλη, την οποία είχαμε ενημερώσει πλήρως για το θέμα ζητώντας  να καταθέσει  ψήφισμα με  αίτημα  το σταμάτημα των οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο , κάτι   που θα μπορούσε να υποστηριχτεί από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις.

-Στις 1.10 το μεσημέρι και  ενώ είχε κατατεθεί το ψήφισμα,  από το γραφείο του δημάρχου Βύρωνα, απεστάλη στους περιφερειακούς συμβούλουςη ίδια ακριβώς επιστολή διαμαρτυρίας που είχε δοθεί στον υποδιοικητή του στρατοπέδου Σακέτα την 19/11/20, χωρίς να ζητάει την στήριξη ή έκδοση ψηφίσματος. Δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να επικαιροποιήσουν την επιστολή.

-Το ψήφισμα ψηφίστηκε από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις, εκτός του Τζήμερου και κάποιων χρυσαυγιτών που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Η ολιγωρία  της δημοτικής αρχής ξεπερνά κάθε όριο

Η δημοτική αρχή Βύρωνα στους τέσσερεις μήνες που πέρασαν από την ανάδειξη του θέματος δεν έκανε ούτε τα ελάχιστα από αυτά που πρότειναν οι δημοτικές παρατάξεις και για τα οποία δεσμεύτηκε στην διαπαραταξιακή επιτροπή στις 13/11/20. Έτσι οι οικοδομικές  εργασίες στην Α΄ Ζώνη Προστασίας Υμηττού συνεχίζονται απρόσκοπτα και βαίνουν προς ολοκλήρωση.

-Για την  εισαγγελική παραγγελία, που είναι διαδικασία μιας μέρας, είχε «διαβεβαιώσει» ότι θα το κάνει «σήμερα-αύριο», τον Οκτώβρη…..τον Νοέμβρη…..  τον Δεκέμβρη…….τον Γενάρη. Μέχρι τις 13 Γενάρη δεν το είχε κάνει και δεν έχει ενημερώσει ακόμα το δημοτικό συμβούλιο αν και πότε το έκανε.

-Δεν κοινοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο τα έγγραφα που είπε ότι πήρε από το ΓΕΑ.

-Δεν μπήκε μπροστά ως όφειλε και όπως έγινε  στο παρελθόν από  δημοτικές αρχές,  σε παρόμοιες περιπτώσεις.

-Απέφυγε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει  τους πολίτες και τους φορείς του Βύρωνα, τις περιφερειακές παρατάξεις και τα πολιτικά κόμματα, σε μια διαρκή κινητοποίηση με όλα τα μέσα προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες.

-Δεν αντέδρασε ούτε μετά την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις 09/12/20 ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά, μετά από ερώτηση του ΚΚΕ στις 19/11/20.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ αρέσκεται να βγάζει δελτία  τύπουπαρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα. -Το  ίδιο έκανε και με την  χορήγηση των τάμπλετ στους μαθητές.-Ενώ ήταν αντίθετη με την χορήγηση τους, αφού εξαναγκάστηκε από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να προβεί στην αγορά τους , το παρουσίασε ότι έγινε με δική της πρωτοβουλία.

Η δημοτική αρχή με την στάση και την αδράνεια της  κλείνει το μάτι σε αυτούς που βλέπουν το περιβάλλον και τον ορεινό όγκο του Υμηττού σαν ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας, σαν ένα χώρο που μπορούν κράτος, δήμοι να δημιουργούν εγκαταστάσεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη και στο λεκανοπέδιο.

Το δελτίο τύπου που λες ότι κάνεις κάτι χωρίς να κάνεις τίποτα, το μόνο που προσφέρει είναι εφησυχασμό για να ολοκληρωθούν χωρίς αντίδραση οι συνεχιζόμενες εργασίες και κλείνει το μάτι στις αδηφάγες ορέξεις αυτών πουβλέπουν το περιβάλλον και τον ορεινό όγκο του Υμηττού σαν ένα ακόμη πεδίοκερδοφορίας, ότι αντί να συναντήσουν την αντίδραση της δημοτικής αρχής, θα την έχουν σύμμαχο με την ακινησία και αδιαφορία που επιδεικνύει.

Η τύχη του Υμηττού βρίσκεται πλέον στα χέρια των πολιτών, των φορέων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που θα πρέπει να ασκήσουν πίεση στην δημοτική αρχή και να συντονίσουν την δράση τους για την προστασία του βουνού και του περιβάλλοντος.

Να σταματήσουν τώρα οι οικοδομικές εργασίες στον Υμηττό

Να απομακρυνθούν όλες οι παράνομες χρήσεις και εγκαταστάσεις από το βουνό.

Βύρωνας 15/02/21


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου