Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Κορονογεύμα στην Ικαρία για το Μητσοτάκη και την κουστωδία του.

Η καραντίνα είναι για την πλέμπα;

 Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και τις απαγορεύσεις, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους και νιώθουν πως μπορούν να κάνουν ο,τι τους γουστάρει, αλλά στο απλό λαό, κουνούν  το δάκτυλο, στέλνουν την αστυνομία, ρίχνουν πρόστιμα….. και δεν τρέπονται.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, έκανε επίσκεψη αυτή τη φορά στην Ικαρία, με την κουστωδία του και με κορονογεύμα  στη θάλασσα -βοηθούντος και του καιρού. Ο σκοπός της επίσκεψης συμβολικός, για τον εμβολιασμό που είναι σε χαμηλά επίπεδα στο πληθυσμό της χώρας. Μέχρι στιγμής, μόνο το 3 τις εκατό έχει εμβολιαστεί. 

 Απ όλα είχε η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικάρια, στα μικρά νησάκια, Φούρνους και Θύμαινα και ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις. Μαντινάδες αλλά συγκέντρωση διαμαρτυρίας και…. γιούχα και κορονογεύμα.


Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό με μαντινάδες και λουλούδια,  τα σωματεία  όμως πραγματοποίησαν συγκέντρωση  στο χώρο του νοσοκομείου και πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας με την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και μάλιστα κάτοικοι γιούχαραν τον Έλληνα πρωθυπουργό όπως μαρτυρούν βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα.

https://www.facebook.com/1704257176465754/videos/221976726302593

  

Μπορεί η κυβέρνηση να παίζει σε όλους τους τόνους την κασέτα της ατομικής ευθύνης, προφανώς όμως για τα δικά της στελέχη δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Ναι μεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους…

Μπορεί η εστίαση να είναι κλειστή και ο απλός κόσμος να έχει γονατίσει οικονομικά και ψυχολογικά από τις απαγορεύσεις, κάποιοι όμως περνούν “ζωή μαγική”, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Μπορεί οι αρχές να δείχνουν με το δάχτυλο τον λαό, τους “ασυνείδητους και ανεύθυνους” που δεν εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα, αλλά ο Μητσοτάκης και η κουστωδία του επιβεβαιώνουν την παροιμία “δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”, όπως μαρτυρούν βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Είναι όμως ενδεικτική για τη νοοτροπία της κυβέρνησης, την αλαζονεία της εξουσίας, τη λογική πως οι απαγορεύσεις είναι για την πλέμπα που φοβάται τα πρόστιμα, γιατί δε θα έχει να τα πληρώσει, ενώ οι ίδιοι νιώθουν υπεράνω του νόμου.

 Η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγεία του λαού. Ευθύνεται  για τα χάλια στα δημόσια νοσοκομεία, για τις δημόσιες συγκοινωνίες, για την υγεία των εργαζόμενων σε μαζικούς χώρους δουλειάς, για τα Πανεπιστήμια που έχουν βάλει λουκέτο, για τα μικρομάγαζα που οδεύουν στον γκρεμό, κτλ…

                                                                                   ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου