Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Δωρεάν rapid τεστ σε εργαζομένους

 Δύο δωρεάν rapid τεστ τον μήνα σε εργαζομένους

Επιλέγονται τα rapid tests, διότι είναι γρήγορα και χαμηλού κόστους.

    Τα rapid tests, αν και χαμηλότερης αναλυτικής ευαισθησίας σε σχέση με τα PCR, μπορούν να  βοηθήσουν σημαντικά στην πρόληψη της διάδοσης του ιού όταν εφαρμόζονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα (φωτ. INTIME NEWS).

Με καθυστέρηση  11 μηνών, η κυβέρνηση αποφασίζει να γίνουν τεστ σε εργαζομένους.

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests,  για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε εργαζομένους επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα και με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα ergasiatesting.gov.gr στην οποία οι εργοδότες θα δηλώνουν το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεών τους, ώστε οι εργαζόμενοι, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλλουν αίτημα για δωρεάν εξέταση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλονται σε τεστ έως δύο φορές το μήνα.

Τα rapid tests, αν και χαμηλότερης αναλυτικής ευαισθησίας σε σχέση με τα PCR, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην πρόληψη της διάδοσης του ιού όταν εφαρμόζονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με άρθρο της επιστημονικής επιθεώρησης Nature, τα κύρια δεδομένα του οποίου συνοψίζει η καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ Εύη Λιανίδου, τα τεστ αυτά, εφόσον βγουν θετικά, δίνουν πληροφορίες για τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού από το συγκεκριμένο άτομο, αλλά αν όχι, δεν δίνουν με βεβαιότητα την πληροφορία ότι το άτομο αυτό είναι αρνητικό στον ιό.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου