Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Μοτοπορεία ενάντια στους βιαστές στο Βύρωνα

Μηδενική ανοχή σε βίαιες συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.   

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 στις 6.30 το απόγευμα πολυπληθής ομάδα ατόμων πραγματοποίησε μοτοπορεία σε κεντρικούς  δρόμους του Βύρωνα.

                Οι διαμαρτυρόμενοι έριξαν φέιγ βολάν στα τα οποία έγραφαν:

 

Να σημειώσουμε ότι πριν μερικές ήμερες 14- 15 Φεβρουαρίου, είχε αναρτηθεί πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης  με το όποιο καταγγέλλονταν δυο άτομα για βιασμό.

Αυτό που συζητιέται  στην  πόλη,  είναι ότι σε κορονο πάρτι που έγινε τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, δυο άτομα προχώρησαν σε σεξουαλικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας, η οποία κατήγγειλε το γεγονός  στην αστυνομία.

Ένα άτομο αρχικά συνελήφθη για την υπόθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο, μέχρι να γίνει η δίκη. 

ΟΧΙ σε κάθε μορφής παρενόχληση και βία.


 Το τελευταίο διάστημα βλέπουν σχεδόν καθημερινά το φως της δημοσιότητας καταγγελίες κυρίως από το χώρο του θεάματος και του αθλητισμού, για  σεξουαλική λεκτική, ψυχολογική, ακόμα και σωματική βία  και  έφεραν στην επιφάνεια ένα φαινόμενο χρόνιο και νοσηρό.

 Είναι βέβαιο ότι το φαινόμενο αυτό, δεν είναι σημερινό, έρχεται από πολύ παλιά. Και είναι επίσης σίγουρο ότι δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς τους χώρους.

Όλοι θα έχουμε ακούσει για ανάλογες παρενοχλήσεις και βίαιες συμπεριφορές σε διάφορους εργασιακούς χώρους, σε σχολεία, πανεπιστήμια.

 Η παρενόχληση δεν είναι μόνο σεξουαλική, είναι και η ψυχολογική βία που ασκείται, ο εκβιασμός από εργοδότες, διευθυντές, προϊστάμενους-νες , προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι η  κατάχρηση της εξουσίας που εκδηλώνεται πολλές φορές στον εργασιακό χώρο, που επιδιώκει να υποτάξει και να χειραγωγήσει  τον εργαζόμενο-η. Συχνά σε εργασιακούς χώρους  δείχνουν να συνυπάρχουν αρμονικά – Θύτης και Θύμα-  αλλά πολλές φορές μέσα σε ένα νοσηρό περιβάλλον. Με κακομεταχείριση που μπορεί να γίνεται ψυχολογικά, λεκτικά, ακόμα και μη λεκτικά, παίρνοντας  πολλές μορφές.

Που αναγκάζεται ο εργαζόμενο-η να  αποδέχεται, ανέχεται  λεκτικές, συμπεριφορές και ορέξεις, προκειμένου να παραμείνει στην εργασία, για να αποφύγει την απόλυση, να μην βρεθεί αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της ανεργίας.

 Είναι το μπούλινγκ που γίνεται ακόμη και σε νεανικούς χώρους, σε σχολεία και σχολές, απέναντι σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν κάτι το διαφορετικό.

  Ο ισχυρός-η  που θεωρεί ότι μπορεί να παρενοχλεί, να εκβιάζει, να ασκεί βία και όχι μόνο ψυχολογική, πρέπει να καταγγέλλεται, από την πρώτη στιγμή, να του κόβεται ο βήχας, όπως λέει ο λαός μας.

 Τα φαινόμενα αυτά και οι  συμπεριφορές χρειάζεται να καταγγέλλονται, να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους, να μην υπάρχει καμία ανοχή.

 Το σώμα του ο καθενός, η κάθε μιας, το ορίζει, δεν το θυσιάζει, δεν το διαθέτει, όταν δεν θέλει. Ο  έρωτας μεταξύ των ανθρώπων  πρέπει αναπτύσσεται όταν θέλουν, να υπάρχει ελεύθερη κοινή  αποδοχή και να μην σχετίζεται με κανενός είδους αντάλλαγμα, αντιπαροχή και βία.

 Δυστυχώς στην πόλη μας τα φαινόμενα αυτά, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν.

 Αυτά  τα φαινόμενα κατήγγειλαν  όσοι συμμετείχαν στην μοτοπορεία, αλλά και με το πανό που έχει αναρτηθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης -Ταπητουργείου.

 Μηδενική ανοχή σε βίαιες συμπεριφορές, μπούλινγκ  και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.   

Παρακολουθήστε το βιντεο ΣΩΠΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ  στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/WwkDvxYZGLg

                                                                        ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου