Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Νέο ποιό σκληρό LOCKDOWN από την Πέμπτη 11 έως 28 Φεβρουαρίου

 Η Αττική βράζει. Νέα  δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Την στιγμή που ήδη μετράμε 6000 νεκρούς, που τα νοσοκομεία γεμίζουν συνεχώς , που το άνοιξε - κλείσε, δοκιμάζει τις αντοχές της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης με νέο διάγγελμα στον ελληνικό λαό, εξήγγειλε  ένα ποιο σκληρό LOCKDOWN για την Αττική, με σκληρότερα μέτρα για το λαό.




Κλείνει όλο το λιανεμπόριο και όλα τα σχολεία από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου από τις 6 το πρωί έως στις 28 Φεβρουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και στα παιδιά, σε πάνω από 400 σχολεία εμφανίστηκαν κρούσματα.

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο, η κατάσταση  θα είναι καλύτερη.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι τα πήγαμε καλά.... έχει αρχίσει λέει να γράφεται ο επίλογος αυτής της περιπέτειας.

 Που το βλέπει αυτό, 

Οταν αυξάνονται τα κρούσματα και οι διασκελισμένοι καθημερινά. Όταν ο ιός είναι ποιο γρήγορος από την κυβέρνηση. Όταν ο εμβολιασμός δεν τρέχει όσο μας έλεγαν.

Όταν η Ελλάδα είναι προτελευταία στην Ευρωπαϊκή  Ένωση   στις επιπλέον δαπάνες για το σύστημα υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

H χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ. 

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο από την έρευνα του ΟΟΣΑ είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση οι πολίτες στην Ελλάδα εμφανίζονται να κατάλαβαν απολύτως τον κίνδυνο και να συμμορφώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό στα υγειονομικά μέτρα. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό μέγεθος στο οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις είναι ο αριθμός των τεστ ανά κάτοικο.

 

Αντίθετη γνώμη φαίνεται να έχουν οι πολίτες, από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,  που αγωνιούν για την υγεία τους, την εργασία τους, την δουλεία τους. 

Που θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις τους μπορεί και να μην ανοίξουν ξανά. 

Που έχουν κουραστεί με τις κυβερνητικές παλινωδίες και τα μπρος-πίσω. Με τα συνεχώς απαγορεύεται, αλλά ο πρωθυπουργός και την κουστωδία του, μπορούν να διασκεδάζουν, όπως έγινε στην Ικαριά.  

Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική της κυβέρνησης, βλάπτει σοβαρά την υγεία, την εργασία, την παιδεία, την οικονομία και την δημοκρατία. Μόνο η καταστολή, τα πρόστιμα και η αστυνομοκρατία εντείνονται σε αυτή την χώρα, με την πολιτική τους.

Απαίτηση του λαού μας είναι:

 Να δώσουν λεφτά για την υγεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την παιδεία, την πρόνοια. Για μαζικά Τεστ, για γρήγορο εμβολιασμό.

 Να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκεί που χρειάζεται.

                                                                              ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου