Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡ των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα και η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

 Πληθαίνουν οι  φωνές και οι διαμαρτυρίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολιτικού κρατουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα και μεγαλώνει ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης σχετικά με την απεργία πείνας του κρατούμενου.  

 Ακόμα και στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν φωνές, όπως του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου  επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατία είναι εγγύηση δικαιοσύνης και σεβασμού δικαιωμάτων».

Άγρια καταστολή στη συγκέντρωση αλληλεγγυης.


 Χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία, η σημερινή κινητοποίηση αλληλεγγύης στον επί 49 ημέρες απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας.  

Η οδός Πανεπιστημίου κατακλύστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ και μια αύρα σε ....έφοδο, που  καταδίωξαν τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια μέσα σε νέφος χημικών.

Η συγκέντρωση, επίσης σε ένδειξη αλληλεγγύης στο αίτημα του Δημ. Κουφοντίνα, στο Σύνταγμα βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή την ώρα (6.55 μ.μ.) 

 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της, καλεί την πολιτεία να αλλάξει στάση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τάσσεται υπέρ των αιτημάτων του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση  και ζητά από την πολιτεία να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του, αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ &  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ:


 

                                                                                                       Αθήνα, 24-02-2021

                                                                                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα

 

Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να  αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση.

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.

                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                                                                     ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου