Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

560.000 μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές περιμένουν την επιταγή για το Iaptop

 

Ακόμα περιμένουν το Voucher των 200 ευρώ  μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές για να αγοράσουν (tablet,laptop, desktop)  για να μπορούν να κάνουν μαθηματα τηλεκπαίδευσης.

 

 Θα τελειώσει και ο δεύτερος εγκλεισμός και δεν θα έχουν χορηγηθεί.

.  

560.000 νέοι ηλικίας από 4 έως 24 ετών  περιμένουν ακόμη  την επιταγή.

Αυτό θα πει επιτελικό κράτος και κράτος των αρίστων.

 Με καθυστέρηση 9 μηνών ανακοινώσε η κυβέρνηση, στις 15 Δεκεμβρίου την χορήγηση επιταγής  (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). 560.000 νέοι ηλικίας από 4 έως 24 ετών  περιμένουν ακόμη  την επιταγή.


Τώρα θυμήθηκαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας χρειάζεται να καταθέσουν σχετική τροπολογία, προς ψήφιση, στη Βουλή. Τόση  αριστεία ποια;

Στη συνέχεια  θα εκδοθεί η εγκύκλιος, με όλες τις διαδικασίες (προθεσμίες αιτήσεων, δικαιολογητικά κ.λπ.)  που θα απευθύνεται προς τους δικαιούχους, προκειμένου  να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Υπερεσιακά στελέχη στα συναρμόδια υπουργεία εκτιμούν  ότι η χορήγηση των επιταγών στους δικαιούχους ίσως ξεκινήσει στα μέσα του Μάρτη και θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Ζήσε Μάη μου…..

Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα της Ε. Ένωσης, δεν διασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στη μόρφωση. Ήρθε όμως  η πανδημία και αναδείχτηκαν μια σειρά προβλήματα και ανισότητες που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία.

.Μπορεί τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και πάλι,- την έχει αυτή την ικανότητα  η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως,-  λόγω πανδημίας, ενώ τα Πανεπιστήμια δεν άνοιξαν από την περασμένη άνοιξη. Να καλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές να παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, το περιβόητο vaoucher των 200 ευρώ  το περιμένουν ακόμη για να αγοράσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος κορονοϊού και ακόμα δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Γιατί άραγε;

Όταν έκαναν 6 μήνες να δώσουν μια υφασμάτινη μάσκα στα σχολεία, δεν θα κάνουν ένα χρόνο για τα vaoucher, για ολόκληρο laptop;

 Βλέπετε δεν πρόκειται για προσλήψεις αστυνομικών, για προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, για ενίσχυση των δικών τους Μέσων Ενημέρωσης, για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και παιδιών πρόκειται. Δεν χρειάζεται να βιάζεται η εξουσία, τι έγινε και αν μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Δικά τους είναι;

Τα δικά της παιδιά, τα παιδιά των οικονομικά  εύπορων οικογενειών έχουν και Laptop και ότι άλλο χρειάζονται, ή άλλοι, οι φτωχοί μπορούν να περιμένουν, δεν χρειάζεται να τα έχουν όλα, τα φτωχόπαιδα.

Κρίμα, και εμείς που νομίζαμε ότι δεν υπάρχουν πλέον ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση. 

Στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτά θεωρούσαμε ότι έχουν εκλείψει. Εξάλλου η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε τέτοια ανοικτά ζητήματα, τα ταχτοποίησε όλα.

Αστυνομικούς- ανθρωποφύλακες  και μέσα στα Πανεπιστήμια, χρειαζόμαστε σε αυτή τη χώρα. Όλα τα προβλήματα της  εκπαίδευσης τα έχουμε λυμένα.

Να υπενθυμίσουμε ότι,

 παρά τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας που δεν εξασφάλισαν υπολογιστές  σε όλους τους μαθητές για την τηλεκπαίδευση, ο  Δήμος Βύρωνα  μετά αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προμηθεύτηκε tablets για την τηλεκπαίδευση των μαθητών που δεν διαθέτουν και αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα τηλεκπαίδευσης και παραδόθηκαν στις διευθύνσεις των σχολείων τα laptop, tablets στις αρχές Δεκεμβρίου.  Αγοράστηκαν συνολικά 233 tablets:

        ·         215 για μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

         ·         18 για μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 Ο αριθμός αυτός καθορίστηκε από τις ανάγκες που κατέγραψαν οι διευθυντές όλων των σχολείων του Βύρωνα και η δαπάνη καλύφθηκε από χρήματα του Δήμου.                          Διαβάστε ΕΔΩ http://politestouvirona.blogspot.com/ 9-12-2020

Δικαιούχοι της επιταγής –voucher- για την αγορά του Iaptop είναι:

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. 

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι .

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου